![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
תקלה במזגן.
הרגע צלצל אליי בחור עם פונטו ספייס. לא חבר פורום.
אמר שלא יוצא אוויר קר כאשר הוא בטורים נמוכים. תוך שעה הוא יגיע. אשמח לעצות. ![]() דוד.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
אני מניח שחוסר גז או בעיית מדחס. את הפיתרון הסופי אשאיר למקצוען שכמוך!
|
|
|
#3 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
תקלת המזגן
לא לשכוח לבדוק דבר ראשון את מסנן אויר המזגן שנמצא בתוך הרכב.
כשהוא סתום, אז גם יש רק מעט אויר שנכנס לתא הנוסעים והוא גם לא קר מספיק. חשוב גם לבדוק שהמהירות האיטית של מאורר הרדיאטור פועלת. בברכה - רפי לין
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
רפי אתה גדול.
לאחר מילוי הגז הטמפ' של האוויר היוצא ירדה מ-32 ל-17 מעלות. המסנן היה סתום לגמרי. החלפתי לחדש ירדה ל-12. לא סיפק אותי. שטפתי את המעבה עם חומר מיוחד. ירדה ל-7 מעלות. לאחר כ- 5 דקות עלתה שוב ל-12. הרכבתי את מתאם הבדיקה של מארק, הרכב לא הניע. חיברתי את הכתום, כתב קוד U480, שזה Cooling Fan1 Control Circuit ז.א "מאוורר קירור מנוע 1 בקרת מעגל לא תקין". הבנתי מההתחלה שעשויי להיות בעיה גם במאוורר, משום שבנסיעה יש קירור(אומנם לא מלא) ובעצירה הונטה לא מושכת מספיק אוויר לקירור המעבה. נועם סטודנט ולא סובל מעודף כסף, לומד בפקולטה לחקלאות לתואר שני, הסתפק ב-12 מעלות. לפני כשבועיים עשיתי לו טיימינג, ביקשתי אז ממנו להירשם לפורום. נרשם בשם המשתמש "נועם בר הדס" (באנגלית). אז יש לנו חבר חדש בפורום. בחור מקסים, מלח הארץ. דוד.
|
|
|
|
#5 |
|
בעל מקצוע
מנהל
|
תקלת מהירות 1, האיטית במאורר הרדיאטור
סביר מאוד שאם המהירות האיטית של המאורר רדיאטור אינה פועלת, אז עלות התיקון לא תהיה גבוהה, כי לרוב זה נובע מנגד מהירות 1 (בתמונה) שרוף ו/או חוט חשמלי המתחבר אל הנגד שרוף.
יש חשיבות גדולה שמהירות 1, האיטית, כן תפעל כי מהירות 2, המהירה תפעל רק בחום מנוע גבוה יותר כברבה פעמים היא כלל לא אמורה לפעול. כך שחוץ מפעולת המזגן פעולת מהירות 1 חשובה גם ל"בריאות" המנוע. אם בעל הרכב יקרא זאת, אני מקווה שיבין את חשיבות תיקון פעולת מאורר הרדיאטור, או שאתה דוד, יכול לעדכנו בכך. בברכה - רפי לין
האתר לחיפוש מוסכים ושרותי רכב www.musach.co.il פורום טכני לרכב www.musach.co.il/forum פייסבוק http://www.facebook.com/profile.php?id=600554043 נערך לאחרונה על ידי רפי לין : 04-08-15 ב 17:01. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 8V
|
אם אני זוכר נכון, זה יכול להסתכם בהחלפת ריליי - לא אמור לעלות
יותר מידי כסף. בכל מקרה, לא הייתי מתעלם מכך אלא משקיע קצת כסף ומתקן. דוד, איזה שנתון הפונטו? אני שואל כי אתה אומר שהמתאם הכתום הצליח לסרוק ומעניין אותי החל מאיזה שנתון המתאם שמיש... אגב, נסעתי היום בשיא החום והמזגן שלי מקרר מעולה, כמו ברכב חדש - שוב תודה רבה! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
רפי צלצלתי עכשיו לנועם, והפניתי אותו למה שכתבת.
אמר שהוא מסכים להחליף את הנגד. פשוט החום הזה שיגע ולא היה לו זמן להמשיך. אמר שייכנס בערב לפורום יקרא יכתוב כמה מילים. בעיה נוספת שיש לו, הנורה של ההגה החשמלי שלו דולקת וההגה נהיה קשה לסירוגין. ביקש שאטפל בזה, שלחתי אותו לעופר קצב. שאל אם אני יכול לדבר איתו, אמרתי שאין לי השפעה על מר קצב. שיגיד לעופר שרפי לין שלח אותו. מקווה שזה בסדר שפעלתי ללא רשותך רפי. את הרכב ספייס 2006 קנה מאחותו. אמר שלא מזמן נכנסה למוסך בשל התקלה בהגה וקרעו אותה. המוסך טען שהחליפו מוט הגה, לאחר התיקון הנורה שוב דלקה והתקלה לא חלפה. החזירו לה את כל הכסף. נועם ספר לטובת חברי הפורום, על "התיקון" המוזר שחוותה אחותך. דוד.
|
|
|
|
#8 | |
|
Senior Member
|
צטט:
לנועם אמרתי היום לכשאסיים הוא יבין מה זה קירור. לא הגענו לקירור המקסימלי שצריך להיות בשל בעיה בנגד הוונטה. כבר ב-12 מעלות הוא צהל וכמעט רקד בתוך הרכב. מעניין מה יעשה כאשר נגיע ל-6 מעלות. ![]() הרכב הוא משנתון 2006. דוד.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 8V
|
אם ככה, כניראה שהמתאם הכתום עובד לפחות החל משנתון 2006.
אם יצא לך (או למישהו אחר) לחבר אותו בצורה מוצלחת עם ספייס משנתון נמוך יותר, אשמח לשמוע. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
בעל מקצוע
מנהל
|
תיקון ההגה החשמלי
דוד, טוב עשית שהפנית אל עופר קצב וכבר דיברתי איתו לגבי נועם.
נקווה שיהיו עידכונים גם לגבי תקלת ההגה החשמלי. בברכה - רפי לין
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| תקלה במזגן | eitrudyrs | גרנדה פונטו - טכני | 1 | 09-12-14 09:52 |
| עזרה במזגן | Punto2006 | פיאט כללי | 2 | 27-08-14 09:33 |
| מהירויות במזגן | om2 | פונטו - טכני | 4 | 14-08-14 08:41 |