![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
שאלה לגבי שילוב הילוכים בירידה
אני נוסע מדי יום בחיפה ובדרך חזור יש ירידה גדולה והרכב מגיע בקלות ל100, אני בדרך כלל פשוט בירידה מעביר לN ומשתמש רק בברקס, אמרו לי שאפשר לאבד שליטה בבלמים בN או משהו כזה..
רציתי לדעת מה עדיף, להוריד את ההילוך ל L ? להכניס הצידה בD ? להשאר על N ? או ללחוץ על ה E שליד הD. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 8V
|
ראשית, אין שום סיבה שתרד את הירידה בניוטרל.
אתה חושב שאתה חוסך דלק, אך אתה טועה - אתה מבזבז יותר דלק, מגדיל את הבלאי של הבלמים שלך וגם עובר על החוק: צטט:
אני מניח שדוד או רפי יוכלו לאשש או להפריך את זה, בצירוף הסבר טכני. אני לא מכיר את הגיר הספציפי ברכבך, אך לשאלתך - יש להוריד הילוך (או יותר), להיעזר בבלימת המנוע ולהאט למהירות הרצויה בעזרת הבלמים. אסביר את עניין הדלק "על רגל אחת": כאשר אתה יורד את הירידה עם הילוך מחובר, המנוע מופעל מהתנועה ולמרות הטורים הגבוהים לא מתבזבז דלק. כאשר אתה עושה זאת בניוטרל, המנוע צורך דלק על מנת להמשיך ולפעול. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
תודה על התשובה, אין פה עניין של צריכת דלק אלא נטו דאגה לרכב, כמה שפחות בלאי וכו'.
אם הבנתי אותך נכון אולי כדאי לי להיכנס למצב טפטרוניק ופשוט להוריד הילוכים ידנית, לא מבין בזה כלכך.. הרכב זה פונטו 2004 80כס |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
מקור פורסם על ידי m1011409 צפה בהודעה
ראשית, אין שום סיבה שתרד את הירידה בניוטרל. נכון. אתה חושב שאתה חוסך דלק, אך אתה טועה - אתה מבזבז יותר דלק,לא נכון. משום שתזרוכת הדלק ניקבעת לפי סיבובי המנוע.מגדיל את הבלאי של הבלמים שלך וגם עובר על החוק: נכון. בנוסף, למיטב זכרוני קראתי גם כי בגיר אוטומטי נגרם בלאי מוגדל בנסיעה כזאת - אני מניח שדוד או רפי יוכלו לאשש או להפריך את זה, בצירוף הסבר טכני. נכון, כאשר הגלגלים של הרכב מסתובבים במהירות יותר גבוהה מסיבובי המנוע, נוצר לחץ הפוך על הגיר, וזה גורם לבלאיי בגיר. זאת גם הסיבה בגללה אסור לגרור רכב אוטומט כאשר מרימים אותו רק מאחורה. כאשר אתה יורד את הירידה עם הילוך מחובר, המנוע מופעל מהתנועה ולמרות הטורים הגבוהים לא מתבזבז דלק. כאשר אתה עושה זאת בניוטרל, המנוע צורך דלק על מנת להמשיך ולפעול. לא נכון, בשני המקרים המנוע פועל. עדיף תמיד להסביר, כאשר עומדים על שתי רגליים. ![]() דוד.
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
כאשר הרכב נמצא בהילוך בירידה, המנוע אינו צורך דלק\צורך כמות מזערית.
כאשר אתה לא משלב הילוך (ניוטרל) המנוע צורך דלק על מנת להמשיך לפעול. אם יש לך מחשב דרך באוטו עם אפשרות לצריכה רגעית, תוכל להיווכח בכך. והנה סתם ציטוט מכתבת רכב, כדי שתראה שאני לא הוזה (-; [quote]ישנה סברה כי העברת תיבת ההילוכים לניוטרל בירידות חוסכת דלק. אז קודם נספר כי מדובר בעניין שהוא מאוד לא בטיחותי, ונפריך גם את המיתוס. מחשב המנוע במכוניות מודרניות מנתק את הזרמת הדלק כאשר הרכב בירידה בהילוך ומורידים את הרגל מהגז. בניוטרל, זרימת הדלק לא מופסקת כך שאתם גם מבזבזים יותר וגם מסכנים את עצמכם. את אילת אני מריח כבר מרחוק. גם האיביזה מריחה, אבל כנראה שרק אדי דלק./QUOTE] למעשה, במידה ותרד את הירידה בהילוך משולב ב 3,000 סל"ד תצרוך פחות דלק (כמות השואפת ל 0) לעומת אם תבצע את כל אותה ירידה ב 750 סל"ד בניוטרל - לכן הטענה לגבי כך שבהכרח תקבע תצרוכת הדלק לפי סיבובי המנוע איננה נכונה לדעתי. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
אני תמיד פתוח ללמוד דברים חדשים.
![]() רק לא הבנתי, אם המחשב מנתק את הזרמת הדלק למנוע, כאשר הרכב בירידה בהילוך אז המנוע יכבה, נכון ?. לא מסכים עם כתבת הרכב הנכבדה. כתבת, "במידה ותרד את הירידה בהילוך משולב ב 3,000 סל"ד תצרוך פחות דלק" לא נכון, ב-3000 סל"ד תצרוך יותר דלק מאשר כאשר הרכב ב-N ב-850 סל"ד. יותר דלק או פחות, ניקבע לפי פתיחת בית המצערת שמשדרת למחשב את כמות האוויר שניכנס לצילינדרים. בנוסף המחשב מקבל מידע מחיישנים נוספים, ומשנה את זמן הזרקת הדלק ולא את הכמות. כמובן אם המזרק ניפתח ליותר זמן אז גם הכמות גדלה. דוד.
|
|
|
|
#7 | |
|
Senior Member
|
דוד, מה שאתה כותב לא מתיישב עם מידע שקראתי בנושא זה.
בנוסף, להבנתי בירידה המצערת סגורה (למרות הטורים הגבוהים) כל עוד אינך לוחץ על דוושת הגז, כמובן. אנסה לצרף לך מספר ציטוטים נוספים: מכתבה אחרת, הפעם ב ynet: צטט:
http://www.carsforum.co.il/vb/showth...3%D7%9C%D7%A7-! להבנתי בירידה המנוע מונע למעשה מהגלגלים בעת שההילוך משולב, כך שגם אם אתה נוסע ב 5,500 סל"ד אתה לא צורך דלק (כל עוד אינך לוחץ על דוושת הגז, כמובן) או צורך כמות מזערית מאוד הפחותה מהכמות שהיית צורך אם היית יורד את אותה ירידה בניוטרל. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
מארק, מה אתה מעלה לי קישור שהדעות בו חלוקות. אני מבקש הוכחה.
![]() ראה כאן את התגובה של stio שהוא כתבנו בצפון וחבר בפורום שלנו. בחור שמבין לא מעט בעניין. "בנוגע לצריכת דלק היא תהיה נמוכה יותר כי המנוע יעבוד על טורים נמוכים בעוד שאם ניסע בירידה שההילוך משולב המנוע יעבוד על טורים יותר גבוהים ויצרוך יותר דלק." זאת רק דוגמה אחת מיני רבות בקישור. ואני לתומי חשבתי שאלמד דבר חדש אבל לא. סתם התעייפתי לקרוא את כל הקישור ![]() דוד.
|
|
|
|
#9 |
|
Member
הגלגלים שלי: גטס ידנית
|
דוד לצערי מארק צודק באלף אחוז.
בירידה בלי נגיעה בדוושת הגז, המחשב מפסיק להזריק. הגלגלים מסובבים את המנוע. הוא לא צריך דלק כדי להמשיך להסתובב גם אם אתה על 5000 סל"ד. זה לא שצריכת הדלק תיפחת - היא פשוט מאוד אפס. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
אסף, תודה על התמיכה... רק למה לצערך?
דוד - אני דווקא כיוונתי אותך לכיוון מה שכתב צביקה, ולא מה שכתב stio שעם כל הכבוד לו (לא בציוניות), למיטב ידיעתי בסה"כ חובב רכב (כמוני וכמו רבים נוספים בפורומים) ולא בעל מקצוע בתחום. ---- עריכה: תעיין בבקשה בסעיף 5 (שוב, מקור לא מהימן ב 100%, אך עדיין נותן כיוון): http://www.eliba.co.il/user/%D7%94%D...7%9C%D7%A7.pdf נערך לאחרונה על ידי m1011409 : 28-09-15 ב 21:30. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| תקלתת גיר - אחרי שילוב לראשון או רברס חוזר לניוטרל... | koreno | בראבו - טכני | 9 | 21-09-15 11:00 |
| האוטו התחיל להתרסק לכיוון קדימה-ימין בירידה מבמפרים | leonzo | פונטו - טכני | 4 | 28-10-14 19:32 |
| שאלה| פונטו ספייס 2004 שאלה לגבי דגמים | liran315 | פונטו - טכני | 10 | 26-04-10 18:30 |
| שאלה| העברת הילוכים | cool_shai | פיאט כללי | 10 | 19-08-09 22:25 |
| שאלה לגבי ידית הילוכים בפונטו דור 1 | kadosh1 | פונטו - טכני | 7 | 01-03-09 17:13 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד