![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
פתרון בעיית חריקות מברקסים אחוריים
שלום לכולם,
כבר חודשים שסבלתי מחריקות בלתי מוסברות בעת בלימה מהברקסים האחוריים, ואף פתחתי על כך שרשור. החלפת הדראמים והסנדלים לא פתרה את הבעיה ולא היה חופש בנאבה. יום אחד פנה אליי חבר הפורום בשם יונתן ואמר לי שהיה לו אותה הבעיה ואמר לי שהחליפו לו את הגזרות והבוכנות של הבלמים האחוריים והבעיה פתרה. ניגשתי למוסך של חבר וביקשתי ממנו להזמין לי גזרות ובוכנות ונחליף. 2 בוכנות עלו לי 170 ש"ח תוצרת איטליה. 2 גזרות אחוריות עלו 390 ש"ח פיאט מקורי. כמובן שעל הדרך בוצע חריטה לדראמים. והתברר שעליי להחליף תושבת לאגזוז האחורית שהייתה קרועה לגמריי. לאחר ההחלפה הרעש נעלם כלא היה פשוט הוקל לי אחרי כמה חודשים שלא הצלחתי להפתר מהרעש ומהבושה !. בכל מקרה תודה על כך לחבר הפורום יונתן שבזכותו הצלחתי , זה מראה על אכפתיות של החברים . צירפתי תמונה של הגזרה והבוכנה. למי שלא מזהה הגזרה היא בחלק העליון של התמונה והבוכנה למטה.
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
שם החלק הוא, משאבות ברקס אחוריות.
לדעתי הבעיה שלך נבעה ממשאבת ברקס, ולא מהגזרות. אל תזרוק את הישנות. רואים בתמונה שהמשאבה הזיעה. לא הבנתי, ביצעו חריטה לדרמים, בלי להחליף את הסנדלים ?. דוד.
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
לדוד
קודם כל שבוע טוב,
אני חייב לציין שהגזרות פורקו היו יבשות לחלוטין בוודאות כנראה נשארו על העגלה וביחד עם פירוק הבוכנות טיפטף עליהם מעט שמן. דוד אכן הוחלפו הסנדלים שכחתי לציין לחדשים של רמסה. המחיר היה מאה ומשהו שקל.. לא זוכר בדיוק. רק שאלה: אמרת שהמשאבה הזיעה אז איך בעיה במשאבת ברקס יכולה לגרום למשאבה אחורית להזיע? אני לא כל כך מבין בזה ואשמח להסבר לידע כללה! תודה
|
|
|
#4 | |
|
Senior Member
|
צטט:
צריך היית לשאול, איך בעיה במשאבת ברקס אחורית מזיעה, גורמת לרעש בשעת ברקס. האם לזה התכוונת ?. דוד.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Senior Member
|
צטט:
יש לך בעיה בברקס ממנה נובע גם הצליל הצורב. צריך להוריד את ארבעת הגלגלים, ולבדוק מה קורה שם. דוד.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Cupra R
|
אממ
צטט:
נ.ב. בהחלט אדרוש ממנו שיבדוק את זה לעומק. אחזור עם תשובות בקרוב. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
דוד אתה צודק עכשיו קראתי את מה שרשמתי והסתבר שלא רשמתי את מה שהתכוונתי לשאול,
אכן השאלה שלי היא איך משאבת ברקס אחורית מזיעה תגרום לחריקות בבלימה? כי לא ברור לי תפקיד המשאבה הזאת. תודה
פונטו ספייס ELX ידנית 2002 נערך לאחרונה על ידי forum770 : 14-04-13 ב 02:01. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
אני שמח שפתרת את בעיית הרעשים מהבלמים .. ניראה לי שהבחור שהגיב פה צודק ולפי התמונה הגזרות שלך תקינות ( או בכל אופן הגזרה שבתמונה נראית תקינה , תנסה לבדוק אם גם השנייה נראית ככה ) כנראה שהבעיה אכן נבעה בסופו של דבר רק מהמשאבות .. אני החלפתי את הגזרות והמשאבות באותו הזמן ולכן לא יכולתי לדעת מי מהם פתר לי את הרעש ..
השם של החלק הזה ( משאבת אופן / ברקס ) פשוט מטעה , זאת לא משאבה אלא שתי בוכנות קטנות שנדחסות לצדדים ( ולוחצות את הסנדלים/רפידות כלפי התוף וכך מתבצעת עצירה ) הן נדחסות ע"י שמן הברקס שמוזרם מהמשאבה המרכזית. לפי הערכה שלי, לכלוך שמצטבר עם הזמן על דופן שתי הבוכנות האלה גורם לרעש הזה בזמן הבלימה . צריך לציין שרעשים מהבלמים האחוריים יכולים גם לנבוע מבעיות בחלקים אחרים כמו למשל רעש נפוץ אחר שקורה בגלל הרפידות כשהן שחוקות או שהחומר בלימה שלהן לא טוב .... צריך לבדוק מה מקור הרעש ( מה שקשה לעשות ). הרעש שנובע מהמשאבות נשמע יותר כמו "חריקות ברווז " ,זה רעש מקוטע שנשמע כשאתה בולם בנסיעה .. או כשאתה לוחץ על דוושת הבלם כשהרכב עומד , כלומר בעצירה,אתה שומע כאילו רעש של משהו "נמתח" מהאיזור האחורי של הרכב . לעומת רעש אחר שנובע מהרפידות שהוא רעש רציף יותר שנשמע כמו שריקה/חריקה צורמת ... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
יונתן-30, יפה ונכון כתבת.
אבל אין ברירה, כך נקראת ( משאבת אופן / ברקס ) בלשון המקצוע. מסכים איתך שזאת אינה משאבה. דוד.
|
|
|
|
#10 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
בלמים
ובמע' הבלמים אין "שמן בלמים" אלא נוזל בלמים הידראולי (הוא אינו שמן בכלל).
קצת על מע' הבלמים ברכב (לנושא כאן הודעה #6): www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=844 בברכה - רפי לין
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פתרון יפה למתקן איכותי לסמארטפונים ברכב | רפי לין | בעלי מקצוע | 2 | 29-08-12 22:19 |
| שוב לא סוחב וצריכת דלק גבוהה + מתחמם, פתרון? | 0r3n | פונטו - טכני | 23 | 20-05-11 03:55 |
| התקדמות במציאת פתרון לבעיה... | PUNTO 2005 | פונטו - טכני | 6 | 25-10-10 08:25 |
| האוטו מתחמםHGT ואין פתרון.. | Marshall | פונטו - טכני | 54 | 25-10-10 07:17 |
| פתרון למחזיק כוסות | ohad_bravo | פיאט כללי | 0 | 11-10-10 20:04 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד