![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו SX
|
![]()
אהלן, רציתי להתייעץ עם חברי הפורום... מדובר על פונטו SX75 שנת 98
היום בצהריים הנעתי את הרכב, הפעלתי מזגן על 4 ויצאתי מהרכב כדי שיתקרר כמה דקות. (אמרו לי שלא "בריא" לעשות ככה, אלא רק אחרי כמה דקות של עבודת מנוע, האם זה נכון?) לאחר דקה או 2, שמעתי שריקה חזקה מכיוון המנוע, כיביתי את המזגן והיא הפסיקה (יכול להיות שאין קשר בין הדברים). בכל מקרה, כיביתי את המנוע ופתחתי מכסה מנוע. לא ראיתי שום דבר מוזר, לא עשן, לא נזילות, שמן מים תקינים. בכל מקרה, הנעתי ונסעתי לדרכי. נסיעה אחת אחרי המקרה הזה, התחלתי להבחין ברעש מוזר מהמנוע כל פעם כשאני לוחץ על הגז. לא יודע איך לתאר את הרעש הזה, אבל הוא לא נשמע כמו משהו חריג, אלא כאילו המנוע מאוד מתאמץ (לא אותו רעש של עבודה בטורים גבוהים). רציתי להתייעץ עם חברי הפורום לגבי המקרים הנ"ל ומה כדאי לעשות? האם לפנות כבר עכשיו למוסך או לחכות לעוד "סימפטומים"? נ"ב, לא יודע אם זה קשור, אבל תמיד כשאני לפני נסיעה, הטורים קצת מעל 1000, אבל אחרי שאני נוסע כמה דקות ועומד על ניוטרל הטורים "נרגעים" אך עדיין לא פחות מ-1000 (שזה ההמלצה לפי מה שהבנתי?) אשמח לשמוע את דעתכם ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
התקלות
גש למוסך לאיתור מקור הרעש (רצועת אביזרים או מדחס מזגן) ואין טעם לעכב זאת.
לגבי סבובי המנוע, זה נראה תקין כי כשהמנוע קר מתבצעת העשרת דלק שזה כעין הפעלת משנק (צ'וק) כפי שהיה ברכבי הקרבורטור. בברכה - רפי לין
![]() |
#3 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו SX
|
תודה על התגובה ומצטער על האיחור של התגובה שלי...
קפצתי למוסכניק כי הרכב היה מעלים מים מהרדיאטור, אמר לי להחליף פקק, ובינתיים (שבוע) לא נעלם מים אז כנראה שזאת הבעיה. בקשר לרעשים הוא אמר שזה פשוט ויברציות של המנוע... הוא לא עשה נסיעת מבחן אבל נתן גז דרך המנוע (ברח לי השם של הכבל הזה שהוא משך בו... סליחה על הבורות) יכול להיות שהרעש נובע רק כאשר אני לוחץ על דוושת הגז? משהו שמחבר ביניהם התקלקל? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
צטט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
רעשים מוזרים בעת פנייה | skomanov | פונטו - טכני | 2 | 23-12-12 08:07 |
החלפת מצערת + רעשים מוזרים במזגן | elvis2004 | פונטו - טכני | 4 | 12-04-10 11:16 |
בעיית הנעה + רעשים מוזרים מהמנוע | avi1970 | אונו - טכני | 13 | 04-04-10 17:30 |
רעשים מוזרים hgt | שחפיתי | פונטו - טכני | 3 | 02-10-09 15:20 |
רעשים מוזרים מאחורה | gingel | פונטו - טכני | 2 | 03-02-08 18:59 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד