![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פיאט כללי מדברים על פיאט בכלליות וחדשות. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto Evo Abarth
|
חוות דעת: פונטו איבו אבארט
טוב אז לפני שאני יתחיל את הסיפור אני מקווה שאני רושם במקום הנכון אם לא מנהלים אשמח אם תעבירו את הנושא למקום הרצוי.
בנוסף אבקש לציין שחוות הדעת שנמסרת בכתב הינה שלי בלבד ואין בה לגרום לפגיעה במותג עצמו או בסמל"ת. אז שנתחיל... אז כך לפני כחודשיים בערך רכשתי פונטו איבו אבארט חדשה שנת 2012, מנוע 1400 סמ"ק טורבו, לפי נתוני יצרן 165 כ"ס ו7.9 שניות מ0-100. אחרי כ1500 ק"מ ראשונים שהאוטו עשה גיליתי דברים טובים ודברים רעים על הרכב לצערי דברים שנאמרו לי לפני מעמד הקנייה ע"י גורמים מסויימים. הדברים הטובים הינם תחושה של עוצמה לרכב כלומר הרכב בקו ישר ובלחיצה על המצערת מזנק מהר ומעלה את מחוג המהירות שלו כמו שמצפים. מעבר לזה הרכב מאד רחב מבפנים לבחור גדול כמוני זה טוב אני לא מרגיש בתוך קופסת סרדינים. היופי של האיטלקיה הזאת פשוט גורם לי להתרגש כל פעם מחדש שאני מביט בה, אפילו לא התרגשתי כך שהסתכלתי על ארוסתי לשעבר ![]() האבזור סביר פלוס ותחושה החומרים נותנת תחושה שאכן השקיעו ברכב וזה כבר לא פיאט של פעם. כמובן תחושה הנהיגה ביום יום הינה נעימה ולא שוברת עצמות. אך הדברים הרעים הינם הבעיה במיוחד לבחור כמוני שחובב את התחום ומצפה מרכב ליותר. כמובן שאת ההשוואה שאני יתן עכשיו היא לרכבי לשעבר פ'גו 206GTI שלא נחשבת לחיית כביש אך לדעתי מתעלה בהיבטים הבאים על הפונטו. והיבטים הן חוסר תחושה בהגה ופידבק ממנו ותחושה של אי דינמיות של האוטו ואני יסביר, לפ'גו היה היגוי מכני ולא חשמלי שהיה נותן לך תחושה של התנגדות ופידבק של מה שהאוטו עובר בכביש לעומת זאת ההיגוי החשמלי שנכנס בעולם ונמצא בפונטו אינו בעל תחושה בכלל ולפעמים נדמה שהגה מסתובב על סרק והאוטו בכלל לא מבין שאתה רוצה לפנות הפידבק שמתקבל גם אינו ממש איכותי עקב תחושת הנוצה בהגה דבר שפוגע בנהיגה אגרסיבית. לדעתי באבארט לא היה מקום להיגוי החשמלי במיוחד בגלל ההיבט הבא הנוראי ואם כן כבר שמו היגוי חשמלי (זה הולך לכאוב) לא חשבו לקחת את אותו כיוון של הגה כמו התלתן הירוקה מבית אלפא, הלו??? הרי שניהם תחת אותו קונצרן השיתוף ביניהם חייב להיות. , תחשבו על זה! וכן הגענו להיבט שלצערי הביא לי אכזבה עמקוה על הרכב ותחושה של אי ביטחון בו וכמובן שינוי כיוון בעתיד, הדינמיות, כאשר אני רושם דינמיות אני מתכוון להתנהגות ויציבות הרכב. כמובן שהתנהגות מושפעת מהרבה דברים מבולמים וכיול הרכב עד הנהג עצמו אבל יציבות קצת הייתי חושב שאבארט ישקיעו בזה מחשבה נכון שבוצע פשרה ברכב כדי שיהיה נוח ושמו בולמים רכים אבל כזאת פשרה גדולה. הרכב נותן תחושה של איבוד זנב בכל פניה, התחושה נגרמת מהרמת תחת של האוטו שנובעת מתיקונים של מערכות הרכב או של ניסיון להחזיר את הרכב לכיוון הנכון בין עם בהיגוי או בבלימה, הרכב בנוסף אוהב מאד לרכון על הבולמים שלו דבר שנותן תחושה שהגבול הגיע ולכן מסרס אותך בנהיגה וכמובן גורם להרחבת הסיבוב ומשיכה של האוטו החוצה מהסיבוב. לעומת זאת הפ'גו עם כל הטיזיריות שלה היה נותנת תחושה של ביטחון וניתן היה להיכנס איתה ולצאת איתה מסיבוב בלי מלחמת עולם שלישית, בנוסף עם כל הכבוד לבלמי הBERMBO עם 2 הבוכנות נראה שהבלמים בקושי עוצרים את הרכב ומערכת הABS נכנסת לפעילות מוקדם מאד ממה שצריך. לסיכום אחרי החודשיים שהרכב ברשותי המילה אכזבה מתארת את התחושה שיש לי על הרכב ויכול להיות שמבחני הרכב שהזהירו וחזרו ואמרו שהרכב הנ"ל הינו דינמי כמו מתחריו להלן האופל קורסה OPC או האיביזה CUPRA אכן נכונה, מקווה שבטיול הקרוב בו אני יהיה ישתנה דעתי על הנושא...
|
|
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| התקנת כבל AUX פונטו איבו - שאלות פתוחות | dror_el | אודיו | 4 | 22-05-12 11:18 |
| רכשית פונטו איבו חדשה | a_eliran | יעוץ ברכישת רכב | 23 | 04-03-12 19:54 |
| טורבו מגזין : חשיפה-אבארט 500 קבריו איטליה,695 קומפטיציונה, אבארט פונטו סופר ספורט. | turbo | פיאט כללי | 1 | 31-08-11 04:06 |
| פונטו איבו | שאולין | גלריה | 4 | 27-04-11 16:09 |
| פיאט פונטו איבו- עזרה | אבי טמפרה | פיאט כללי | 5 | 06-01-11 10:54 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד