|
התייעצות לגבי אקזמפלר שראיתי היום - ספייס דינאמיק 2004
שלום לכולם. אני הולך להיכנס לראשונה למועדון פיאט, לא מכיר את הרכב חוץ מקריאה פה ולכן כמה שאלות:
ראיתי היום ספייס דינאמיק 2004, יד 2 עם 88 אלף ק"מ. בנסיעה האוטו סוחב יפה - 3 אנשים ברכב עם מזגן על פול והוא נוסע כמו גדול בלי תחושה של מאמץ מיוחד. הרכב מטופל במוסך שמשון ביהוד (ראיתי מדבקות לטיפול הבא) כך שמהבחינה הזו אני יודע שהוא מטופל היטב.
לצערי ראיתי כמה דברים שהעלו בי חשש ולכן רציתי לשאול:
1. בגג הרכב ובדלת האחורית של תא המטען יש דהייה של צבע, עדיין ללא חלודה. האם זה סביר שרכב משנתון כזה כבר יראה דהייה של צבע (האוטו אפור כהה)? כמה זמן תחזיק צביעה חדשה, האם היא תפתור את הבעיה?
2. על מכסה המנוע ראיתי מעט מאוד התחלות של דהיות לכיוון קילופים. שוב, על מה זה מצביע מבחינת טיפול ברכב של בעל הרכב? האם צביעה תפתור את זה?
3. לאחר הרמת מכסה מנוע - החיבור של הבקלית אל הרכב מצד שמאל שבור. המוכר הציע לתקן זאת ע"י הדבקה מיוחדת, כדבריו. כמובן שבמוסך. אני לא חושב שזה מתאונה, אחרת מכסה המנוע היה מוחלף ולא הייתי רואה את הבעיות בצבע. מה דעתכם? ממה זה יכול להיגרם? האם זה משהו רציני שצריך לחשוש ממנו?
יש לציין שאת הרכב ראיתי בסוכנות רכב - טרייד אין. הרכב רשום על יד פרטית ראשונה ושנייה, אך את כל המו"מ אני עושה מול סוחר. הוא הציע לצבוע את החלקים הדורשים צביעה, ולתקן (בהדבקה) את החיבור של הבקלית. הרכב אמור לעבור טסט עוד בינואר וצריך לעבור טיפול (לפי המדבקה של שמשון). הוא דורש בסביבות 30 - 32 אלף. סכום סביר? מה דעתכם? שווה לקחת לבדיקה? דרך אגב - בלוי יצחק הרכב מופיע במחירון של 29,600, אך שם הוא טען שזה לא הגיוני, כי אותו רכב ידני שווה 500-1000 שקל פחות. ביד 2 הרכב לא מופיע במחירון, רק דינאמיק ידני.
מעבר לזה ראיתי עוד ספייס דינאמיק 2004, אותו צבע (בלי בעיות צבע שראיתי), עשה 105 אלף קילומטר, יד שלישית. הבעיה היא שהרכב לא טופל במוסך מורשה, והבעלים אף העידו שלפני שבוע בערך הוחלף נוזל קירור, אך למים ירוקים ולא פארפלו. הרכב נוסע טוב, עם מזגן בפול, זוג נשוי ונראים סבבה, לא צעירים מופרעים. אך מעבר לכך לא ניתן לדעת בלי בדיקה.
אשמח לשמוע את דעתכם, האם כדאי בכלל לחשוב על לקחת אחד מהם לבדיקה, מה עוד לחפש, לבדוק.
תודה מראש לעונים.
|