![]() |
|
![]() |
פיאט כללי מדברים על פיאט בכלליות וחדשות. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX 16V
|
התקנת שלטי נוחות. ניסיון כושל מסיבה לא ברורה
רכשתי באיביי ערכה של שלטי נוחות הכוללת - 2 שלטים, מוח, צמת חוטים של 10.
אסביר מה ניסיתי לעשות על מנת להתקין ואני אשמח אם תוכלו לומר לי למה זה לא עבד ![]() הרכב הוא פיאט פונטו ספייס 2001 דבר ראשון שעשיתי - ניתקתי את החשמל של הדלת, יצרתי טסטר 12V ע"י מנורה מהאוטו. חיברתי מינוס לשילדת הרכב ופלוס לחוטי החשמל שמגיעים לדלת כדי למצוא איזה מהחוטים אחרי לפתיחה ןואיזה לנעילה. צהוב הדליק לי בפתיחה ואפור לנעילה. על פי התרשים ועל פי הצרכים שלי (שהם לצורכי נוחות בלבד וללא אזעקה, מרים חלונות ו/או חיישני אויר) אלו החוטים: -חתכתי ע"פ תרשים -חיברתי לצהוב שמצאתי שאחראי לפתיחה -חיברתי לפלוס קבוע מהמצבר -חתכתי ע"פ תרשים -חיברתי לאפור שמצאתי שאחראי לנעילה -חיברתי לפלוס קבוע מהמצבר -חום, מיועד לאיתותים, לא הגעתי אליו עדיין. נשאר מנותק -אדום, חיברתי לפלוס קבוע מהמצבר -שחור, חיברתי לשלדת הרכב -מיועד לפתיחת תא מטען חשמלי, לא רלוונטי בפיאט שלי אז חתכתי. התוצאה שקיבלתי היא כזו, בלחיצה על פתיחה או נעילה - האור של האוטו מתעמעם לחצי שניה והצ'ופצ'יק של הדלק זז מילימטר אך לא מצליח להיפתח. על ידי קצת עבודה עם רב מודד הבנתי שאני נותן לדלת מאית / עשירית מהכמות אמפרים שנדרשים כדי לפתוח או לנעול אותה. אשמח לייעוץ, תודה! בני
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
אני רחוק מלהיות מומחה,
אבל בהודעתך לא ציינת את מה חיברת, אלא רק לאן חיברת. אם תוכל להעלות את הסכמה שקיבלת עם השלטים, ותציין לאן חיברת כל דבר, אני בטוח שזה יקל על שאר הקוראים שאולי יש להם איך לעזור לך. סביר להניח שהסט שקנית מותאם גם ל"נעילת פלוסים" וגם ל"נעילת מינוסים", האם יכול להיות שחיברת כמו נעילת פלוסים במקום נעילת מינוסים?
![]() |
![]() |
#3 |
Member
הגלגלים שלי: fiat punto sx
|
כמו שאמר matansab תעלה את הסכמה של השלטים ואולי נוכל להבין יותר טוב.
מוזר שהאורות מתעמעמים.. הפלוס שלקחת יכול להיות לא טוב... תנסה לקחת פלוס ומינוס ישירות מהמצבר רק לשם הבדיקה.. בדיוק בסופש התקנתי שלטי נוחות כאלה בדיהטסו סיריון. שמה הייתי צריך להוסיף מנוף חשמלי שידחף את הכבל פלדה המקורי שבדלת הנהג ובכך יפתח ויסגור את כל הדלתות. חלילה מלזלזל אבל יכול להיות שאין אצלך מנוף חשמלי בדלת הנהג כמו שאין בסיריון ושהפקודה היא מכנית? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
התקנת שלטי נוחות
במכוניתך, נועלי הדלתות הקדמיות משדרים אות מינוס לפתיחת ונעילת הדלתות אל מחשב המרכב (מחשב המרכזי) שבמכונית.
החוטים לכך בדלת הנהג הנם לפתיחה תכלת/סגול (AZ) ולנעילה ירוק/לבן (BV). מצ"ב שרטוט חשמלי של מע' נעילת הדלתות החשמלית ואני רק מקווה שבהלך השנים לא שונו בפיאט צבעי החוטים (זה שרטוט משנת 2001) להלן מקרא של צבעי החוטים שבשרטוט: צבעי חוטים בשרטוטי פיאט M חום N שחור R אדום S ורוד L כחול V ירוק Z סגול A תכלת B לבן C כתום G צהוב H אפור שלובי צבעים לדוגמא: VB ירוק/לבן סימנים מוסכמים חץ אדום על החוט – מסמן כוון זרימה במתח חיובי ( + ) חץ שחור על החוט – מסמן כוון זרימה במתח שלילי ( - ) חץ כחול על החוט – מסמן כוון זרימה של אות נתון משתנה או מידע מחיישנים וכו' 30 - מתח חיובי קבוע מהמצבר. 31 - הארקה קבועה. 15 - מתח חיובי בהפעלת מתג הצתה. בהצלחה ובברכה - רפי לין
![]() |
#5 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX 16V
|
יופי!
חיברתי את הטריגר למינוס קבוע (שילדה) ואת הצד השני לחוטים שרפי אמר (תכלת-סגול,ירוק-לבן)
הצלחתי. עובד מעולה!!! תודה!!! ו... לאן בדיוק ואיך לחבר את האיתותים אני לא סגור על זה. חשבתי אולי ישר לכפתור של המשולש וזה הכי פשוט אבל קצת חאפר... מה אומרים?
![]() |
#6 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
חיבור הפעלת איתותים ע"י שלט נוחות
לפני הכל, וודא ששלט הנוחות מוציא אותות פלוס להבהוב האיתותים.
אזהרה - מע' האתותים בפונטו ספייס מופעלת ע"י המחשב המרכזי ברכב (מחשב מרכב) וכל טעות בחיבורי חשמל עלולה לגרום לנזק יקר בו. האות להפעלת איתותים הנו אות פיקוד מינוס, הן מידית האתות (לימין או לשמאל) והן ממתג איתותי החרום, כך שלא תוכל להתחבר אליהם. כן תוכל להתחבר אל החוטים היוצאים ממחשב המרכב אל פנסי צד שמאל (חוטים בצבע ורוד/לבן SB) ואל פנסי צד ימין (חוטים בצבע ורוד S). מצ"ב שרטוט מע' האתותים עם מקרא של המחברים ומה מתחבר לכל פין והשווה המקרא ברשימה אל השרטוט ותדע כל חוט את מיקומו בכל מחבר. מחשב המרכב מחובר אל החלק האחורי של תיבת הנתיכים בדשבורד. בהצלחה ובברכה - רפי לין
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
התקנת שלטי נוחות | matansab | פונטו - טכני | 26 | 13-05-14 00:31 |
הודעת תקלה לא ברורה | אלעד ס | 500 החדשה | 2 | 11-08-11 23:17 |
שלטי נוחות לרכב | 1qa2ws | מכירה | 0 | 29-03-11 20:02 |
טיפול 60K כושל | shachar | פונטו - טכני | 68 | 22-07-09 14:39 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב