![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| אונו - טכני טכני - דגמי אונו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: Fiat Uno I55A
|
שתי בעיות באונו - מזגן הפסיק לקרר ורעש מהחלק הימני
שלום,
הרכב הינו אונו דגם I55A, 1996 אז יש לי שתי שאלות: 1. המזגן עבד כל השנים שיש לי את הרכב. היום אני הרגשתי שהוא לא מקרר. יוצא אויר קצת קריר, אבל זה לא מרגיש כמו אויר של מזגן. נראה לי שאני גם שומע רעש מוזר וחדש מצד הקופסא של המזגן. העוצמה של האויר היוצא אותה לא השתנתה. מה יכולה להיות הבעיה וכמה עולה התיקון? ![]() 2. כבר כמה חודשים יש רעש של חריקה מצד ימין של הרכב, כאילו מאזור הקפיצים של הצד האחורי. בד"כ קורה בסיבובים או בפסי האטה. צריך ללכת לבדוק זאת במוסך? תודה אילן |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
קודם כל איך הגעת למסקנה שדגם הרכב שלך הוא I55A?
1. לא ברור האם זה מזגן מקורי או מקומי, אבל עושה רושם שחסר לך גז במערכת. את הנ"ל בודקים ע"י מכונה ייעודית, במידה ואכן חסר גז אין להוסיף ללא איתור ותיקון הדליפה, כי אחרת הגז יברח שוב. לא ברור איזה רעש אתה שומע ומאיפה הוא מגיע (נסה למקד את הרעש). 2. הרעשים שאתה מדבר עליהם יכולים להיות מפעמון צרייה או משולשים. סיכוי קטן (אך קיים) שזה קורה מאחד המיסבים, מכיוון ורשמת שזה קורה בסיבובים (מיסב ירעיש תמיד). |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
תודה על התגובה.
הדגם רשום ברשיון, אבל עכשיו הסתכלתי על הרכב ורשום גם 1.4 i.e.S. הרעש מהמזגן הכוונה, רעש מאותו מקום שהוא תמיד יוצא - מהקופסא. פשוט רעש עבודה קצת שונה. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
זה רעש של "פסססססס"? האם המזגן מקורי? (אתה מדליק את המדחס ע"י כפתור שמצוייר עליו שלג?)
תתניע את המנוע, תפעיל את המדחס ואת מהירות מאוורר ל- 3 והמתן מס' דקות. פתח מכסה מנוע, עמוד מול הרכב. בצד שמאל שלך (צד ימין של הרכב) מותקן מיכל שחור (קרוב לפנס) ובצד העליון של המיכל יש חלון קטן. נקה את החלונית הקטנה עם האצבע והבט לתוכה. האם אתה רואה שם נוזל שמתיז על החלון מבפנים, או שאתה לא רואה כלום? יש נוזל- חסר גז. אין נוזל- מיכל מלא. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
תודה, אני אבצע את הבדיקה הזו.
רעש דומה ל"פססס", אבל אני ממש לא סגור על זה, אבדוק עוד פעם. אני מבין, שהמזגן לא מקורי (אולי אני טועה). יש קופסא מתחת לתא כפפות והמזגן מופעל ע"י בורר באמצע ה-dashboard, בורר זה גם אחראי על בחירת שלושת העוצמות. יש עוד בורר, שאני לא בטוח אם הוא משפיע על משהו... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
תקלת מזגן