![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: טיפו 1.8 16v של [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]
|
מהם הסימנים לראש מנוע פונטו 75 sx 97?
מהם הסימנים הבסיסים לכך ש"הלך" ראש המנוע בפונטו? מצאתי פונטו והבעלים טוען שצריך להחליף משאבת מים אבל הרכב לא מתחמם. ברצוני לדעת אם יש סימנים מחשידים לבעייה בראש המנוע?
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
לואיס שלום
כשראש מנוע פגום יוצא מים מהאגזוז אחרי נסיעה ארוכה בלחיצות על דוושת הדלק לפעמים גם יש סימני טחינה על פקק הרדיאטור או מד השמן במצב קשה המנוע רועד ולא סוחב ואוכל דלק יותר. מה חזרתה לפיאט |
|
|
|
|
|
#3 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
גריז בשמן הסימפטום המוכר ביותר .
תופעות התחממות בעמידה למרות שהמאורר פועל , אפשרי אך לא מחייב . איבוד נוזל קירור, איבוד שמן רב , עשן מהמנוע , אני מניח שאם אתה רוכש רכב עם הרבה קילומטרים ויש מים מהברז לראש המנוע אז חייו קצרים בין כה וכה . עמית
|
|
|
#4 |
|
Member
הגלגלים שלי: טיפו 1.8 16v של [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]
|
שמעתי שאם בזמן פעולת המנוע פותחים את פקק מיכל העיבוי המים עפים החוצה אז זה אומר שראש מנוע פגום..האם זה נכון?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
"אם בזמן פעולת המנוע פותחים את פקק מיכל העיבוי המים עפים החוצה אז זה אומר שראש מנוע פגום".
כן זה נכון. דוד.
|
|
|
|
#6 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
זה מסוכן ולא הייתי ממליץ לבדוק בצורה זו . מניסיוני נוזל קירור בעל נקודת רתיה נמוכה או מים מהברז . מבעבעים החוצה גם אם אין בעיה בראש מנוע . (מניסיון ) . למרות זאת נוזל קירור אויכותי לא רותח ב 100 מעלות (אצלי ב 137 מעלות ) ולכן לדעתי זה לא קנה מידה .
סליחה דוד שאני חולק עליך בנושא . עמית
|
|
|
#7 |
|
Member
|
בדקתי את הרכב וכל הסימנים להזנחה קיימים. סימני קורוזיה מים חומים במיכל עיבוי פתחתי את הפקק כשהמנוע פועל והמים עפו החוצה ולאחריהן יצאו אדים מהמיכל עיבוי המוכר טען שבא מהבית 5 דקות ממקום עבודתי. בקיצור העיקר התגאה שיש לרכב טסט לשנה.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
הכל עניין של מחיר הרכב ולדעתי שווה אם אתה מוריד לו את העלויות
שכן הינך יודע בגדול בדיווק עלויוות של ראש מנוע כולל ,טרמוסטט,משאבת מים.אטמים,רדיאטור , יוניט חום,טיימינג תגיע ל-2000 ש"ח |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
כאשר יודעים איך, שום דבר לא מסוכן. לא חייבים לבדוק כאשר המנוע חם, אלא כאשר הטרמוסטט נפתח. לפתוח במנוע קר. אין קשר בין מעבר קומפרסיה למערכת המים לבין רתיחה.
במצב של ראש פגום, נניח לרגע שאין טרמוסטט, במידה ונניע כאשר המנוע קר, יעופו מים ממיכל העיבוי יש הבדל בין ביעבוע החוצה לבין, "המים עפים החוצה" כפי שכתב kuthx3. בכייף שאתה חולק עלי, כן ירבו. אחרת משעמם. ![]() דוד.
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
שלום לך יאיר מה שלומך? אני מעדיף למצוא רכב שלא צריך להיכנס להשקעה כזו גבוהה עליו. המוכר ביקש 3500 ש"ח והרכב עבר 250000 ק"מ ןלפי דעתי הוא לא שווה השקעה כזו .אני מעדיף למצוא רכב עם טסט קרוב במצב מכני תקין.
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| נזילה מהרדיאטור. מה הסיכוי לראש מנוע? | snufkin | פונטו - טכני | 16 | 21-10-10 12:02 |
| שאלה בקשר לראש מנוע לפונטו | shakedd | פונטו - טכני | 4 | 04-12-08 19:44 |
| שאלה בקשר לראש מנוע לפונטו 98.. | פורום הגראז' | 4 | 29-05-07 10:31 | |
| נזילת שמן מתחת לראש מנוע | פורום הגראז' | 6 | 19-05-07 20:34 | |
| [פונטו Mk1] מראת נהג. | פורום הגראז' | 7 | 20-04-06 12:27 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד