![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס elx
|
מחזירי שמן וחום מנוע בספייס
שלום
בהמשך לשרשור שפתחתי על יישור קו שאני רוצה לבצע לספייס ELX שקניתי [טיימינג ומותחן; קלאץ' ופקקי מים; שמנים; פילטרים; נוזל קירור], ברצוני לשאול מס' שאלות: א. האם בהחלפת רצועת טיימינג מחליפים גם מחזירי שמן? [י רכבים שאני יודע שכן מחליפים]. כי קבלתי הצעת מחיר ממוסך שמשון ולא צויינו שם מחזירי שמן. ב. בתוך העיר ובעמידה חום המנוע בדיוק על חצי סקאלה. בנסיעה מהירה יורד לרבע ולפעמים אפי' פחות. הבנתי שזה מצב לא תקין - או שאין תרמוסטט או שיש אבל הוא תפוס על מצב פתוח. לאורך זמן ייגרם נזק למנו [שהוא לא בטמפ' עבודה]. האם יכולות להיות סיבות נוספות למצב זה? איך אני יכול לדעת היכן בדיוק נמצא התרמוסטט כדי לבדוק אם הוא קיים בכלל? ג. בהצעת מחיר שקיבלתי משמשון עלות המותחן היתה יקרה להחריד [הדף לא פני, אבל משהו בסדר גודל של כ- 400 ש"ח למותחן בלבד]. האם אפשר להתקין חליפי או שבכלל לא מומלץ? במידה וכן, איזה חליפי איכותי קיים? או שבכלל עדיף להשאיר את הנוכחי. ד. בתודה מראש. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
לגבי המותחן - בקליאו הוא אכן מוחלף. לא יודע בפונטו.
לגבי הטרמוסטט - נראה שיש בעיה, כי מד החום בספייס אינו זז מהאמצע לאחר שהגיע אליו. לגבי נזק במצב כזה - המנוע אינו עובד בצורה יעילה, הוא קר מידי, ולכן יתכן ויצרוך יותר דלק. לא יודע להעריך האם מדובר בנזק מצטבר משמעותי - אבל הכיס שלך ירגיש בזה בצורה זו או אחרת. בעקרון - אם כבר אתה עושה ישור קו, עדיף להתחיל מנקודה בטוחה, למען העתיד והשקט (ששווה כסף). מיקום הטרמוסטט - (אם אתה עומד מול הרכב ומסתכל על המנוע) מצד ימין של המנוע, היכן שמתחבר כמובן הצינור שהולך לרדיאטור. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס elx
|
תודה
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מד חום מנוע בספייס. | YOSI-BR | פונטו - טכני | 14 | 05-09-08 07:12 |
| למה הסמל על מכסה מנוע בספייס דוהה כמה עולה חדש? | 11efraim | פונטו - טכני | 7 | 08-01-08 22:47 |
| מחזירי אור מאחורה - אונו 94 | פיאט כללי | 9 | 15-05-07 17:53 | |
| החלפת מחזירי שמן בגיר ?? יש למישהו ניסיון ?? ?? | פורום הגראז' | 6 | 11-01-07 22:52 | |
| התקנת מנוע הגה כוח חשמלי בספייס. | פורום הגראז' | 9 | 10-08-06 22:12 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד