![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פיאט כללי מדברים על פיאט בכלליות וחדשות. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט בראבו
|
הרפתקאות פיאט בראבו 97 ולמי שמעוניין חוות דעת על התקנת כסאות של 147 בבראבו
דווקא אתחיל מהכסאות, מקריאה בפורומים ואתרים בחו''ל ראיתי המון חבר'יה עם פיאט בראבו 96-01 שהתקינו ברכבם כסאות של אלפא 147 או 159 וחשק ישבני בכסאות אלו כי נאמר לי בכמה וכמה מקומות שכסאות של אלפא 147 הם בין הנוחים שקיימים וכמו כן שהם מתאימים בול לרכב, ז''א ללא כאב ראש של התאמה.
בהתחלה השגתי לניסוי זוג כסאות של 147 3 דלתות אשר לא התאימו במסילות ואמרתי אני ועוד מישהו מעט מנוסה ממני שייתכן כי כסאות של 147 5 דלתות כן יתאימו וישנו סיכוי גדול שישנו הבדל במסילה. לאחר שגם אלו נוסו וגיליתי כי הם גם לא מתאימים אז הבנתי שאו שאני אקנה אותם או שאחפש ואנסה את אלו של 159, של 159 לא מצאתי ולכן קניתי את הכסאות של אלפא 147 5 דלתות (בגלל מצב יותר טוב מאלו של 3 דלתות), לאחר שאלו ישבו אצלי כחודשיים או שלוש בבית ושימשו לערבי שתיה ונרגילה הוחלט סוף סוף להתקין אותם ברכב. הוכנו מתאמים מאוד פשוטים מברזל בעובי 5 מ''מ והכסאות הותקנו. תשמעו אין ספק שהכסאות מאוד נוחים, אופציית כיוון העומק של המשענת גב תורם מאוד, התמיכה בצדדים מעולה, התמיכה ברגליים מעולה וכמובן לא עפים בסיבובים עם הכסאות. אבל וזה אבל גדול! הכסאות יושבים גבוה ברכב! המצב הכי נמוך בכוונון של כסא הנהג הוא לדעתי כמו ההכי גבוה בכסאות המקוריים או כמעט הכי גבוה. אני 1.76 בגובה ואם אני מגביה עד הסוף את המושב אני נוגע עם הראש בתקרה! בנהיגה זה לא משפיע והתרגלתי מהר לתנוחת נהיגה (בכוונון הכי נמוך) והם כמה וכמה רמות יותר נוחים ותומכים מהכסאות המקוריים אבל בקניה של הכסאות והמתאמים כבר עדיף להתפשר מעט ולקנות כסאות של 159 שבאמת מתאימים אחד לאחד! כמו כן הכניסה למושב האחורי אינה בעייתית ומצריכה רק מעט עבודת יד בסיבוב של הגלגלת ואז אפשר להכנס בקלות אחורה כמו בכסאות המקוריים. ועכשים לחלק 2: הרכב היה אמור להיות תחליף זול לאחזקה לכל הרכבים שהיו לי אי פעם שזה כולל 3 106 XSI, אלפא ספרינט ולנצ'יה תמה ששאבו ממני המון כספים (כמובן שאין ספק שנהנתי מהם) ואז נקנה הרכב הזה, שנת 97 מיד שניה, אמור היה לשמש מוסך בתור רכב חליפי בבעלות הקודמת, 170 אלף ק''מ בזמן קניה לפני כשנה (היום 190 אלף ק''מ). כמעט שנה נסעתי בה, שירתה אותי נאמנה ללא שום בעיות ביום יום, הניעה כל בוקר בשמחה והביאה אותי ואת חברתי לכל מקום ואז לפני כ 3 חודשים היט החליטה להתחרפן, החל באלטרנטור ששבק חיים והמצבר ושניהם הוחלפו כולל רצועות, משם הגיר הראה מעט סימני עייפות ובנסיעה מטבריה דרך בקעת הירדן בקושי הצלחתי לשלב הילוכים ובנסיעה הבאה הלך הגיר (הוחלף גיר חדש מהקופסא! כולל קלאץ' וכל מה שמסביב, כולל שמן סינטטי מלא) ובפעם האחרונה שנתקעתי נפרץ אטם ראש בין 2 בוכנות, לאחר עשיית תיקון ראש מנוע התגלהב כי הקראנק במצב לא מי יודע מה, הורד מנוע, הוחלף קראנק והוחלפו רינגים והמנוע חזר אחרי הטיפול הזה למקומו וכרגע בהרצה (כמובן נעשו שם עוד דברים מסביב כחלק מהתהליך). הרכב תמיד מטופל בשמנים הכי טובים, מים ירוקים, בדיקת שמן אחת לשבוע בערך (לא חסר), נועל ג'אנטים 15 של לנסו וצמיגים טויו T1R. מה שאני בא לומר זה שלא משנה כמה הרכב שמור ומטופל היטב, כשמגיע זמנו להתחיל להראות סימני עייפות זה לא דבר טוב! אני כמובן לא אכנס פה לעלויות של כל הדברים האלה כי אין בכך צורך, אני רק יכול להודות למוסך אוטואיטליה שמלווה אותי מאז הלנצ'יה תמה שהייתה ברשותי וזה מוסך ברמה גבוה עם אנשים הכי אמינים שפגשתי בתחום באופן אישי! עברתי לא מעט מוסכים עם האיטלקיות שהיו ברשותי וזה בהחלט המקום שנעצרתי בו כבר שנתיים+. השלב הבא זה להחליף את הבולמים הקדמיים (מונרו) באחריות שהתחילו להראות מעט סימני עייפות, אח''כ אולי אשתולל על קפיצי הנמכה כלשהם כמובן בשביל היופי ולא בשביל להפוך את הרכב העצל הזה למכונת נהיגה מטורפת. סגנון הנהיגה שלי הוא סגנון רגוע, לא קורע, לא מושך, בד''כ נוסע 105 במקסימום (2600 סל''ד בערך). כתבתי את זה על מנת לחלוק איתכם, אני מאמין שיש פה לא מעט חבר'יה שיזדהו איפשהו איתי ויגידו שהם לא לבד. כרגע הרכב מוצע למכירה על מנת לשמוע הצעות אך היום המצב עגום ובקושי טלפון קיבלתי, וזה עוד אחרי ש80 אחוז מהרכב חדש וכל זה עוד עם קבלות. השלב הבא במידה והוא באמת ימכר בסכום שאני רוצה זה או חיפושית אספנות או פג'ו 107 חדשה. כמו כן המלצה חמה על מוסך אוטואיטליה הנמצא בסגולה שבפ''ת! |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מוסך אוטו איטליה
גיא (צינלי) וברוך ממוסך אוטו איטליה הנם אכן מקצוענים, הוגנים ואמינים אבל הם גם אוהבים את מלאכתם וחובבי רכב איטלקי שבו הם מתמחים: www.musach.co.il/details.asp?id=661
וללא ספק מגיע להם יישר כוח, כפי שכתבת. בברכה - רפי לין
|
|
|
#3 |
|
Member
|
...
רפי אין עליהם! התחלתי לטפל אצל ברוך עוד בכתובת הקודמת לפני שגיא הצטרף אליו ואני חייב לציין שהיחס שלו היה מעל ומעבר למצופה מכל הבחינות! לאחר שגיא הצטרף אליו וגם המוסך עבר מקום ושינה כתובת זה רק שיפר יותר ויותר את החויה (נקרא לזה ככה), חייב לציין שעברתי כמה וכמה מכונאים מפורסמים ונכוויתי (אח''כ גיליתי שלא רק אני) ופה פשוט כיף לבוא לשם! כמובן גם שאני אומר את זה אחרי לא מעט טיפולים רציניים אם זה בלנצ'יה שהייתה לי ואם זה בפיאט הנוכחית.
ממליץ בחום! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מוסך אוטו איטליה
ולמיטב ידיעתי יש אצלם בימי שישי גם ארוחות שחיתות ואני צריך פעם לקפוץ אליהם ולבדוק זאת
![]() בברכה - רפי לין
|
|
|
#5 |
|
Member
הגלגלים שלי: fiat bravo 1.6
|
יש תמונות של הכסאות?אני גם קניתי של ה3 דלתות מאוטו איטליה
, תוכל להראות גם את התושבות שיצרת?ואם כבר אני לא כזה בטוח שהכסאות של 159 מתאימים במיוחד שהם לא מתקפלים קדימה, אני יודע ששל 156 ושל קופה מתאימים בול. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
...
אז זהו שאני קניתי של 5 דלתות והקיפול הוא בעזרת הגלגלת הרגילה, לוקח כמה שניות ופחות נוח מהמקורי אבל עדיין עושה את העבודה היטב!
המתאמים זה 2 ברזלים לכל כסא אשר מתברגים לתושבות המקוריות ברכב ולאחר מכן בעזרת חורים נוספים שנעשו בהם מתברגים אליהם כסאות. הכל כבר מורכב ואפילו הכסאות כבר עם כיסויים ככה שאין כ''כ מה לצלם. בכללי בניית המתאמים מאוד פשוטה אך מתוסבכת להסבר כי בורג אחד שם מתברג לא מלמעלה למטה אלה מהצד, כשתכין אתה כבר תבין הכל. רפי עוד לא יצא לי לבקר בארוחות שחיתות... |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| חוות דעת על בראבו 97 | משה מועלם | בראבו - טכני | 0 | 29-09-11 22:08 |
| מוכר את וו גרירה לכל מי שמעוניין | Vadila | מכירה | 8 | 16-06-11 19:38 |
| לא יכול להבין את מקור הרעש/שריקה | kakale12 | בראבה - טכני | 5 | 18-09-09 01:13 |
| מי שמעוניין בקלאץ' valeo חדש רק ב-430 ש"ח | itai182 | פונטו - טכני | 9 | 21-04-09 10:12 |
| חוות דעת על בראבו 97 | פורום הגראז' | 0 | 30-04-07 16:12 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד