![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
משהו שאני צריך להבין, גיר רובוטי
שלום לכולם, כידוע אני מחזיק פונטו ספייס 2004 אקטיב רובוטי
אני עומד בעלייה לפעמיים ברמזור אדום, וכשמתחלף אני מתחיל בנסיעה הרכב בהילוך 1, מתחיל כמו לגמגם כזה (מתבטא בסל"ד קופץ בקטנה, ופיזית האוטו מתנדנד כזה) ואני בטוח שהבעיה היא אצלי, שאני צריך קצת להתרגל לגיר הזה (עד עכשיו נהגתי אוטומט רציף בלבד, M-3) איך אמורים להתחיל נסיעה ? למה זה קורה ? דבר שני, כאשר הסל"ד עולה ל3.5/4 (ממוצע שבו מתחלף ההילוך) וברכב הולך להתבצע החלפת הילוך, עליי ללחוץ על הגז? או לחכות עד שיסתיים ההחלפה דבר אחרון, בכל החפלת הילוך קדימה (כלומר הראשון לשני, מהשלישי לרביעי וכד) מתבצע בשקט גמור מצד הרכב, אך כאשר ההילוכים יורדים משלישי לשני, ובמיוחד מהשני לראשון יש רעש כזה של "פק" קטן קטן, אך בכל זאת רעש... למה זה ? ד"א קניתי וילון שמש אחורי, פשוט יושב נפלא... רישום של PUNTO ולא פיאט כמתבקש ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
הגלגלים שלי: נייק אייר פגאסוס
|
מתוך ניסיון עם פונטו וגיר רובוטי התחלת נסיעה בנגיעה בינונית, לא גסה, על הגז (דומה לזינוק בעלייה) וזה קורה כי הרובוט לא יודע שאתה בעלייה והוא בטוח שאתה במישור.
פעם הבאה תגיד לו שאתה בעלייה והכל יהיה בסדר. ד"א את תקלת הידרדרות הרכב בעלייה ברובוטי פתרו ע"י מע' ESP ברכב. כשהוא מזהה כשאתה בעלייה או בזוית הוא משאיר אותך "עומד" 3 שניות ואז אם לא לחצת על הגז כדיי להתקדם, אתה "תדרדר" לאט. כמו בסיריונים כשאתה בעלייה. למה זה קורה? כי זה רובוט, איך שיתכנתו אתו, ככה הוא עובד. לגביי הדבר השני, תלחץ גז רצוף ואז הכל יהיה בסדר, זה שהוא רובוטי לא אומר שאתה צריך לעשות משהו מיוחד ביחס להעברת ההילוכים, זה פשוט- רובוט מעביר אותם. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
מומלץ כן לעזוב את דוושת הגז למיטב ידיעתי. זה גיר ידני לכל דבר.
ולא מערכת הESP אחראית להחזיק אותך בעליה, אלא מערכת הנקראת Hill Holder. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
אם זה גיר ידני לכל דבר, למה אין מצמד?
ברישיון כתוב אוטומט ומי שיש לו רישיון רק על אוטומט יכול לנהוג בו. המע' לא מחזיקה אותך בעליות, היא רק משהה את ההידרדרות. וגם רק בדגמים חדשים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
הגלגלים שלי: Fiat Elx 2003
|
קודם כל יש מצמד אם אתה כבר שואל אבל הוא נמצא בתוך הגיר ולא ברגל כמו שאתה מכיר, אגב אם מישהו מכיר יש דגם כזה גם באופל אז ככה שידני זה לא.
דבר שני, מערכת ESP לא קשורה לעלייה או התדרדרות, זו היא מערכת התערבות במערכת הבלמים של הרכב במצבי קיצון כגון: סחרור, זריקת זנב וכו' משמע שהיא לא יכולה להתערב בעת עלייה אלא אם כן היא שומרת על בלמים לחוצים מה שלא קורה. בנושא העבר ההילוכים גם אני מכיר שצריך להרפות מהדוושה כדי לבצע מעבר חלק וקל יותר לגיר.
![]() |
#6 |
Member
|
באופל זה עוד פחות מוצלח.
מה שכתבתי זה מדויק, תבדוק גם אתה לגביי ה- ESP בדגמים החדשים של הפונטו לא ב-04 כמו שהיה לי. יכול להיות שאני והמוסך טועים ולא שמו ב- ESP גם מנגנון הידרדרות. בקשר להעברת ההילוכים, תרפה מהדוושה ואז תשמע מאחורה "ביפ ביפ" וכולם פתאום יעקפו אותך- לא יודע למה. וזה גם לא יקדם אותך, כמו שרצית. מניסיון, ולא שמועות, לחיצה רציפה עושה ת'עבודה, הכי טוב לך תעשה כמה סיבוביי ניסיון עם זה ותעשה מה שהכי נוח לך. זה גיר שצריך להתרגל אליו. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פיאט hgt
|
אתה בטוח שיש בפונטו ספייס esp כזכור לי אין יש רק abs
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
לא אמרתי פונטו ספייס, אמרתי פונטו רק דגמים חדשים...
לדוגמא: בהשקת הפיאט 500 ב, 07' היה בוודאי ESP. ובגרנדה פונטו משנת 06'-05' (במוקדמת כאופציה). אני קיבלתי לידיי את 04', בלי ה- ESP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
צטט:
צטט:
בכל מקרה, מערכת הESP לא מתעסקת עם התדרדרות בעליה. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
בפועל לא לוחצים עליה והיא לא קיימת, זה מה שחשוב, זה לא משנה אם זה רובוט מעביר או צי'פ.
לפי מה שאתה אומר זה אוטו "מיוחד", כתוב ברישיון אוטומט ובפועל הוא "גיר רגיל לכל דבר" אם תקרא טוב, לא כתבתי שהיא עוסקת בהידרדרות. רובם יודעים מה היא עושה, החידוש שפיאט שהיא גם באה לתת פתרון לזה שהרכב מדרדר בעליות וצריך ללחוץ מהר על דוושת הגז. כתבתי שהיא משהה אותה לכ- 3 שניות בערך, בכל פעם שיש עליה או זווית מסוימת. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
עוד שטויות שאני צריך להתעסק איתם בחנית הבנין (גניבת כיסוי רכב) | chesh | שיפורים וקוסמטיקה | 2 | 26-05-10 20:28 |
חנייה בגיר רובוטי | tal sx 2004 | פונטו - טכני | 5 | 14-01-10 11:51 |
להלן מד השמן, מה אני אמור להבין ממנו ? | oOo0oOo | רכב כללי | 2 | 23-09-09 17:48 |
לא יכול להבין את מקור הרעש/שריקה | kakale12 | בראבה - טכני | 5 | 18-09-09 01:13 |
בעית גיר רובוטי באקטיב 60 שנת 2004 | sachar1 | פונטו - טכני | 0 | 05-03-08 12:18 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד