![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
שלום בפונטו ידנית 2001 איך ניתן להחליף את שמן הגיר ראיתי שייש פקק מילוי וריקון
איך ניתן למלא הפקק נמצא גבוה ומה הקיבולת ואיזה סוג מומלץ הבנתי שבחורף ההילוכים נהיים קשים יותר{לא בא לי שמוסכניק ידחוף לי סתם שמן} ועל הדרך איזה שמן מנוע מומלץ חג שמח |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
מילוי, בתנאים ביתיים, ניתן ע"י אחת משתי הדרכים הבאות:
1. שימוש במזרק. 2. שימוש במשפך עם זרבובית ארוכה (כ-60 ס"מ). ואז יש להרים מכסה מנוע ומשם להשחיל את המשפך עד לנקודה הרצויה. השמן המיועד להיות במערכת הוא: Tutela car ZC75 Synth מדובר על שמן בצמיגות 75W80 כמדומני. במוסכים שמים 80W90 מה שבאמת יוצר בעיה של העברת הילוכים קשה בתחילת נסיעה במזג אוויר קר. תוכל, בהמלצתו של אדי, להשיג שמן 75W80 סינטטי במוסכי פג'ו סיטרואן. הכמות הנדרשת: 1.65 ליטר. כל הנתונים הנ"ל נלקחו תוך התחשבות בדגמי ה-16V בלבד, אני מאמין שאין הבדל בדרישה גם לגבי ה-8V. ממליץ בחום לפתוח ספר רכב ולאמת את המידע. רענן.
"הלאה הלאה, עזוב אותך שטויות, הלאה" (מיכאל 2010) נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 01-10-08 ב 00:56. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
צטט:
בפקק מילוי קודחים חור ומרכיבים פיא ( על ידי הברגה או הדבקה ) לא צריך להרוס פקק מקורי , אני קניתי אחד נוסף ב10 ש"ח . על הפיא מלבישים צינרית שקופה ( באורך 60- 70 ס"מ) זהו , הפטנט מוכן . מבריגים פקק חדש בימקום הישן , מכניסים בקצה העליון של הצינורית משפך קטן וממאלים שמן . דרך אגב , בשיטה כזאת אי אפשר לפספס את המיפלס הנכון ( הוא בגובה של הפקק ) כי הצינורית הרי שקופה . ![]() בהצלחה
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
מנהל
|
אליקו, אחלה רעיון.
אפשר בסוף המילוי לנתק את הצינורית מהמשפך ולהוריד את הקצה המשוחרר לקופסה מתחת למכונית (או חזרה למיכל השמן שימוקם נמוך מפתח המילוי) ולנקז את העודפים בדיוק עד למידה הרצויה, בקלות (חוק כלים שלובים).
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
נכון מאוד ...
אפשר גם להשאיר את הפקק "החדש" על הגיר לצמיתות עם הניצורית ולנסוע כך ...רק לקשור את הצינורית עם בנד באיזה מקום . כך אפשר מדי פעם לבדוק את מפלס השמן (מספיק רק להיסתכל כל קצה של הצינורית שמחובר לפקק , על משטח ישר אמורים לראות קצת שמן ) ולהוסיף בעת הצורך . קיבלנו גם מדיד וגם אפשרות למילוי .
|
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
מנהל
|
את זה כבר לא הייתי עושה, נראה לי פגיע מדי.
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
יש בזה משהו ...
אבל ...היה מורכב אצלי בטמפרה פעם ...שנתיים לא קרה כלום . אביא למפגש , אראה לכם .
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| הוצאת ברגים שבורים מגלגל אחורי (ערוך) | itaim | טיפו - טכני | 1 | 16-08-08 19:23 |
| מאוורר רדיאטור עובד כל הזמן כאשר המזגן פו | punto29 | פונטו - טכני | 4 | 11-08-08 03:57 |
| ספייס - בעיית נזילה שמן גיר ... (נערך) | mr_z | פונטו - טכני | 3 | 24-01-08 14:06 |
| גיצים מאחורה בזמן נסיעה | מלבין | אונו - טכני | 1 | 23-12-07 14:46 |
| החלפת משאבת מים ורצועת טיימינג (sx 2001, נערך) | עומר | פונטו - טכני | 1 | 31-10-07 15:42 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד