![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו גרנדה
|
נראה לי שצריכת הדלק שלי גבוהה מדי
יוצא שאני נאלץ לתדלק את האוטו כל שבועיים- מיכל מלא.
אני נוסע בערך 480 ק"מ בין תדלוק לתדלוק. זה נראה לי קצת הרבה לרכב עם מנוע 1.2 ליטר לא ככה? אני נוסע בנסיעה רגועה מאוד (בין 90 ל 100), עם תאוצה מתונה, בעיקר בדרך בין עירונית ומדי פעם יש פקקים. לא משתמש הרבה בכלל במזגן. לפני כן היתה לי סובארו משנת 92 עם מנוע 1.8 וצריכת הדלק שלה היתה בערך דומה. אגב, מחשב הדרך מראה ממוצע של 5.2 ליטר ל- 100 ק"מ. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
כל תדלוק כמה ליטר בערך אתה ממלא?
ואם ההסתמכות שלך זה על ק"מ בין תדלוקים, בגרנדה 45 ליטר מיכל דלק, ובלגאסי 64 ליטר (לפי נותנים באינטרנט).
2002 Fiat Punto MK2 ELX Manual "Low N' Slow" נערך לאחרונה על ידי dodihob : 18-06-12 ב 21:35. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אתה לא מודד צריכת דלק. איך אתה יודע אם היא נמוכה או גבוהה?
כמה ליטרים אתה מתדלק שאתה נוסע 480 ק"מ? צריכת דלק מודדים על ידי חילוק מספר הק"מ במספר הליטרים. רק אז ניתן לקבל אמדן. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
אני מתדלק כשנדלקת לי הנורית של הדלק ותמיד ממלא מיכל מלא. זה אומר שאני ממלא בערך 35-37 ליטר.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אז זה אומר שצריכת הדלק שלך סובבת את ה12.5 ק"מ לליטר.
נשמע סביר, אם יש לך חלק נכבד של נסיעה עירונית. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
90% מהנסיעה שלי היא בין עירונית.
היום גם שמתי לב שכשאני מדליק אותו יש ריח חזק של דלק. בדקתי מתחת לאוטו, אין שום נזילה. מה עוד יכול להיות? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
צטט:
אתה נוסע לא בדרך שהנסיעה היא 90 קבוע ו2500 סל"ד, "יש פקקים" = הרכב צורך אחרת. עם תשתמש במזגן הצריכה לא תעלה הרבה, אבל הנסיעה תהיה נעימה יותר, ולכן אל דאגה = רכבך תקין. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
צטט:
בדוק את צינוריות הדלק בתא המנוע. בדוק את צינוריות הדלק והמשאבה מתחת למושב האחורי. בדוק אם יש נזילה ממסנן הדלק הנמצא מתחת לרכב ליד הגלגל האחורי. פקק מכל דלק פגום יכול לגרום לאידוי של הדלק. חיישן חמצן עייף/תקול יכול לגרום לצריכה מוגברת של דלק. מזגן יכול להוסיף די הרבה לצריכת הדלק (כ- 6-8 אחוז). פלגים ישנים/לא מתאימים. צמיגות שמן לא מתאימה. נסיעה בינעירונית במהירות מעל 100 קמ"ש. לחץ אוויר נמוך בצמיגים. המחסן של הבית נמצא בבאגאז' של הרכב. כבר 2:20.. שתיתי הרבה קפה ![]() לילה טוב.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
האם אפשר לקבל הסבר, מה לצמיגות שמן ולצריכת דלק גבוהה ?.
![]() דוד.
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
קרא בעיון גם את פסקה 5 בדף המצורף, אבל לא חסרים מאמרים בנושא.
קישור ולחברים שמתעצלים לקרוא באנגלית יש קישור לאתר בארץ שמציין זאת. קישור
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת נערך לאחרונה על ידי mechtech : 22-06-12 ב 09:29. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו 95 | נראה לי אוכל שמן .. | Or Layzer | פונטו - טכני | 6 | 18-09-10 21:00 |
| אונו 1.4 - נראה לי שצריכת הדלק גבוהה (כ"ע) | solomon yacov 111 | אונו - טכני | 32 | 31-08-10 21:33 |
| היום בבוקר אני קם ומשהו נראה לי מוזר... | Numfiat | פונטו - טכני | 9 | 20-04-10 20:15 |
| תרד במחיר. לא נראה לי | ניר בן טובים | רכב כללי | 14 | 18-12-07 18:51 |
| הוט-האץ'? העתיד נראה לא רע.. | אוף טופיק | 9 | 16-04-06 20:05 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד