![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: Fiat Elx 2003
|
מספר שאלות לאחר קניה, ספייס 2001 (נערך)
היי,
לשמחתי נפל בחלקי לקנות פיאט פונטו ספייס 01 ELX. ישנם כמה דברים שהייתי רוצה לשמוע דעות של עמיתים לרכב , 1. קיימת נזילת מים שנראת בין המנוע לבין הגיר-לדברי שמשון זהו פקק שמצוי על בלוק המנוע והוא נוזל אך כדי לתקנו יש לפרק את : הגיר,קלאץ' וגלגל תנופה והמחיר הוא מתחת ל1000 שקלים. 2. כאשר הרכב קר, נשמעת חריקה קלה במעבר להילוך שני , עכשיו ייתכן שאני פשוט לא יודע להעביר מהלכים או שקיימת בעיה - אשמח לשמוע דעות ומחיר סביר לטיפול . ודבר אחרון- יש לי התלבטות היכן לטפל בבובה שלי- במוסך אוטו גת או במוסך שמשון (אני מקרית גת ). זהו אני מקווה שיצא יותר קצר ממגילת אסתר אבל שיהיה שבת שלום וחג שמח , תודה. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
|
1. אני לא מכיר את הפקק הזה ולא יודע על מה מדובר אבל נזילה של נוזל קירור זה דבר רציני שחייב תיקון. וכמובן לפני ש300 איש יגידו... אתה חייב נוזל קירור פאראפלו...
2. אם הרכב שלך הוא אכן ידני כמו שאני מבין כי לא רשמת אני לא חושב שיש הרבה מה לעשות. ברכב שלי קיימת תופעה זהה לחלוטין כשהרכב קר או אחרי שעמד זמן ממושך ההעברה להילוך שני היא קצת קשה ונשמעת חריקה קלה... אני בדקתי במרכזי את תקינות הקלאץ והגיר ושניהם במצב טוב כמו כן ניסיתי להחליף את שמן הגיר לשני שמנים גם למומלץ יצרן וגם שמן שהומלץ כאן בדרגות סיכוך שונות בפורום אך זה לא שינה כלום. מה שאני עושה זה נותן לרכב לעבוד בערך כדקה לפני שאני מתחיל לנסוע ככה גם השסתומים משתמנים וגם ההעברה בגיר קצת יותר קלה. כרגע פשוט תתרגל לזה והאמת שבקיץ בימים חמים זה הרבה פחות גרוע.
|
|
|
#3 |
|
משורר הפורום
הגלגלים שלי: פונטו SX לשעבר. מאזדה 3. רכב שהוא אונייה עם שם של מטוס :)
|
אכן, הרכב ידני.
את נוזל הקירור הוא החליף מייד לאחר העברת הבעלות. אפללו, דעתי (שנאמרה לך כבר, מה דעת שאר החברים?) היא ששווה להשקיע את הנסיעה לשמשון, בטח שמדובר על 40 דק' נסיעה. "על הדרך", כאשר הקלאץ' מפורק הוא יוכל לתת מבט עליו ועל הגיר ולתהות על קנקנו של ההילוך הסורר. אני ממליץ לצבוע אותה לירוק, זה הרבה יותר יפה. (אבל אני משוחד...) ברוך הבא ובהצלחה. צולמו זה עתה, מצטער על האייכות.
"בשני מקומות בעולם - המיטה והאוטו - איש אינו מעז לחשוב שהביצועים שלו פחות טובים מהממוצע. יש שתי בעיות עם הטענה הזאת; האחת היא שהיא בלתי אפשרית מתמטית, השנייה היא שהממוצע נמוך מאוד". טום ונדרבילט. נערך לאחרונה על ידי simon377 : 20-03-08 ב 21:23. סיבה: הוספת תמונות |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
בפונטו דור ראשון ביצעתי החלפה של פקק שנזל בין הגיר למנוע. המחיר היה סביב ה-800 ש"ח, אם זכרוני אינו מטעני, בחלקו הגדול על העבודה.
הבעיה עם הנושא הזה היא שאם הפקק הזה נוזל אז כנראה שהתשמשו במים במקום נוזל קירור מה שגרם לרקבון הפקק. אני ממליץ לבדוק את כל הפקקים של המנוע.
|
|
|
#5 |
|
Member
|
אין בעיה ,
את הנוזל קירור כבר החלפתי מידית לאחר קניית הרכב (כ שעתיים לאחר קניית הרכב ) לדעתי ולדעת חברי משכבר הימים SIMON ברגע שהרכב יעלה על הליפט אצל שמשון הוא יבדוק את הכל ... יש לך כיוונים שאותם אני צריך לבקש שיבדקו ? חוץ מזה בנושא הנזילה- שמשון אמר לי שאין בעיה להוסיף מי ברז על כמות הפרפלו ששמו לי (2 פחיות) למרות שקראתי הודעה שמישהי פרסמה על ראש מנוע שהלך בעקבות כך. אשמח להמלצות, תודה. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
|
הגיוני שהלך ראש מנוע... אם יש נזילה של נוזל קירור ואתה נוסע בלי נוזל קירור המנוע מתחמם ואז הלך הראש.
אני די בטוח ששמשון יודע הרבה יותר ממני אבל לדעתי אתה מתבלבל כי אתה אמור להוסיף מים מזוקקים ולא מהברז. בכל מקרה אני אתן לך המלצה. בגלל שקונים רכב יד שנייה במיוחד שהוא לא בן שנה שנתיים תמיד עדיף לשים אותו במוסך שיעשו לו יישור קו רציני כדי שאתה אח"כ תהיה שקט. אל תנסה לחסוך אל דברים כאלה, תתקן כל מה שצריך ותתטפל בו יפה והוא ישרת אותו מצוין.
|
|
|
#7 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
אין בעיה לשים מי ברז ביחד עם הפראפלו - אבל עדיף לשים נוזל קירור מוכן ומדולל.
לגבי הפקק מים הזה, אכן יש שם אחד ואם כבר מפרקים הכל, אולי כדאי לך להוסיף כ-500 ש"ח ולהרכיב שם קלאץ' חדש. לגבי הגיר הידני, תנסה להחליף שמן קודם כל.
|
|
|
#8 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
באיזה מוסך
יותר כדאי לך לטפל ולתקן ב"מוסך שמשון" שביהוד, רק תאם בואך מראש כדי שתתקבל מיד בבוקר ויוכלו שם להספיק לסיים הכל באותו יום.
אני מכיר לפחות 2 בעלי פיאט שהגיעו אליהם מירושלים כדי לקבל טיפול טוב והיו מרוצים מאוד. בברכת חג שמח - רפי לין
|
|
|
#9 |
|
Member
|
ראשית אין ספק כי הטיפול במוסך שמשון הוא ללא דופי משתלם וכל שבח כה או אחר ירעיפו עליו .
רפי תודה. לגבי שאלת המים, בהודעה שפורסמה (ואני עדיין מנסה לאתר אותה ) מדובר מרכב שנסע עם מים רק שהוסיפו על הפראפלו מים מהברז וזה גרם לפריצת ראש מנוע . לפי מה שאני מבין המים המומלצים להוספה הם מים מוטפלים או מסוננים במכשירים ביתיים. הבנתי שמות המלחים והמינרלים נמוכה ולכן זה ייעיל האם יש שחר לדברים ? בנוגע לניקוי בית מצערת- האם התהליך מסובך (למרות עברי בתחום המכונות ) ? ומה ההבדל בין הפרוצדורה שפורסמה לבין ביצוע הטיפול במוסך ? תודה , |
|
|
|
|
|
#10 |
|
משורר הפורום
הגלגלים שלי: פונטו SX לשעבר. מאזדה 3. רכב שהוא אונייה עם שם של מטוס :)
|
http://www.fiatclub.co.il/forum/show...8%FA#post23668
בהצלחה. ושאלה: האם יש הבדל בתהליך בין ה ELX ל-SX?
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| כמה שאלות לגבי פונטו ספייס (נערך) | YOSI-BR | פיאט כללי | 5 | 15-04-08 01:02 |
| ספייס - בעיית נזילה שמן גיר ... (נערך) | mr_z | פונטו - טכני | 3 | 24-01-08 14:06 |
| קניית פנסי ערפל מקוריים לרכב (פונטו דור רא | amimalka | שיפורים וקוסמטיקה | 13 | 27-12-07 20:53 |
| מחפש ממש לא בדחיפות פונטו ספייס 2001-2002 (נערך) | shaked | קניה | 0 | 21-12-07 14:12 |
| ספייס - טורים גבוהים לאחר ניקוי מיצעת | יעקב | פונטו - טכני | 7 | 14-12-07 22:30 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד