מכיוון שאיני רוצה לחוות על בשרי ראש מנוע בפעם השנייה - מספר שאלות ברשותכם לפני שאגש עם זה למוסך.
בתקופה האחרונה (במיוחד בימים מאד חמים), לאחר נסיעה עם מזגן (לא מאומצת, רגילה לחלוטין), כאשר אני מגיע לחנייה לדוגמא, בשלב מסויים אני מתחיל לשמוע את המאוורר עובד על מהירות שנייה. יש לציין כי לפי השעון טמפ' אין עליה מעבר לחצי, אך המהירות השנייה עובדת. כיבוי המזגן גורם לירידה חזרה למהירות ראשונה בתוך 5-10 שניות. לפי מיטב ידיעתי המצב הזה
לא תקין.
לעומת זאת, בנסיעות בבקרים (5-6 בבוקר) או מאוחר בלילה, בזמן נסיעה רגועה (שיוט על 100~), ע"פ שעון הטמפ' ישנה ירידה בטמפ' הנוזל (ירידה של 2-4 קווים, בירידות חדות לפעמים 5). עצירה ברמזור מספיקה לרוב ותוך מספר שניות המחוג חוזר לאמצע. תופעה זו נכון לחודש האחרון התרחשה ב-100% מהנסיעות בתנאים המדוברים.
תופעה נוספת מתרחשת בעיקר לאחר תדלוק (עקב זמן החנייה הקצר מאד).
לא מתרחש תמיד. כמובן שדימום המנוע מתבצע כאשר המנוע בטמפ' עבודה אופטימלית (קריא - מחוג באמצע). 2-3 דקות תדלוק, הנעה מחדש,
ומיד המאוור מתחיל לעבוד במהירות ראשונה, ובתוך מספר שניות עובר למהירות שנייה ומחוג הטמפ' עולה קו אחד למעלה. במצב הזה אני מכבה את הרכב, מחכה דקה-שתיים ומניע מחדש, והכל חוזר לעבוד כרגיל (המחוג חוזר לאמצע, המאוורר עובד רק על מהירות ראשונה ומפסיק לאחר כדקה).
עם הגיעו של הקיץ, אני ממש לא מתכוון לקחת שום סיכון בנושא מערכת הקירור של הרכב.
החשוד הראשון שלי הוא הטרמוסטט, אך אם הוא "תקוע", זה לא מסתדר לי עם כך שהתופעות הנ"ל אינן עיקביות ולא מתרחשות בכל נסיעה, ובנוסף, הוא דיי חדש (חצי שנה).
ישנן השערות נוספות? דברים אחרים לחפש?
בנוסף, בזמן שמילאתי לאחרונה פראפלו, שמתי לב שהמיכל (המאד לא יעיל אגב, ממש קשה לראות את רמת הנוזלים בתוכו) מלוכלך מבפנים, כמו "בוץ". האם ניתן לבצע ניקוי של כל המערכת הקירור על מנת להוציא את כל ה"זוהמה" הזו מהמערכת? האם ביצוע של דבר שכזה אמור לשפר את יעילות המערכת או שמה לא ישנה דבר? עלות משוערת?
תודה