מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום כללי > יעוץ ברכישת רכב
עקוב אחרינו ב-RSS

יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

תוצאה של 6.5 שעות של התברסות על הפונטו.

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט שלי!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פיאט פונטו ספייס 2001 SX

שם:  
צפיות: 
גודל:   

שבוע מכירות בצפון, סוכות 2007

שם:  
צפיות: 
גודל:   

HGT בשלג

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

כלי נושא הצג מצבים
ישן 18-01-13, 19:45   #1
דניאל_חיפה
Senior Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס sx
להחליף ספייס בhgt? היגיוני?

ברשותי ספייס sx ידנית מיושרת קו, רכב טוב אבל חלש מאוד.

*אני גר בחיפה=הרכב עולה הרבה עליות וזה מצריך הרבה התעסקות עם ההילוכים והרבה לחיצה על הדוושה=צריכת דלק עולה.
כל ההתעסקות הזו לא באמת מניבה התקדמות כלשהי.

*נוסע פעם פעמיים בשבוע מרחקים בינעירוניים של 60 ק"מ כל כיוון (120 סה"כ), כרגע מעל 100 קמ"ש כבר עוברים את ה3 אלף טור וכבר שומעים שהרכב מתאמץ, זה גם משפיע על צריכת הדלק, ופחות מ100 קמ"ש אז אני פשוט יוצר פקק ענק מאחורי.

*אני צעיר, בדרך כלל נוסע לבד או עם החברה, נדיר שאני לוקח עוד אנשים ברכב, מידי פעם לוקח את ההורים אבל גם אז אפשר להסתדר (כבר היה לי רכב 3 דלתות בעבר,וקטנועים)

*הנסיעות בעיקר מנהלתיות, בית-חברה\עבודה\בסיס, לא אחד שמשתגע, אולי אם יהיה לי רכב ספורט אז אצטרף לטיולים רגועים, לא יותר מזה, אני לא יסכן את הרכב שלי בשום מצב, אין לי אבא עשיר כמו שאומרים.

הרצון בהחלפה הזו הוא בעיקרון לקבל רכב חזק, לאו דווקא בעל התנהגות ספורטיבית כלשהי (שאני לא צריך ולא ממש אדע לנצל) רכב מאובזר יותר (סאנרוף תמיד נראה לי פיצ'ר חביב) רכב שלמרות שני אלו עדיין יהיה קטן במימדים ואף קטן יותר, ואפילו נוח יותר (כל סיבוב בספייס אני מטייל בתוך המושב)

אני נוסע כ1000-1500 ק"מ בחודש, משלם בממוצע 680 ש"ח בחודש דלק, שהם כ12.6 ק"מ לליטר בממוצע (כבר אמרתי שהתנאים שאני משתמש ברכב לא אופטימליים עבור המנוע הקטנצ'יק שלו?) כמובן שכבר ראיתי 1-18 וכו' אבל זה לא המצב התמידי בהתאם לתנאים היום יומיים.

ביטוח החובה נבדק במחשבון הביטוח והוא דומה למה שאני משלם כרגע, אולי בצד ג' אצרטך להוסיף מעט אבל אני מאמין שלא משהו קריטי שישבור אותי.

ממה שקראתי פה מספר חברי פורום דיווחו על צריכת דלק די טובה יחסית לנפח, אני בטוח שבתנאים שלי לא ממש יורגש שהhgt זולל יותר כי הוא פחות יתאמץ, אני נוטה לחשוב שהצריכה תהיה זהה ואף טובה יותר (או שאני משוגע?)

הספייס שלי במצב נהדר, יישור קו מוחלט עם קבלות מיום העלייה לכביש ואפס תקלות, אני מאמין שאוכל לקבל עלייה מחיר טוב, ובמחירים שhgt נסחרת 23+, נשאר רק להוסיף מעט ולהנות.
מה שאני מנסה בעיקר, זה לקבל תמורה טובה לכסף שלי, גם אם זה יגרור אחריו עוד כמה שקלים בחודש.

אז תגידו לי, אני משוגע שמדבר שטויות או שיש אמת ותמיכה בדבריי מצידכם?
אולי אני מפספס משהו פה? אולי טיפולים יקרים מידי וחלקים נדירים מאוד ואף אחד לא יודע להתעסק עם הרכב הזה? ואני בחיים לא ימכור או ימצא אחד שמור?

אשמח שתשתתפו בדיון הזה.
דניאל_חיפה מנותק  

חוקי פרסום הודעות