![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס sx 60
|
טרמוסטט או ראש מנוע? ספייס sx 2002
זה יהיה טיפה ארוך..אז ככה.. רכב מתחמם, נעשה ניקוי רדיאטור (סתום מאוד), נעשה ניקוז אוויר והחלפת מים (מוסך מאוד מאוד אמין שאמר שכל עניין הפראפלו והמים בצבעים זה כולה צבע מאכל
.. אפילו לערבב צבעים מבחינתו אין בעיה.. רק לא לקנות מים שעולים 20 ש"ח.. עדיפות גבוהה מאוד ל prestone)..לענייננו.. נעשה ניקוז אוויר כמה פעמים, לטענתו הלך הטרמוסטט (הקפיץ התרחב) וצריך להחליפו.. במוסך אמרו לי שזה ראש מנוע בכלל כי האגזוז עושה רעש מוזר (טק טק טק טק וכו'..) ויצא פעם אחת ממש טיפה עשן לבן. ביקשתי שיבטלו את הטרמוסטט בתקווה שזו הבעיה (יתבצע מחר בבוקר - למרות ההתעקשות של בעל המוסך שגם הוא מאוד אמין שזה ראש מנוע).. העניין הוא שאין מים בשמן ולהיפך, הייתה התחממות קלה שבעקבותיה ניקיתי רדיאטור וזהו.. לא חסר מים ושמן (פדנט לאחר ראש מנוע לפני שנתיים וחצי..).. עלות של שיפוץ ראש מנוע היא גג 600 ש"ח לא כולל פו"ה (1200-1300 ש"ח).. מטורף המחיר של הראש מנוע הזה.. איך זה חוקי העניין הזה של שעת עבודה במוסך?? שכר מינימום הוא 21 ש"ח לערך.. במוסכים זה פי 10!!!... יש תגובות?? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
הרכב התחמם, עד לאיפה? לאן הגיע המחוג של חום המנוע?
העשה ניקוי רדיאטור (סתום ממש), סתום כתוצאה ממה? אם משמן מנוע, אז הלך ראש, יכול להיות גם שיש פריצה קלה, סדק בראש. אם מחלודה וכו', אז ללמוד לשים פראפלו ולבצע רענונים בזמן. הלך הטרמוסטט - סיבת ההתחממות. נדרש החלפת טרמוסטט, רענון מי קירור וזה הכל. (כמובן כל עוד המחוג לא הגיע לנקודת האל חזור, שכן אז כבר נגרמה טראומה לראש המנוע). יסלח לי כבודו, אך יש בדיקות הרבה יותר מדוייקות מאשר להסתמך על רעשי אגזוז. זה שאין מים בשמן, ושמן במים עדיין לא יכול לתת עדות לכך שאין פירצה, שכן בפירצה יכול להיות גם איבוד לחץ, למשל שמפלס המים ברדיאטור עולה ויורד, כתוצאה מסדק. לסיכום - אם בבדיקת לחץ פשוטה הכל תקין, החלף טרמוסטט, בצע רענון מיי קירור (הבנתי שכבר עשית זאת בנוסף לניקוי רדיאטור) וסע לשלום - בהסתמך על כך שחום המנוע לא עבר את נקודת האל חזור.
|
|
|
#3 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס sx 60
|
נקודת אל חזור??
הרכב התחמם עד 4 קווים קטנים לאחר האמצע.. הרדיאטור היא סתום מבוץ (לא שמן)..
יתבצע מחר בבוקר ביטול טרמוסטט.. המכונאי הסתמך לא רק על רעש אלא על קצת עשן לבן שיצא מהאגזוז וטיפות קטנות של מים (ראוי לציין שזה קרה בדיוק ל-2 דקות וכל היום זה לא קרה..) כמו"כ במהלך היום ואתמול המד חום עלה וירד לסירוגין.. לכותרת - מה זה נקודת אל חזור? (כיביתי את המנוע ברגע שיכלתי לעצור בצד). |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: bmw
|
למה לבטל תרמוסטט ולא להחליף לאחד תקין?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
שכר מינימום ושעת עבודת מוסך
שכר מינימום מקבל בדרך כלל עובד כללי בעבודות לא מקצועיות שמפעיל לצורך כך ידיים, רגליים ולפעמים קצת את הראש ותו לא.
מוסך שגובה פי עשר משלם שכר יותר גבוה משכר המינימום לעובדיו, משלם עבור המקום (שכירות חודשית או שהוא קנה המקום בהרבה כסף), ארנונה לעיריה, מס הכנסה על רוחיו, חשמל, מיים, רכישת ציוד, ספרות מקצועית, מאגרי מידע, הנהלת חשבונות ופקידות, טלפונים, מיחשוב ועוד. בברכה - רפי לין
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
אם אמרו לך במוסך שפראפלו זה שטויות וצריך לבטל את הטרמוסטט אז לא הייתי חוזר אליהם.
הרכב בנוי לעבוד עם טרמוסטט ופתאום מגיע איזה גאון ואומר לבטל אותו לגמרה,לי זה נראה טיפשי לעשות. החלפתי לפני חודש את הטרמוסטט לא בגלל שהרכב התחמם אלה בגלל שרציתי לתת תרופה לפני שתופיע מחלה,המחיר היה בסך הכל 200 כולל עבודה,נראה לי ששווה את ההשקעה. נערך לאחרונה על ידי matanmelman : 11-05-10 ב 22:27. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
איתי - בשביל לחשוד בראש מנוע יש בדיקות מסודרות לעניין.
|
|
|
#8 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
ארבע קווים אחרי החצי - זה ממש רגע לפני נקודת האל חזור.
נקודת האל חזור זוהי נקודה שברגע שהטמפ' הגיעה אלי, יגרם טראומה (נזק) לראש מנוע. נזק זה יכול להתבטא גם כנזק מינורי שילך ויקח ביטוי במהלך הזמן, כמו למשל סדק קטן, וצפונה. אם אתה כיבית את המנוע, ולא המנוע כיבה אותך, הרי שזה כבר טוב. אין במקרה שלך מנוס, מלבצע סדרת בדיקות קומפרסיה ולחץ מסודרות, ולאשש האם אכן יש ראש, או אין נזק לראש. לגבי 2 טיפות מים מהאגזוז, זה נורמלי, לעיתים מדובר בלחות המצטברת וזה עד שהרכב מתחמם. רק בדיקות. שיהיה בהצלחה.
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
תגיד סער,
זה נכון שבפונטו דור ראשון מד הטמפ' משחק טיפה ולא תמיד על החצי? בנסיעה בעיר ובפקקים המד שלי על החצי, שאני נוסע בכביש מהיר אפילו מתחילת הנסיעה הוא לא מגיע לחצי אלא מעל הרבע מתחת לחצי כזה לפעמים יכול להגיע עד איפה שמסומן בתמונה כאן ![]() קראתי בהרבה פורומים באנגליה ונאמר לי שזה תקין אין נזילות, טרמוסטט חדש, צינורות חדשים, בוצע ניקוי רדיאטור. משאבת מים גם בת שלוש שנים ותמיד יש רק פראפלו. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
שעון החום אכן משחק, אבל הוא לא אמור בשום מקרה לעבור את החצי.
האם יש למאוורר שלך שתי מהירויות? האם שתיהן עובדות?
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| טרמוסטט - SX 2002 | gadi1234 | פונטו - טכני | 6 | 20-12-09 23:44 |
| פיאט פונטו MK2 שנת 2002 - שירטוט מנוע | hgilad123 | פונטו - טכני | 12 | 08-04-09 23:52 |
| סוף סוף חטפתי אחת, ספייס elx 2002 | dodihob | פורום המועדון | 6 | 21-09-08 00:50 |
| מנוע ישן 1300 . להרכיב או לא להרכיב טרמוסטט ?? | פורום הגראז' | 2 | 26-01-07 20:44 | |
| מחפש מנוע חשמלי להגה כח בפונטו 2002 | קניה | 2 | 28-09-06 21:26 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד