![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: punto fun 60 hp
|
יעוץ בקשר לרעש מהתופים האחוריים
הרכב הוא פונטו ספייס 2003 8 שסתומים גיר רגיל.
אספר שבקצרה נוצר מצב שבימי חמסין קיצוניים אחרי נסיעה של בערך 40 דקות הרכב מתחיל להרעיש בצורה לא אחידה ככל שכמהירות יורדת( הרעש נעלם במהירות גבוה וכנל בעת לחיצה על הברקס הרעש מפסיק). הוחלפה משאבת ברקסים מרכזית, הוחלף נוזל הבלמים ובוצע כיוון רגולאז. ואכן הבעיה נפתרה לזמן מסויים ולאחר מכן חזרה על עצמה. כאשר הרמתי את הרכב על ליפט אחד הגלגלים האחוריים היה תפוס, בוצע כיוון רגולאז והבעיה נפתרה עוד הפעם במשך שבועיים עד ליום חמסין אשר התקלה חזרה. רציתי לשאול את המומחים אם נתקלו בתקלה, למיטב הבנתי בדרך כלל שיש בעיה ברגולאז הוא עושה את הפעולה ההפוכה וגורם לברקס להיות רפוי(הסנדל כביכול נכנס פנימה ולא כמו המצב הנוכחי שהוא יוצא החוצה). אם מישהו נתקל בתקלה או חושד במשהו אשמח לעצות ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
נכון שבדרך כלל שיש בעיה ברגולאז, הוא עושה את הפעולה ההפוכה וגורם לברקס להיות רפוי.
יש לבדוק את משאבת הברקס בגלגל שמצאת תפוס. להרים את הגלגל עם ג'ק, לנפח בברקס ולנסות לסובב אותו ביד. אם הוא תפוס או מרעיש מעט רעש של חיכוך, הבעיה במשאבה. (רצוי לבדוק לאחר נסיעה כאשר התוף חם) לא מרעיש, יש לפרק את הסנדלים ולבדוק האם הבוכנות של המשאבה חוזרים חופשי עד הסוף. במידה שלא, להחליף משאבה רצוי בשני הצדדים. בדוק ועדכן. דוד.
![]() |
#3 |
Member
|
דוד רק לשם הבהרה כי איבדתי אותך קצת. שאתה כותב משאבת ברקס בגלגל הכוונה שלך לבוכנה שבגלגל? כי יש לי משאבה ראשית לכל הברקסים והיא הוחלפה בחדשה. כמו כן שאתה כותב לנפח את הברקס הכוונה שלך היא לפמפם את הברקס כשהרכב מונע?(כמו בניקוז?)ולאחר הפימפום לשחרר את הברקס ואז ללכת לבדוק?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מש' בלם אופן לא חוזרת
סתימה חלקית בצנור הבלם לגלגל, עלולה לגרום לכך שמש' בלם/קליפר אופן לא תחזור כי נותר לחץ בצנור הסתום.
קצת על רכיבי מע' הבלמים ברכב, כאן: http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=844 בברכה - רפי לין
האתר לחיפוש מוסכים ושרותי רכב www.musach.co.il פורום טכני לרכב www.musach.co.il/forum פייסבוק http://www.facebook.com/profile.php?id=600554043 נערך לאחרונה על ידי רפי לין : 21-06-15 ב 20:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
צטט:
dor, כן הכוונה היא לפמפם כשהרכב מונע. לאחר הפימפום לשחרר את הברקס ואז ללכת לבדוק. דוד.
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
הייתי במצב שכזה בודק גם את הכבל של בלם היד שמיתחבר לאותו גלגל. ייתכן שלא מישתחררת המתיחה מידי פעם וסנדלי הבלם נישארים לחוצים על התוף.
![]() |
#7 |
Senior Member
|
מה הקשר של כבל בלם יד תקול, לתקלה ביום חמסין ?.
דוד.
![]() |
#8 |
Member
|
חברים שאלה לי אליכם, יכול להיות שישנו מגע עדין בין הסנדל לתוף ביום יום(נניח כבל תקול או סתימה חלקית בצינור נוזל בלם) ורק ביום חמסין הברקסים מתחממים גם מהמגע ווגם מהחמסין עצמו ולכן אני שומע את הרעש רק במזג אוייר קיצוני?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס 2006
|
גם לי יש את אותה בעיה כנראה
כשאני לוחץ על הברקס יש רעש חזק כאילו משהו עומד להישבר והדוושה סוג של נבלעת הכושר בלימה יחסית בסדר אבל הרעשים מפחידים מכיוון הגלגל האחורי |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
יצא לי להיתקל במצבים שכאלה בפונטו. אחרי כיוון רגולאז' היה מיסתדר ולאחר תקופה שוב החלו רעשים והיתפסויות. כבל בלם היד הוחלף והבעיה ניפתרה.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
איך מקפלים את המושבים האחוריים באיבו?? | matanv321 | פונטו - טכני | 1 | 23-10-14 09:40 |
חלונות שחורים האחוריים | יניב1190 | שיפורים וקוסמטיקה | 13 | 10-10-11 00:13 |
מדוע לא כדאי להשקיע ברמקולים האחוריים | DAn-BP 1.8 | אודיו | 5 | 25-07-10 04:17 |
צריך עזרה בנוגע לפנסים האחוריים בפונטו HGT | quadx | פונטו - טכני | 2 | 17-05-09 22:58 |
איך הניקלים שעשיתי בפנסים האחוריים? | i12z | פיאט כללי | 9 | 26-04-09 04:48 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד