![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס ELX
|
קלאץ חורק-
יש לי את הרכב פיאט פונטו ספייס 2001 דגם ELX.
יש לי איתו בעיה ממש מרגיזה ומייאשת, קלאץ חורק. בכל לחיצה קלה וחזקה הקלאץ חורק וזה ממש מציק לי. הייתי בכל מיני מוסכים מורשה פיאט ולא מורשה. וכל אלה לא הצליחו לפתור את התקלה למרות ששמו לי את "החומר המיוחד" של פיאט. עד שהגעתי למוסך פיאט מורשה מרכזי בחוצות המפרץ. שמה הבן אדם שימן לי מן פלסטיק לבן כזה עגול וזה פתר את התקלה.הקלאץ נלחץ בקלות ובלי טיפת רעש. הבעיה היא שאחרי חצי שעה של נסיעה הכל חוזר למצב קדמותו. אין לי מושג כבר מה לעשות,הגעתי למצב כזה שאני חושב למכור את האוטו. תודה רבה לעוזרים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
כנראה שמיסב לחץ עומד ללכת .. גם אצלי היה ככה והלך גם הקלאצ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
![]()
גם אצלי, וזה לא נדיר בספייס, יש קולות מכיוון הקלאץ.
נכון, ברוב המקרים מדובר בגירוז הדוושה, והבעיה נעלמת. אבל אם החריקות נשמעות גם מחוץ לרכב, כנראה שמדובר ב"משאבת" הקלאץ' - וכמו שנאמר לי במוסך שמשון לפני יומיים - צריך להחליף משאבה, וזה יסתדר. העלות- 600 שח. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
...
אבל איך זה הגיוני שהלכה משאבת הקלאץ.
כשהוא משמן לי שם באיזור מסויים הבעיה נעלמת לחלוטין והקלאץ כמו חמאה. אבל הקטע הוא שאחרי חצי שעה בערך של נסיעה הקלאץ חוזר לקדמותו ושוב חורק |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
זה לא ודאי שהמשאבה פגומה,אני מספר מה שאני יודע.
בעקרון גירוז הדוושה, אם מתבצע כמו שצריך, פותר את הבעיה למספר חודשים. אצלך עדיין יש חריקות, אז א) או שהגירוז בוצע לא נכון או ב) הרעש אינו ממנגנון הדוושה עצמה ולכן ייתכן שמה שאתה שומע זו אותה "משאבה" שגם היא מתחילה לצפצף בחום הרבה ששורר בארצנו. החריקות אצלי גורמות לדוושא שלא לחזור למקומה, ולכן זה כבר מעיק יותר, התופעה קיימת כבר כמה חודשים, ועד שלשום לא עשיתי בקשר לזה כלום. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אם הרעש מגיע מתוך הרכב - צריך לגרז את הדוושה עצמה.
אם הרעש מגיע מתא המנוע - צריך להחליף משאבת קלאץ'. שהיא מתחממת היא חורקת וזה הרעש ששומעים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
....
הרעש הוא מתוך האוטו.
וכבר גירזו לי את הדוושת הקלאץ. והרעש נעלם לגמרי והקלאץ נעשה קל יותר ללחיצה. אבל הבעיה היא שאחרי פחות מחצי שעה זה חוזר שוב פעם לחרוק |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
מה בעיה? תגרז שוב.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
....
קודם כל אני ניסיתי אין ספור פעמים לגרז בכל מיני מקומות אבל זה לא עוזר לי.
רק בפיאט מרכזי מוסכניק אחד שם יודע בדיוק איפה לגרז. הוא מוציא ומסובב משהו עם מספריים כאלה ואז מגרז אני לא יודע איפה עושים את זה. אם תוכלו להגיד לי איך עושים את זה זה יהיה טוב |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
עדכון
הייתי היום במוסך פיאט מורשה. שם אמרו לי שהפתרון לבעיה הוא להחליף את דוושת הקלאץ. וכדי לעשות זאת אני צריך לרכוש את כל הבלוק שהוא שלושת הדוושות,הגז ,ברקס והקלאץ.
אמרו לי שם במוסך שזה סתם יקר וחבל על הכסף. מה אתם אומרים? אכן זהו הפיתרון היחיד? אולי מישהו יכול להסביר לי איך לפרק את דוושת הקלאץ ולשמן מבפנים את הציר? נערך לאחרונה על ידי shacharlevy013 : 20-08-10 ב 01:50. |
![]() |
![]() |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד