![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]()
בוקר טוב ושבוע טוב למומחים.
ככה.. אני נמצא במסע חיפושים של פונטו בשביל אחותי. ביום שישי בדקתי (בעצמי..) פונטו Young,ידני, שנת 2003. הרכב יד שלישית עם בעלות ראשונה של חברת ליסינג. הוא עבר 115K. מאוד מצא חן בעיניי המצב הכללי שלו. הוא נראה שמור ומטופל וגם נוסע כמו שצריך בלי רעשים ותופעות מיותרות. העניין היחיד שקצת מרתיע אותי הוא שנורית המנוע הכתומה דולקת. ניסיתי לשים לב לרעידות בסיבובי המנוע ועושה רושם שזה תקין. הרכב לא מגמגם ולא מראה סימנים של בעיות במערכת ההזרקה - למרות שאני יודע שאת זה, רק אקזמינר יגיד. בכל מקרה, אני רוצה להגיע עם בעל הרכב למוסך פיאט ושיבדוק (על חשבונו) את העניין הזה. רק לאחר מכן אקח את הרכב לבדיקה. מה דעתכם? אשמח לקבל חוות-דעת עד הצהריים כך שאוכל להחליט. תודה רבה!
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
דעתי היא שתימנע מדגם ה YOUNG או S.
האיבזור שם דל מאוד. דגם ה SX נפוץ יותר (באם לא תרצה את דגם ה ELX), והוא עדיף משמעותית מהS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
תודה על העצה..
אני יודע שהאבזור דל מאוד וזה בלשון המעטה.. אבל המטרה היא: שנתון גבוה מה שיותר ובשביל זה היא מוכנה להתפשר. בקשר לשאלה שלי, אתה רואה שיכולה להיות בעיה קצת יותר רצינית מהחלפת חיישנים ו/או ניקוי בית מצערת? דרך אגב, המחיר שהוא דורש הוא 26000 שזה מחיר סביר. כמובן שזה לפני בדיקה ותיקון ליקויים..
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
בגדול ...דלג.
הרכב בן 5, עם 115K, יד 3. זה אומר שבטח לא התנהגו איתו כאילו הוא של מישהו, אפילו אם טיפלו בו בזמן. בנוסף, נניח שמשנת 2006 הוא עבר ליד פרטית, בתוך שנתיים הוא הספיק להיות אצל אדם נוסף. זה לא סימן כ"כ טוב, למרות שתמיד קיים הסיכוי שמישהו רצה להחליף בתדירות גבוהה.
אם זה לא מספיק, הרי שפונטו היא רכב שעלול להיות רגיש למוסך "כללי", זה אולי לא נכון סטטיסטית, ואולי יש כאלו שיגידו שאני משמיץ ומדבר שטויות, אבל אני עוקב הרבה אחרי הפורום, ואם יש דבר שכדאי לבדוק - זה איפה טיפלו ברכב, ואם אפשר לוודא איך המקום. זה לא קל. במיוחד בגלל ליסינג. עדיין לא משוכנע? הרי שיש בעיה כלשהי במערכת המנוע. אולי היא בבל"ת, אבל לרוב במצב כזה הרכב לא עובר טסט. מתי היה לו טסט? אולי העבירו בקומבינה? אם כן, ואם נתעלם מההשלכות הסביבתיות שהן לא מעניינות את רוב האוכלוסיה (ומרגיזות את החלק שכן מתעניין ודואג) - הרי שלא בטוח שאתה מכיר מוסניק שיעביר אותך טסט במצב כזה. בקיצור, אם אתה מרגיש שבכל זאת הרכב נראה אמין וגם מי שמוכר אותו, גש למוסך מורשה פיאט - ובקש בדיקה מקיפה. אל תוותר בכל מקרה על בדיקה במכון. בהצלחה, ושוב לעדכן. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
עדכון..
אוקיי. להלן דוח מצב,
הרגע סיימנו בדיקה במוסך מורשה. הרכב חובר לאקזמינר וכמובן שהבעיה שהתגלתה היא חיישן למבדה. בעל הרכב הולך לבצע את התיקון. חוץ מזה, לא נצפו בעיות מיוחדות. כרגע הולכים למכון בדיקה לפני קניה ושם נראה איך נסנן את כל הכסת"ח וניקח את מה שחשוב. בכל מקרה, בעל הרכב נראה אמין. הוא מוכן לכל בדיקה שאחליט לעשות ולוקח על עצמו לתקן את כל הליקויים. זה כבר עושה רושם טוב (אני חושב).. יש לרכב טסט עד יולי. ז"א שמבחינתי, כל הליקויים עכשיו זה בפירוש הכנה לטסט. מה אתם אומרים? עדיין יש סיבה לדאגה?
![]() |
#6 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אני באמת חושב שכדאי לרדת קצת בשנתון, אולי אפילו לא, ולרכוש את דגם ה SX נניח, או ELX.
עדיפים משמעותית מכל הבחינות. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
נורית אזהרה לא מוכרת נדלקה | מושבניקים | מולטיפלה - טכני | 4 | 21-02-09 22:26 |
נורית כרית אויר נדלקה | אינטנסיב | בראבו - טכני | 7 | 28-02-08 18:20 |
נורית תקלה במערכת ההזקרה נדלקה.... | פורום הגראז' | 11 | 07-08-07 09:29 | |