![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: Punto
|
התייעצות לגבי החלפת נוזל הקירור
שלום לכולם
יש לי פונטו דור שני 2003 ידנית s60 8V לפני כ9000 ק"מ (בערך לפני שנה) הרכב עבר טיפול ראש מנוע והוחלף נוזל קירור שהמוסכניק אמר שזה פראפלו , הסתכלתי במיכל העיבוי והמים לא בצבע הכחול .. בכל אופן האם כרגע שהכל תקין יש צורך לבצע החלפה בכל זאת של הנוזל לפארפלו ? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
כל עוד לא מדובר במים רגילים הכל בסדר
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
לא מדובר במים רגילים .
מדובר ככל הנראה בפרסטון .. אז כרגע להשאיר את המצב כמו שהוא ? משום מה אני הבנתי שהיצרן ממליץ אך ורק על פראפלו , אחרת יש סכנה לראש כי הוא רגיש לכל סוג אחר של נוזל קירור , האם טעיתי ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
לא טעית בכלל...החלף לפארפלו!
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
אוקיי נראה לי שעל כל מקרה אני אבצע החלפה של הנוזל , האם כדאי לבצע שטיפה למנוע (פירוק טרמוסטט)או שאין צורך ורק לנקות קצת את הרדיאטור עם מים ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
כדאי לתת למנוע לעבוד עם מים נקיים לאחר ריקון נוזל הקירור הישן, וטרם מילוי הנוזל החדש.
חכה לפתיחת הטרמוסטט, ותן למנוע לעבוד מספר דקות נוספות. למים חמים יכולות ניקוי טובות יותר משל מים קרים. אם לאחר התהליך יוצאים מים מלוכלכים, כדאי לחזור על התהליך שוב.
|
|
|
|
#7 | ||
|
Senior Member
|
צטט:
פארפלו או לא פאראפלו הראש ילך אם יש בעיה/ או אם יש בעיה אחרת במערכת הקירור כגון טרמוסטט תפוס בעיה במאורר לא משנה אם מדובר בנוזל קירור הכי פשוט שיש צטט:
כל יצרן מגדיר נוזל קירור כזה או אחר כדי שיוכל להרוויח המדינה שלנו לא כל כך קרה שצריך להישתגע עם נוזל שנק' הקיפאון שלו כל כך נמוכה כשאני החלפתי אצלי בפיאט משאבה אחרי שעבדה ושבקה חיים עם נוזל קירור פאראפלו המראה היה זהה לאחת שעבדה על נוזל קירור רגיל ואם מישהוא ירצה אני יעלה תמונה מחר של משאבת המים של הטנדר שהחלפתי לא מזמן כשעשיתי טימינג
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
יאיר מה זה "נוזל קירור רגיל"? פרסטון או אמריקן איגל?
פרסטון עוד בסדר, אמריקן איגל ודומיו זה פשוט מים עם קצת צבע. לנוזל קירור טוב צריכה להיות נקודת קיפאון נמוכה (שזה באמת לא כל כך רלוונטי למדינה שלנו) , נקודת רתיחה גבוהה, הולכת והסעת חום טובה (שזה יש גם למי ברז רגילים) והכי חשוב שלא יגרום לקורוזיה ברכיבים מועדים לפורענות. כמובן שמי ברז נפסלים על הסף מכל הבחינות, ובמיוחד בגלל שהם גם מכילים אבנית. נוזלי קירור פשוטים של אמריקן איגל ודומיהם הם די שקופים ואפשר לראות דרכם למרות הצבע. נוזלי הקירור האיכותיים יותר הם ממש עכורים.
|
|
|
|
#9 | |
|
Senior Member
|
צטט:
כמו שאמרתי אני מישתמש בהכי פשוט שזה גם זה וגם זה ואני יעלה לך תמונה מחר של המשאבת מים של המיצובישי שלי שהחלפתי כשעשיתי טיימינג והיא יכולה לסחוב עוד המון אבל אם אתה כבר מפרק את כל העולם לא תעשה ?? לגבי הקורוזיה היא קוראת עם כל נוזל קירור בין אם אתה רוצה ובין אם לא
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
נשמח לראות את התמונה, גם תגיד באיזה נוזל קירור השתמשת וכמה קילומטרים המשאבה עשתה עם הנוזל קירור המדובר.
ואני בטוח שאתה יודע לבד כמה זמן ייקח לחלודה להיווצר עם מים או עם נוזל קירור ייעודי.
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| החלפת נוזל קירור | y151 | פונטו - טכני | 1 | 01-09-14 17:10 |
| החלפת נוזל קירור | Mixsez | פונטו - טכני | 3 | 07-06-14 13:32 |
| מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) | mechtech | פונטו - טכני | 14 | 22-12-12 14:38 |
| התייעצות לפני החלפת נוזל קירור | davidka | פונטו - טכני | 0 | 04-10-10 15:14 |
| החלפת רדיאטור לאחר החלפת נוזל קירור | lord1 | פונטו - טכני | 14 | 15-02-09 21:52 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד