![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
תקלה מוזרה. מעשה זדוני או סתם חשדנות שלי ?.
שכן עם פונטו מודל 98. המנוע זייף בטורים נמוכים, נכבה בעצירה. עשן שחור מהאגזוז.
סיפר שנכנס לבדוק זיהום אוויר אצל מתקן קרבורטורים ברחובות. כהכנה לפני הטסט. לפני הכניסה לבדיקה לא היו בעיות או עשן. הבודק גילה זיהום CO של 0.9, אמר לו שכנראה יש בעיה במנוע. שישאיר את האוטו כמה שעות והוא יבדוק ויתקן. השכן לא הסכים. נכנס למוסך פיאט חיברו למחשב ולא מצאו בעיה מלבד CO גבוה., אולי הממיר תקול קבעו. עד כאן הסיפור שלו. בדקתי ידנית מתח, התנגדות וסיגנל, על החיישנים חום, חמצן , מנוע צעדים, חיישן קרנק, חיישן טמפ' כניסת אוויר ולחץ דלק. הכול היה כשורה. תוך כדי הבדיקה התנתק הצינור שבתמונה. סתם בלי לחשוב נשפתי לתוכו אוויר בפה, היה סתום. זה הצינור שמחובר בין סעפת היניקה לחיישן טמפ' כניסת אוויר. החלפתי לצינור אחר, המנוע עבד כמו שעון, אין עשן או זיופים והמנוע לא כבה. עכשיו מגיעה החשדנות. ![]() חתכתי את הצינור. לתדהמתי גילתי גולה בתוך הצינור. היא אינה קיימת בשום מערכת הזרקה, ולא יכלה להיות שם אלא במעשה ידי אדם. חשבתי ונזכרתי שגולה כזאת משמשת כשסתום בתוך משאבת תאוצה של קרבורטור (לא הזרקה). גם שם אינה יכולה לברוח לצינור. לאחר "התגלית" ביקשתי מהשכן לתאר לי כל פרט מהרגע שנכנס לבדיקה עד שיצא. לדבריו הבודק ביקש ממנו לשבת ברכב, ואמר לו שעדיין לא יניע ורק לאחר שהתכופף לתוך המנוע, ביקש שיניע. קטונתי מלהבין איך הגיעה הגולה לתוך הצינור, לכן אשמח לשמוע את דעתם. דוד.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
רפי לין מעתה גם בפייסבוק! | צביקוש23 | פורום המועדון | 2 | 02-07-18 21:06 |
מעשה בשכן שמנסה למכור טיפו כבר שנה וחצי! | kuthx3 | רכב כללי | 5 | 26-06-10 13:09 |
מעשה במזגן HGT | B_M | בעלי מקצוע | 7 | 08-07-09 21:44 |
מעשה טיפשי ואחריו שאלה | aflalo | פונטו - טכני | 9 | 25-03-08 20:26 |
שלום, קיבלתי הצעה מפתה ורציתי לדעת האם כדאי | levrado | יעוץ ברכישת רכב | 3 | 10-03-08 21:45 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד