![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| שיפורים וקוסמטיקה שיפורים וקוסמטיקה כלליים. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
|
ניקוי ושטיפת רכב
{ אם ישנו דיון מסודר בנושא, נא להעביר לשם, ואם לא אז זה יכול להיות מקום טוב לריכוז כל השאלות וההמלצות שנוגעות לניקיון הרכב }
3 שבועות עברו מאז הרכישה והפונטו שלי עומדת תחת שמש קיצית אכזרית, מעלה אבק ומקוללת בחוסר תשומת לב מצידי. לא עוד! אחרי שאיזנתי את חשבון הבנק והמשכורת עומדת להיכנס, כבר לא לוחץ בכיס להוציא כמה מאות על טיפול נכון באוטו. אתמול נעשה צעד ראשון שגבה 330 שקלים חדשים - נרכשו כיסוי 4 עונות של H&R ושואב אבק ( ) מאוטו דיפו. ביומיים הקרובים אני מתכוון לרכוש כמה מוצרי ניקוי איכותיים וכאן אני זקוק לעזרתכם.שמפו - של איזו חברה? איזה סוג? איך להשתמש נכון בשטיפה (לא ממהר להאמין להוראות שימוש מאת היצרן)? אם צבע הרכב הוא תכלת מטאלי, אני צריך שמפו מועשר בווקס? קראתי המלצות על מוצרים של CarPlan, ובקטלוג שלהם ומצאתי כמה סוגים (ווקס, טריפלווקס, פולימר) - מה צריך? ספוג ומטליות מיקרופייבר - בעיקר מדאיג אותי ליפול על מוצר זול שיפגע בצבע (דאגה הגיונית?), אז אם אפשר תמליצו על משהו מסוים שאפשר למצוא באוטו דיפו. ניקוי שמשות, חלונות ומראות - כמו בכל בית, יש לי מתחת לכיור במטבח נוזל ניקוי רגיל של סנו שאמור להספיק. אבל כיצד לנקות נכון? קראתי שהרבה משתמשים בנייר עיתונים (לא אוהב את הרעיון), אבל אולי מגבות נייר יעשו עבודה טובה יותר? בשטיפה ראשונה עם מים אפשר לעבור על החלונות עם ספוג (חשש משריטות)? עדיף לייבש עם מטליות מיקרופייבר? ניקוי דשבורד ופלסטיקים - כאן אני נמנע באופן עקרוני מרכישת נוזלי ניקוי כי, לדעתי, זה פשוט מיותר. מטלית מיקרופייבר וקצת מים יספיקו? אני חושב שזה הכל לעכשיו, ואשמח לקבל המלצות דוקא פה מפי אוהבי פיאט אמיתיים. קראתי כמה מדריכים לניקוי ושטיפה, אבל אלה היו הנחיות כלליות למדי, ומה שמעניין אותי בשאלות האלה זה הכוונה למוצרים המתאימים. אני מקווה לשטוף את האוטו בפעם הרשונה מחר בערב (אני מרגיש כמו בתול שלא יודע איזה קונדום לקנות לקראת הלילה הגדול) ולשים כיסוי. את הווקס הראשון אני מתכנן מתישהו אחרי טיול לצפון באוקטובר, כך שזה לא רלוונטי כרגע. תודה מראש! |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
שמפו:
כמובן שימוש בשמפו לכלים ושאר חומרי ניקוי שאינם מיועדים לרכב- אסור! כמעט כל שמפו לרכב יעשה את העבודה וכל עוד אנחנו מדברים על רחיצה רגילה ולא של בוגאטי ויירון אז אין מה להשתולל עם חומרים יקרים במיוחד. ישנם סוגי שמפו הכוללים ווקס בתוכם, המחיר זול מאוד ואין מניעה מלרכוש כזה. ספוג: חשוב להקפיד לעבוד עם ספוג נקי. ספוג מקלחת רך הוא אופציה טובה אך כדאי קצת לחפש ולמצוא ספוגים מעט גדולים יותר שיזרזו את העבודה. באופן אישי אני מתשמש בשני סוגי ספוגים. האחד הוא ספוג העטוף במעין שערות מיקרופייבר ואיתו אני משתמש לרחיצת הרכב. השני הוא ספוג מקלחת רגיל המשמש אותי לניקוי הג'אנטים שמטבעם מכילים חומרים מלכלכים מאוד. מטליות מיקרו פייבר: משמשות אותי רק להסרת ווקס וניגוב חלקי פלסטיק בפנים הרכב ולעיתים בהסרה של חומרים לחידוש צבע במקרה שצריך להסיר סימן של איזה דלת של רכב אחר שלטפה את דופן הרכב שלי. מטליות טובות יש ל"ניקול" וניתן למצוא אותן במחיר של 8 שקלים ליחידה למטלית בגודל 25*25ס"מ בערך. לדעתי אין צורך במטליות גדולות יותר אך כן אמליץ לרכוש כמה כאלה לטובת שימוש בחומרים שונים. (ניתן לנקות אותן בעת הצורך, בעזרת דלי עם מעט מים ואקונומיקה ולאחר מכן כביסה רגילה) ניקוי שמשות: חומר כחול שכל העולם ואשתו משתמשים בו יחד עם מגבוני נייר או מטלית מיקרו פייבר. (מנסיון, עדיף נייר שמייבש את השטח מהר ולא משאיר סימנים) ניקוי דשבורד: סמרטוט מיקרו פייבר או חומר רך אחר, להסרת האבק ולאחר מכן מרסס ווקס של טרטל שמגיע עם ריח "מובנה". לאחר שהוא "יושב" קצת על הדשבורד ושאר חלקי הפלסטיק אני מסיר אותו עם מיקרו פייבר. בלכלוך קשה עדיין לא נתקלתי אך מהמלצה שקראתי כאן בפורום, אבקת כביסה יכולה להסתדר יפה. ווקסים: אין סוף בנושא הזה, אני מעדיף את החומר שנקרא אוטופיניש. סה"כ נותן תוצאה יפה והמחיר סביר. כמובן, ישנם וקסים איכותיים נוספים ורק עם הזמן תגלה מה אתה מעדיף. (טרטל נוזלי\משחה, ראלי וכו וכו) בהצלחה.
"הלאה הלאה, עזוב אותך שטויות, הלאה" (מיכאל 2010) נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 06-11-08 ב 04:04. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
תודה על הפירוט המושקע!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
הרווחת את זמן ה"קפה על הבוקר" שלי, בכיף.
|
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד