![]() |
|
![]() |
פעילויות המועדון מפגשים, טיולים ואירועים של המועדון. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Guest
|
טיול FIAT Coupe Turbo וספורטיבי איטלקי מאת: אילן פייביש.
טיול פיאט קופה טורבו וספורטיביות איטלקיות מאת: אילן פייביש.
הרעיון לטיול צץ במוחי עוד ב כנס הפיאט קופה טורבו הראשון בישראל אותו ארגנתי במסגרת מפגש מועדון פיאט,שהתקיים באיקאה ביום שישי 18.5.07 . כך הגיע הזמן לארגן טיול למכוניות הנשמה האלה. כעת יוצא לדרך טיול לבעלי פיאט קופה טורבו-וספורטיביות מאיטליה. ![]() (צילום:אילן פייביש) מלאכה לא פשוטה חיכתה לי. בכדי לקבץ כמה שיותר פיאט קופה לטיול ולצרף אליהן כמה מכוניות ספורטיביות איטלקיות-היה עליי לנבור, לאגור מידע לגבי אלה שנכחו בכנס ההוא באיקאה, וחלק חדשים. תודות ל לירן לס ארז פטאל , רפי לין ממועדון פיאט שעזרו לי במשימה. וכן למומי לוי חברי היקר. מתוך 25 חברים שאישרו הגעה, נכחו רק 17 מכוניות. 1.גיל ברוך - פיאט קופה טורבו 20V שנת 98' . 2. ארתור - פיאט קופה טורבו 20V פלוס - שנת 99'. 3.רועי אייל - פיאט קופה טורבו 20V שנת 98' . 4.מומי – לנצ'יה קאפה טורבו . 5.בועז עצמון- פיאט קופה טורבו 16V שנת 96'. 6. לירן לס - פיאט קופה טורבו 16V שנת 96' 7. רובי -פיאט קופה טורבו 20V - שנת 98' 8. יניב סולימני- פיאט טיפו(טורבו 16V) -שנת 94' . מגיע מבאר שבע-כל הכבוד. 9 .אדי - אלפא 164 3.0 ידנית-שנת 95' .. 10. סטאס - Fiat Uno Turbo ie Mk2- שנת 92' .. 11. שלמה אייל - אלפא 156 2.5 V6 24V ידנית-שנת 99' 16.. מקס - פיאט טיפו 2.0 16V ספורטיבה- שנת 94' 17. יאנה - ALFA 147GTA - שנת 2003 . כפי שקבעתי מראש, הפגישה החלה ב סינמה סיטי בשעה 8:00 בבוקר. ראשונה הגיעה האלפא 147GTA ( בשעה 7:50). מהר מאוד הגיעו עוד חמישה, ואח"כ טפטפו עוד ועוד.. לאחר סבב הצגת הנוכחים, וקצת דיבורים על... כן מכוניות -ניחשתם-נכון. ערכתי סבב טל' קצר לראות מה קורה. חלק מכר את הרכב- כן כן מכר!!. חלק לא התעוררו. חלק שינו תוכנית(עם כל הקושי שבדבר מבחינתם-כן האישה-מימדיון), ואחד נשאר בבסיס!!! לחלק האוטו התקלקל. וחלק מכובד ביותר ורציני, השקים קום, ובא לטיול-יום כיף מדהים בניחוח איטלקי, רווי באדרנלין איטלקי משובח, ובחברה טובה. יוצאים לדרך. ![]() ![]() בשעה: 8:30, יצאנו לדרך-צפונה . מאחר ואני באתי מהצפון מוקדם(מאוד) בבוקר לכיוון המרכז ומשם חזרה לצפון. בעוד אני עושה דרכי מהצפון אל אזור המרכז,כבר כבשו את כבישי הכיף בצפון רבבות של "טיולי אופניים". ומאחר שהקבוצה שלנו נהנית בעיקר מנהיגה,איך לומר זאת בעדינות-נהיגה בקצב האוטובאן... העדפתי לשנות כיוון, בהסכמת כולם. כך במקום להזדחל ולא להפריע לחברינו בעלי האופניים בעיקולי בית אורן, שיניתי את תוואי הדרך- וירדנו לצומת פארדיס ומשם לכייוון יוקנעם- צומת יגור-צומת סומך- אחיהוד-כרמיאל- תפן- (מוזיאון המכוניות) - כפר ורדים- מעלות- נהריה- ולמתחם רגבה- מסעדת פאברוטי שאירחה אותנו כיד המלך,והנעימה לנו במוזיקה איטלקית אוטנטית. בדרך לצפון עצרנו מספר פעמים , בכדי לאחד שורות,שכן חלק "הצפינו שעונים" ונעלמו אל האופק!!! מזל שיש לי סלולארי, והיה לי קשר עם ה"טיל/ים". ה"אקדוחנים"-ניידות משטרת התנועה,שנעו באותו זמן לכיוון צפון, לא הבינו את פשר הפסלים הקינטיים שנעו(לפרק זמן קצר) במקביל אליהן. והביטו שוב ושוב במד המהירות. שציין 90 קמ"ש!!! אני מתאר לעצמי כי הם ודאי לא זיהו את הדגם שנע לצדם. לפניכם-תמונה מאחת החניות/איחוד שורות בתחנת הדלק.-שם הפכנו לאטרקציה מרכזית. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() כשיצאנו מתחנת הדלק פגשנו בשיירות האופניים... ![]() אנחנו שוב בתזוזה, ![]() ![]() בדרך לצומת יגור, שם פנינו ימינה לכיוון צומת סומך, ומשם לכיוון כרמיאל. הפעם כבר נסענו בשיירה מסודרת, (אם כי היו פה ושם כמה ...לחיצות...). פשוט הרגשנו כמו בתוך אקווריום, כל התנועה הביטה בנו כמו בעב"מים. בישראל, לא בדיוק יודעים מה זה פיאט קופה, חלק גדול חשבו שראו שיירה של פרארי עם כמה פיאט, אלפות- ולנצ'יה אחת. בהגיענו לכרמיאל(צומת העולה שמאלה לתפן), שוב עצרנו לחכות לזנבות שחלקם נתקעו ברמזור. ומשם הגענו לאחד הכבישים המהנים ביותר בישראל. הכביש העולה מצומת כרמיאל לכיוון תפן. כביש שבחלקו ישורות ועיקולים חדים במיוחד פשוט עונג... שם גם עצרנו לדגמן ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() מוזיאון המכוניות בתפן. התארגנו, נכנסנו כקבוצה, למוזיאון של סטף ואיתן ורטהיימר. עם כל הכבוד לשלל המכוניות,אליי מדברת יותר מכל האינטגרלה שנת 88'. שעשתה רק 39,000 ק"מ –בדוק! מומי כבר מתכנן על המנוע שלה...היא שמורה כחדשה לחלוטין. לידיעתכם, זו האינטגרלה שהיתה למכונית הפרס במגזין אוטו(בשנת 88'). ככל הנראה הזוכה מכר אותה לאיתן ורטהיימר, שנהנה ממנה,עד שפתח את המוזיאון בשנת 1992, ומאז היא פשוט נחה שם-כמה חבל. לאחר ביקור במוזיאון-קצת אומנות-ורענון בקפיטריה... אוכל קדימה אוכל. ![]() שמנו פעמינו לכיוון נהריה –ולמתחם גבה,שם נמצאת מסעדת פאברוטי המשובחת. מאחר והזמנתי שולחן כחודש מראש, הכל היה כבר ערוך ומוכן לקראתנו-אין צורך לומר שגם בחניון הפכנו לאטרקציה. המסעדה שידרה אווירה איטלקית ולכך הוסיפה גם המוזיקה האיטלקית מפסטיבל סן-רמו. האוכל טעים לחך, וכולם בהחלט התרשמו מהאווירה/המסעדה. לאחר שכולם שבעו, התארגנו ליציאה חזרה, איש איש לביתו, לא לפני ש.... נו זה כבר יסופר במפגשים. ![]() ברצוני לומר תודה אישית לכל המשתתפים בטיול-היה כיף אדיר. בברכה |
|
![]() |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד