![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
שאלה טכנית - ספידומטר + מחשב רכב
שלום רב לפני יומיים הלך לי מחשב רכב באוטו
במוסך החליפו לי מחשב (כמובן מפירוק) ועכשיו הוטו מניע ועובד הבעיה היא בפתאום הספידומטר לא מראה על כמה אני נוסע.. הוא כאילו מתחיל לעלות טיפה ונעצר ב 20 פלוס מינוס ניגשתי למוסך מורשה פיאט בנתניה שהם עשו "למידה למחשב" החדש שילמתי 170 ש"ח (אחרי הנחה) וכל הנורות אזהרה שהיו דולקות עכשיו לא דולקות אבל לטענת המוסכניק הוא לא מצליח לתקן את הספידומטר שיעבוד נורמלי הוא אומר שבעזרת המחשב שהוא חיבר לרכב הוא מצליח לעלות את הספידומטר באופן יזום כשאמרתי לו שזה קרה רק מהרגע שהחליפו לי מחשב רכב.. הוא אומר שאין לזה קשר והספידומטר נשלט ע"י הגלגלים מאחורה או ה ABS לא יודע מה הוא חירבש משהו נתקל בבעיה כזאת? משהו יכול לתת עצה מקצועית או תגובה למה שסיפרתי כאן? תודה רבה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
איזה אוטו?
![]() |
#3 |
Junior Member
|
אופס
פונטו ספייס מודל 2003 FUN
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
ספידומטר
משהוא פה לא מסתדר לי.
בפיאט פונטו "ספייס" אם מתקינים ברכב מחשב נהול מנוע משומש המנוע לא יניע בגלל האימובילייזר המקורי (פיאט קוד) שנצרב בסנכרון עם מחשב המרכב (המחשב המרכזי שברכב). לכן איני מבין כיצד הוחלף רק מחשב נהול המנוע והרכב מניע?. אן יוחלף רק מחשב מרכב למשומש גם הוא לא יניע המכונית. ניתן להחליף בחלקים משומשים רק מע' הכוללת את מחשב נהול המנוע, מחשב מרכב, מתג הצתה עם מפתחות האימובילייזר כך ששושת הרכיבים המסונכרנים ביניהם מועברים ביחד לרכב אחר, רק שגם אז יש בעיה והיא שאם רוצים ו/או צריכים לשכפל מפתח נוסף לרכב לא ניתן יהיה להזמין מפתח מיצרן פיאט באיטליה כי המפתחות שהוחלפו אינם רשומים על רכב זה (אלא ברכב שממנו הם פורקו). בפיאט פונטו ספייס ששווקו בישראל עם מע' ABS, אכן מחשב ה ABS מחשב את מהירות הרכב מ 4 חיישני המהירות שבגלגלים ונתון זה מועבר גם אל מחשב המרכב (המחשב המרכזי) המפיץ אות מהירות זה להפעלת מד המהירות עם מונה המרחק ומחשב הדרב בלוח השעונים, אל מחשב נהול המנוע ואל מחשב הילוכים אוטומטיים (אם יש הילוכים אוטומטיים). בברכה - רפי לין ![]()
האתר לחיפוש מוסכים ושרותי רכב www.musach.co.il פורום טכני לרכב www.musach.co.il/forum פייסבוק http://www.facebook.com/profile.php?id=600554043 נערך לאחרונה על ידי רפי לין : 29-05-08 ב 19:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
בוא נעשה סדר
החליפו לי את המחשב והביאו לי מפתח ששיח למחשב המוחלף
ככה שכרגע אני מסתובב עם מפתחות להניע את הרכב ועוד מפתחות הקודמים שלי כדיי לפתוח דלתות וכו עכשיו הבעיה שמהרגע שהוחלף המחשב הספידומטר לא עולה מעל ה 20 קמ"ש גם בנסיעה מעל 100 קמ"ש הדבר לא היה ככה עד הרגע שהחליפו מחשב אז בגלל זה אני מקשר את זה אחד לשני אני אשמח לשמוע אולי כל מני בעיות שיכולות לגרום לבעיה שלי ואולי ככה לאתר את הבעיה תודה |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 2001 sx
|
מצאתי באיביי אנגליה
מצאתי באיביי אנגליה את כל החלק(ז"א מחשב מנוע ותושבות) וזה בסביבות ה-200 פאונד ללא משלוח בארץ רוצים על כל החלק הזה משהו בסביבות 10000 ש"ח אני אמשיך ואנסה למצוא רק את המחשב והמנוע בנפרד
ורציתי לדעת איך אני יודע מה המספר של המחשב שאני צריך כדי שלא יווצרו בעיות והאם המספר הוא גלובלי לכל שנת יצור או לכל רכב מספר משלו? ד,א יש לי פונטו SX 2001 ספייס הכי יפה בעולם |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
ספרות טכנית לפיאט פונטו Club מודל 2003 | arielst | פיאט כללי | 0 | 09-11-07 17:33 |
ספידומטר תקול.... | פורום הגראז' | 5 | 02-09-07 17:24 | |
ספידומטר | אונו - טכני | 9 | 11-01-07 05:34 | |
רוצים עזרה טכנית? | פורום הגראז' | 1 | 22-05-06 15:03 | |
בעיה טכנית: למה במקום סמלון אישי מופיע לי: X ? | אתר המועדון | 4 | 19-03-06 23:32 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד