![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto XTZ
|
רפידות בלם - מקורי או לא מקורי
שלום חברים,
בטיפול הקרוב אני צריך להחליף רפידות ודיסקים. האם זה חשוב לקנות מקורי מהיבואן או אפשר לקנות תואם (ואז גם העבודה תיעשה במקום אחר ולא בפיאט). עד עכשיו היו לי רפידות תואמות במשך השנתיים האחרונות וכל שנה הייתי צריך להחליף רפידות (ולפני שנה גם דיסקיות). אני מבקש לדעת מה ההבדל בין המקורי ולבין התואם, והאם המקוריים יחזיקו לי יותר זמן ולא יישחקו בכזאת תדירות גבוהה? נערך לאחרונה על ידי r.a20 : 02-10-10 ב 19:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אני יכול לתת לך דוגמא מהפיאט:
אי שם בשנת 2001 החלפתי רפידות ודיסקים מקוריים של פיאט, הרכב נסע בממוצע כ- 6000 ק"מ לשנה בתקופה ההיא, כאשר כל הנסיעות היו בעיר (הרבה עצירות). בזמן הזה הבלמים עבדו מצויין ללא שום בעיות או רעשים בבלימה. במאי 2008 כבר הרגשתי שהבלמים גמורים, הדוושה רעדה בבלימה וגם היו רעשי מתכת בבלימה. מכיוון שחודש אח"כ היה צריך להיות לרכב טסט ומכיוון שידעתי שאם אני ניגש ככה אני נכשל, הכנסתי את הרכב למוסך לא מורשה ע"מ שיחליף את הדיסקים והרפידות מלפנים. המוסך (במתחם מועצה איזורית מגידו) התקין משהו תחליפי (דיסקים + רפידות), דווקא לא עלה לי הרבה והעבודה נעשתה בזריזות (עוד באותו היום). אממה? מיום ההחלפה היה רעש מעצבן כמו של צרצר ביום קיץ חם בעת בלימה. הנוסעים שהיו איתי ברכב כל פעם העירו לי הערות בנוסח "הלכו הבלמים" ותמיד השבתי להם "הם חדשים" - אף אחד לא רצה להאמין לי. אני גם זוכר שיום אחד נסעתי לטבריה עם הפיאט, בכביש 77 היה פקק רציני והיה צריך לבלום כל הזמן - איזה נהג פתח חלון ואמר לי "הבלמים שלך מרעישים".. גם כשמכרתי את הרכב באוקטובר 2008 הקונה עשה סיבוב בתוך העיר ואמר "צריך להחליף בלמים" - עד שלא הראתי לו קבלות הוא לא האמין. מה אני מנסה לומר? תתקין רק מקורי, נכון שזה עולה יותר אבל זה כבר מוצר בטיחותי. גם לא מרעיש, גם מחזיק יותר זמן (יותר איכותי) וגם הרכב בולם טוב יותר. מילא אם היה מדובר בצינור רדיאטור / חוטי הצתה / משהו זניח אחר, אבל פה מדובר בבטיחות ובבטיחות לא חוסכים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
אוקיי, הבנתי.
תודה גיא. שבוע טוב |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
3156 זה יפה מאוד.
מחר אבדוק עם סודאי לגבי עלות של סט כזה . הבעייה שכל פעם אני משתגע יותר מהמחיר מה שמחזיר אותי לשפיות אצל חלקי חילוף תחליפי. גיא בטוח שלא מחזיק יותר מאשר חליפי שבו מוכנס גם אסבסט וגם גרגירי נחושת . לעומת זאת כמו שציינתה מרעיש ולא בולם היטב . האם מישהו החליף בזמן האחרון דיסקיות וצלחות במורשה שיתן כיוון לעלויות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
יאיר, לא בדיוק הבנתי מה כוונך בנוגע ל"3156 זה יפה מאוד".
אבל בכל מקרה כנראה שאלך הפעם על רפידות מקוריות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
ra20 בדקתי אצל סודאי מחירים ויש הפתעות
סט דיסקיות 110+ מעמ צלחות ורגינל 130+ מע"מ חלופי איטלקי 76+ מע"ע לחברי הפורום 10% הנחה עריכה :תיקון לצלחות חלופי צ"ל 76 נערך לאחרונה על ידי yair068 : 03-10-10 ב 15:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
תודה רבה יאיר.
|
![]() |
![]() |
![]() |