![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: Fiat punto mk1
|
פיאט פונטו מיתחממת .
אז ככה אני די בטוח שיש משהו לא בסדר בפיאט שלי כי היא מיתחחמת נורא מהר .
המנוע חדש , יש רדיאטור חדש ממולא במי קירור אחלה ( לא מי ברז ) . אבל עדיין היא מיתחחמת נורא מהר מנסיעות נורא קצרות , הפן רדיאטור פשוט לא מפסיק לעבוד ובפקקים האוטו מיתחמם לגמרי ,בתנאי מזג אויר נוחים יחסית . מה אפשר לעשות ? +++++ האם מדחס מקורי של פיאט יתאים במקום מדחס של רסקור אשר הותקן בארץ ? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
פיאט פונטו מתחממת
מדחס המזגן אינו הגורם להתחממות המנוע.
איזה דגם פונטו יש לך ומה שנת הייצור? אם יש במכוניתך שעון חום מנוע, אז היכן עומד מחוגו לאחר שמנוע המכונית חם?. אם המזגן במכוניתך הנו אכן של "רסקור", אז מותקן גם מאורר מעבה נוסף, בחזית הרכב ויש לבדוק אם הוא פועל. חבל להחליף סתם חלקים ולזרוק כסף לשווא ומבלי לפתור את הבעיה ועדיף לבדוק זאת במקום מקצועי. בברכה - רפי לין
|
|
|
#3 |
|
Member
|
אז ככה זה דגם S75 הפשוט 8שסתומים , ללא מד חום מנוע יש רק מנורה שנידלקת באת חימום המנוע , אני משער מעל 95 מעלות .
בעיית החימום אינה קשורה למזגן בכלל כי הוא מושבת , אבל אני מנסה לתקן את המזגן שלי , נהרס לו המדחס ואני מנסה למצוא מדחס חלופי אז השאלה היא האם מדחס מקורי משנת 2000 מדגם רכב 60 כח סוס הדגם המפואר , יתאים לרכב שלי ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
בעל מקצוע
מנהל
|
מדחס המזגן
מדחס המזגן המקורי של פיאט הנו שונה ולא יתאים.
בכל מקרה המדחס אינו של פיאט עצמו וניתן גם לשפץ את המדחס שלך או להתקין מדחס כזה חדש מתאים. כמובן שעליך להיות בטוח שאכן המדחס פגום. נורת חום המנוע נדלקת בחום מנוע גבוה יותר כי נקודת הרתיחה היא מעל 100 מעלות במע' קרור מנוע סגורה בלחץ. בברכה - רפי לין
|
|
|
#5 |
|
Member
|
מה יכול להיות גורם לחימום מנוע ?
מערכת הקירור עצמה פגומה ? (סתימה ברדיאטור ? משאבת מים תקולה ? ) או שיכול להיות עוד סיבות ? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
בעל מקצוע
מנהל
|
התחממות מנוע
אם לא חסר נוזל קרור/מיים אז יתכן שהרדיאטור סתום, מש' מיים פגומה, מאורר הרדיאטור פועל מאוחר או מסתובב הפוך, טרמוסטט מנוע תפוס חלקית ועוד.
בברכה - רפי לין
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
כדי להבין טוב יותר מה הבעיה, תהיה חייב לאפיין את התנאים בהם המנוע מתחמם.
האם בעליה? בעמידה? בתוך זמן קבוע מאז שהנעת את הרכב? בנסיעות עירוניות? בין עירוניות?
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
פקקים בלבד , לפחות של 10 דקת +-
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
חשודים עיקריים הם מאוורר ומשאבת מים.
הבדיקה הפשוטה היא להעלות סל"ד תוך כדי העמידה ולראות אם המנוע מתקרר. ונטה אני מניח ששמת לב אם עובדת או שלא.
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
במקום הרכב רק מיתחמם יותר ויותר , הוא אף פעם לא מצליח לקרר את עצמו בהילוך סרק .
הרכב לאחר 10 דקות מיתחמם וחובה לכבות מנוע אחרת הוא יתחמם יותר . |
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פיאט גרנדה פונטו 1400 אוטומטית שנת 2010 - 41 אלף ק"מ בלבד מטופלת במורשה פיאט | retrohaifa | מכירה | 0 | 04-04-14 10:33 |
| פיאט פונטו ספייס ידנית 2006 מטופלת במורשה פיאט | retrohaifa | מכירה | 2 | 15-05-13 11:55 |
| פיאט גרנדה פונטו ידנית 2007 - מטופלת במורשה פיאט | retrohaifa | מכירה | 2 | 16-04-13 17:06 |
| פיאט פונטו ספייס 2001 VS פיאט פונטו ספייס 2003 | פיאט כללי | 3 | 01-05-07 22:19 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד