![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
פונטו ELX 02 - מחשבות על החלפת בולמים ובקשת המלצות
שלום,
לאחרונה הרכב שלי החל להתרסק לבורות בצורה קצת פחות נעימה (אחרי 140K ק"מ, כנראה שזה סביר). בבדיקה במוסך התברר שהבולמים האחוריים גמורים והתגלה עוד חופש קליל במתלה ימין שתוקן. אופי הנסיעה שלי כולל ג'ימקאנות אחת לחודשיים בערך ופה ושם נסיעות קצת פחות שגרתיות, עד כמה שהמנוע הקטן יכול לספק. היות והבולמים האחוריים יוחלפו בקרוב בכל מקרה אני רוצה לבדוק את האפשרויות העומדות בפניי תוך התחשבות בתקציב סביר. אין שום כוונה להנמיך את הרכב אך יש כוונה לשפר מעט את ההתנהגות, עד כמה שבולם לבד יכול להשפיע. 4 בולמים מקוריים יעלו לי קצת פחות מ-2000 ש"ח כולל מע"מ, אך אני יודע כיצד הרכב יתנהג פחות או יותר. בילשטיין חוצים את רף ה-4.5K וקוני ספורט (צהוב) מגיעים לאזור ה-3.5K. בשני המקרים האלו נראה לי שהשקעה כבדה מדי. מבחינתי תקציב של עד 2.5K נחשב סביר ואני מבקש לדעת באם יש עוד דגם שכדאי להעיף עליו מבט טרם התקנת בולמים מקוריים? (מחירים ללא התקנה וללא כריות בולם) תודה.
![]() |
![]() |
#2 |
צלם מערכת
הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
|
רענן, אך ורק B6.
צור קשר בפרטי, אולי אוכל לסייע לך עם המחיר.
![]() |
#3 |
Super Moderator
מנהל
|
האם מישהו יודע איזו חברה מיצרת את הבולמים המקוריים של הפונטו ואיזה דגם זה?
אולי אמצא בולמים זהים במחיר זול יותר או לחילופין בולמים טובים יותר מאותו היצרן במחיר סביר. על פניו נראה כי אני הולך על החלפה לבולמים המקוריים. קוני צהוב עומד בהפרש של 1600 ש"ח ביחס למקוריים ובילשטיין עוד 1000 מעל הקוני. יוצא ש"פרוייקט" כזה יוצא סביב ה-3K למקורי ועד 5.6K לבילשטיין (כולל עבודה ומע"מ). לא זול אבל אמור לשנות את איכות הנסיעה בצורה משמעותית.
![]() |
#4 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
הרעיון בבילשטיין הוא האחריות לכל החיים.
קלף חזק מאוד לדעתי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
מנהל
|
צודק, בילשטיין אכן יהיה חוויתי ואחריות לכל החיים היא גם דבר מוגבל אך בוא נאמר שבמקרה של בילשטיין זה שווה.
בכל מקרה, 5600 ש"ח הם לא משהו שהולך ברגל ונראה לי שבמחיר כזה כבר עדיף לשדרג ל-HGT ולקבל רכב שמתנהג שונה. אני חושב שבמקרה שלי, בולמים מקוריים ישתלמו יותר. (על אחת כמה וכמה כשתמיד ישנה פזילה לרכב אחר).
![]() |
#6 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אכן, מבין את השיקולים שלך.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
אני יכול להמליץ לך לברר על קאייבה היפנית יכול להיות שתופתע מהמחירים, וההתנהגות שלהם ממש טובה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
מנהל
|
שמעתי את השם יותר מפעם אחת. לא זוכר היכן קראתי על בעל פונטו שהחליף לבולם הזה וטען שעדיף היה לו להשאר עם הבולם הישן שלו, לטענתו הרכב הפך לקופצני מאוד.
הדעות על KYB, ברשת, חלוקות ולא בא לי להשקיע ובסוף להצטער על כך. לפחות לגבי הבולם של פיאט אני יודע את התוצאה. בנוסף, אני מאמין שהבולם המקורי הוא בולם יותר טוב מ-KYB וגם אם המחיר שלו יותר יקר אז לטווח הרחוק זה ישתלם. בינתיים אני ממשיך לעשות שעורי בית בנושא.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
[פרויקט מצולם] פונטו ELX - ניקוי בית מצערת\החלפת נשם שמן\החלפת חוטי הצתה | Tzvika 16V | פונטו - טכני | 67 | 05-06-15 17:25 |
עלות תיקון מסרק הגה החלפת בולמים ועוד תוצאות | command sergeant major | בראבו - טכני | 0 | 10-12-08 18:32 |
התקנת אימובילייזר-המלצות | got-fiat | בעלי מקצוע | 21 | 02-10-08 11:43 |
המלצות על מוסכים | פורום הגראז' | 32 | 11-08-07 14:21 | |
החלפת מנוע בפונטו + הוספת הגה חשמלי : המלצות מחיר | פורום הגראז' | 3 | 10-06-06 17:35 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד