![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: fiat s60
|
עזרב בבקשה.
מהיוניט ברדיאטור יוצאים רק 2 חוטים.
הונטה עובדת בסדר במהירות הראשונה. המאורר לא עובד במהירות השנייה. היום ניתקתי את ה-RELAY של מהירות 1, נורת האזהרה נדלקה והונטה לא נכנסה לפעולה במהירות 2. אחר כך, קיצרתי את ה-RELAY של מהירות 2 והונטה התחילה להסתובב מהר יותר. זאת אומרת המעגל תקין, אבל לא מגיעה ל-RELAY פקודה להפעיל את הונטה במהירות הגבוהה. השאלה שלי היא איזה גורם במערכת אמור פיזית לתת פקודה ל-RELAY הזה? המזגן? או חיישן החום? האם המהירות השנייה של הונטה היא לצורך המזגן בלבד? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
תמיד היה עובד לי המהירות הגבוהה. ומהירות נמוכה רק במזגן. זה מזגן של אלכס.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מאורר רדיאטור במזגן "אלכס אורגינל"
אני משער שמדובר בפיאט פונטו דור 1 (עד שנת 2000).
במזגן "אלכס", אכן נותר יוניט הרדיאטור המקורי שהוא עם שני חוטים (כניסת מינוס קבוע ומינוס יוצא לפיקוד בחום מנוע של כ 97 מעלות צלסיוס. אופן פעולת מאורר הרדיאטור הנו כך: כשהמזגן כבוי ובהפעלת יוניט הרדיאטור בכ 97 מעלות צלסיוס - אות מינוס יוצא מיוניט הרדיאטור אל ממסר מהירות 1 (האיטית) שמזין דרך נגד את מאורר הרדיאטור (גם במינוס) והמאורר מסתובב לאט. האות מינוס היוצא מיוניט הרדיאטור, מגיע גם אל יחידת בקרה אלקטרונית קטנה (הנמצאת על בסיס הממסרים) והיא מוציאה כעבור כמה שניות אות מינוס להפעלת ממסר מהירות 2 (המהירה) שמוציא מינוס ישיר (עוקף הנגד) אל מאורר הרדיאטור שמסתובב מהר. כשחום המנוע ירד (בערך ל 82 מעלות) יפתח יוניט הרדיאטור ויפסיק אות המינוס שיוצא ממנו ומאורר הרדיאטור יפסיק להסתובב לחלוטין. הפעלת מאורר הרדיאטור ע"י המזגן - בהפעלת המזגן, מגיע אות מינוס (דרך טרמוסטט וטרינרי המזגן) להפעלת ממסר מהירות 1 והמאורר רדיאטור מסתובב לאט (כל זמן שמדחס המזגן פועל). כלשחץ הגז עולה יותר, אז הטרינרי נסגר בצד הפעלת מאורר שלו ומעביר אות מינוס ישירות לממסר מהירות 2 והמאורר רדיאטור פועל מהר. אם תכתוב כתובת דוא"ל, אשלח לך השרטוט החשמלי של מע' המזגן עם הסבר פעולתו החשמלית כמו בצמונות המצורפות. בברכה - רפי לין
![]() |
#4 |
Junior Member
|
תודה רפייייי מדובר בשנת 98 יכול להיות שחוט מנותק או משהו כזה ????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
רפי אז היחידה האלקטרונית לא תקינה נכון ???
כי המאוורר עובד רק על נמוך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
רפי קיצרתי בחוטים וזה עדיין מהירות נמוכה ??? דחוף
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
בעל מקצוע
מנהל
|
בדיקת פעולת מאורר הרדיאטור
קשה לי לכוונך לבדיקות דרך המסך והמקלדת בכתיבה של "הלוך ושוב".
טלפן אלי לנייד 050-5853422 ואנסה לסייע לך. לדעתי, צריך לבצע זאת אצל חשמלאי רכב, כשתביא אליו את השרטוט עם ההסבר מודפסים. בברכה - רפי לין
![]() |
#8 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
צטט:
האם קיים אצלך את כל דיאגרמת החשמל ברכב בצורה מפורטת שכזו לפונטו 95? במידה וכן אשמח לקבל. תודה. נערך לאחרונה על ידי מאור30 : 07-06-13 ב 20:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
בעל מקצוע
מנהל
|
שרטוטי חשמל פיאט פונטו
יש לי את שרטוטי החשמל לפיאט פונטו 1995, שתרגמתי ופענחתי כפי שראית.
כל שרטוט הנו רק לכמה מערכות חשמל בודדות וכולם ביחד מהווים חוברת לא דקה ולכן אין באפשרותי לסרוק את כל השרטוטים ולשולחם. בברכה - רפי לין
![]() |
#10 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
הבנתי. אוקיי. אם אצטרך משהו ספציפי בחשמל הרכב אפנה אליך. תודה רבה רפי.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
עזרא בבחירת צמיגים לפונו שנת 96 | servaiski | פונטו - טכני | 4 | 19-10-10 20:47 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד