![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| רכב כללי מדברים על עולם הרכב (מלבד פיאט). |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: מאזדה
|
בדיקת מצבר ועלויות
ברשותי מאזדה 3 אוטומטית משנת 2006 מנוע 1600, מעולם לא החלפתי מצבר,
והאמת אין לי מושג האם המצבר עומד לדעוך או שיחזיק עוד זמן רב, לכן, לידע כללי, אשמח לדעת : 1. מה אורך החיים הממוצע של המצבר הממוצע לרכבים פרטיים ? 2. כיצד ביכולתי לבדוק את מצב המצבר, ע"מ שאדע מה בערך מצבו ? 3. מה עלות של מצבר מומלץ ממוצע, ומהיכן כדאי לרכוש ? תודה רבה. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מצבר
עניתי לך כאן: http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-...527009,00.html
בברכה - רפי לין
|
|
|
#3 |
|
Member
|
תודה רבה.
נערך לאחרונה על ידי Caveman : 29-12-09 ב 17:07. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
לקחתי את המצבר לבדיקה, עשו 2 בדיקות :
כשהמנוע פועל, בדקו את המתח (13.2), אמרו שתקין - אם הבנתי נכון, זה אומר שהאלטרנטור תקין. כשהמנוע כבוי, הופיע אותו מתח בערך, אבל כשבדקו את העוצמה של המצבר, אמרו שהוא לא משהו, הסבירו לי שהוא יפיק 350 (350 מה ? לכן אמרו שהוא יחזיק מעמד משהו בין שבועיים לחודשיים. ביקשתי שיבדקו 250, אמרו שזה חסר משמעות, מכיוון שמתחת ל 300 זה כבר לא טוב בכל מקרה. סליחה על כל הקושיות, אבל אשמח להכוונה, פעם ראשונה לבד 1. האם הבדיקה הראשונה שערכו היא בדיקת האלטרנטור ? 2. האם לפי הבדיקה האחרונה, הדיאגנוזה נכונה ? המצבר חלש ולא עתיד להחזיק הרבה זמן ? 3. האם יש טעם להחליף עכשיו, או פשוט לחכות שהמצבר ישבוק חיים (ואז אצטרך להזמין אלי איש שירות) ? (המצבר עצמו יוצר בשנת 2005, הרכב עצמו מ 2006, כלומר, המצבר פועל כשלוש שנים) 4. בדקתי קצת מחירים, אמרו לי שאני צריך מצבר 60 אמפר (חשבתי ש 55) ימין גבוה. שנפ עולה 800 ללא הצדקה כנראה, וולטה, וורטה והיי אנרג'י עולים בסביבות ה 600 ש"ח. האם 600 ש"ח הוא מחיר סביר ? 5. הציעו לי מצבר וולטה 57 אמפר במקום 60 (יש לו תקופת אחריות גבוהה יותר), האם זה בעייתי, וחשוב שיהיה 60, או שלא קריטי ? 6. בבואי לרכוש מצבר, פרט לאמפר ולתקופת האחריות, האם עלי לבדוק עם משהו ? (אולי שנת ייצור ?) 7. למקרה שאתקע ולא אזמין איש שירות, אלא ארכוש מצבר ואחליף בעצמי, הבנתי שפשוט מנתקים מינוס, מנתקים פלוס, שולפים את המצבר, מכניסים את החדש, מחברים מינוס, מחברים פלוס, ואולי גם קצת מגרזים, וזהו. האם יש בעיה כלשהי להחליף לבד ? סכנה כלשהי ? תודה רבה !! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
|
1. אכן בדקו את המתח שהאלטרנטור מפיק.
2. 350 אמפר שעה, וזה שאמרו שהוא לא אפקטיבי זה בגלל שההתנעה צורכת הרבה זרם. 3. לפי דעתי שזה שהראו לך שהמצבר נחלש זה פשוט עניין של זמן, וחבל שתיתקע סתם. 4. לא יודע. 5. תיצמד למה הייצרן אומר, חבל שתגדיל ראש ותצבור בעיות א"כ. 6. שנת ייצור ואחריות. 7. בדרך כלל שאתה קונה מצבר מחליפים לך אותו ללא כל עלות. מקווה שעזרתי
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
תודה, איזו שנת ייצור הינה סבירה ?
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| למכירה - מצבר שנפ 50A | chesh | מכירה | 0 | 24-12-09 21:11 |
| נורה של מערכת הזרקה, אבחון ועלויות תיקון | ronesbones | פונטו - טכני | 18 | 06-03-09 20:37 |
| מצבר לפונטו | קליין | פונטו - טכני | 1 | 30-07-08 22:51 |
| הלך מצבר :( ? | crembo123 | פונטו - טכני | 4 | 03-05-08 04:01 |
| מצבר ??? | פורום הגראז' | 0 | 18-07-06 02:14 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד