![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה סיוויק
|
אהלן חברים.
מה הסיכויים שיכולים לנבוא מהמצב הנוכחי ? הייתי בזמן דירדור עם הרכב בלי גז.. ופתאום הרגשתי שהרכב השתחרר כזה ממש כמו ללחוץ על הקלאץ' בזמן נסיעה מרגישים חופשיות כזאת שהרכב נוסע קל יותר זה בדיוק מה שהרגשתי והרכב נכבה. ומופיעה לי מנורת מנוע אדום בדאש. ניסיתי להניע. אך לשווא. הסטרטר מסתובב חופשי. מה העלויות שעליהם מדובר? מה יכל להינזק מהמקרה? והאם למישהו זה קרה? כי עד עכשיו ביררו לי בכמה מקומות והדברים נישמעים הזויים לגמרי שהמינימום לתקן דבר כזה יעלה 4K פלוס. נערך לאחרונה על ידי KHGT : 14-03-12 ב 15:26. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
אתה בטוח שהטיימינג נקרע?
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מה זאת אומרת ביררו לי ?. האם מישהו בדק ?.
באיזו מהירות בערך היית ?. ובאיזה הילוך ?. אם היית בהילוך נמוך, אין סיבה שהרכב ידרדר יותר קל. אי אפשר לדעת עלויות לפני שבודקים. זה יכול להיות שיפוץ ראש, החלפת שסתומים, ו/או בוכנה שבורה ובמקרים נדירים, רק החלפת רצועה. אם אכן הרצועה נקרעה, יש להרכיב אחרת ולנסות להניע. אם מניע ומזייף, יש לבדוק קומפרסיה לפני שמחליטים להוריד ראש. לדעתי אם בוכנה נשברה, העלות תהיה הרבה יותר מהמחיר שכתבת. דוד.
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
שאלה לדוד
יש רכבים שכאשר הרצועה נקרעת באמצע נסיעה אז נגרם נזק ויש רכבים שפשוט הרכב מפסיק לנסוע.
זה אני יודע לפי כל מיני פורומים שאנשים כותבים. אני לא יודע אם זה נכון או לא נכון. ואם כן : פונטו ספייס 16V כאשר נקרעת הרצועה בנסיעה, ייגרם נזק?? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
ברכב שלך יגרם נזק. בדור ראשון הסיכוי אפסי.
דוד.
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
תודה לכולם על הידע הרחב שלכם.
אתמול אני ודוד שלי פירקנו את המכסה טיימינג בישביל לראות ויזואלית מה באמת קרה. לפי מה שהוא טוען (כי לא ראיתי) שכמה שיניים בחגורה נשברו/נתלשו/נקרעו. והקאמשפטים לא מסתובבים. כי החגור לא מצליחה לסבוב מלמטה מהקראנק. אין מספיק שיניים להיתפס על הגלגל. יש לי עוד מנוע בנוסף לזה. אחד שהלך לו שנדפק לו הקראנק. המנוע לא ניפתח הראש והכל תקין בו. צריך לנסות להשים טיימינג חדש. כפי שדויד המצליץ. ומשם ה' גדול לכמה הנזק באמת נגרם, או במקרה הזוי לא נגרם. כי הייתי על הילוך 3 או 4 לא זוכר. מה שכן אני זוכר שאפילו לא ליטפתי את דוושת הגז. התדרדרתי. ואז הרגשתי תחושת שחרור. אותו תחושה כמו שסוחטים את המצמד. ואז בדיוק שני רכבים ועצרתי אותה. חשוב לציין המנורה מנוע אדומה נדלקה לי בדאש. המון תודה לכולם. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
ביחס למנוע השני, במידה שרק הקרנק דופק, לא צריך לפתוח את כולו. ניתן לחרוט רק את הקרנק
ולהחליף מסבים טלטל וראשי. ביצעתי לא פעם במנועים שונים. אם תחליט לבצע לבד, תקבל את מלוא העזרה. לא סיפור רציני. כמובן שיש לפרק גם טיימינג וגלגל תנופה, ולהתאים את המסבים בידי החרט. פעולה שבעבר ביצעו המכונאים. דוד.
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
תודה לך דויד. אני לא שולל שום דבר.. ולא נלחץ במידה מוגזמת מהמקרה.
אין מה לעשות. קרה עכשיו צריך להיתמודד. יום שישי אני מביא את המנוע עם הקראנק הדופק. ניראה מה באמת ניזוק שם ונחליט עם דוד שלי מה לעשות. דויד, שווה לנסות להשים טיימיג חדש על האוטו ולנסות להניע? או שזה סיכון שהנזק רק יוכפל? כמובן שהולך לעשות את זה אדם שמבין בנושא ולא סתם מישהו מהשכונה. כך פחות או יותר נבין באיזה מצב אנחנו עומדים ואם הרכב יניע. כי אני קצת נאבדתי אתמול והייתי על סף להשבית את הרכב. אבל אני ינסה עכשיו בינתיים כל אפשרות שיש. אין לי מה להפסיד כבר יותר מזה. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
"דויד, שווה לנסות להשים טיימיג חדש על האוטו ולנסות להניע?" זאת השיטה המקצועית לבדיקה.
"או שזה סיכון שהנזק רק יוכפל?" שום נזק לא יהיה או יוכפל. לא חייב רצועה חדשה, לצורך הבדיקה ניתן להשתמש בישנה. אם תרצה סרטוט של הטיימינג, דבר. דוד.
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
המון תודה שוב על כל התשובות המדוייקות והמהירות.
אני אשמח לקבל כל דבר שיוכל לעזור לי... כל דבר. אני קצת בבעסה מהמקרה. תודה לך על זמנך היקר. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מנוע כבה בזמן נסיעה. | oshria | פונטו - טכני | 8 | 11-12-11 11:00 |
| ריח של דלק בזמן ולאחר נסיעה | זאב-ב | פונטו - טכני | 4 | 16-09-10 21:11 |