מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > אודיו
עקוב אחרינו ב-RSS

אודיו אודיו ומולטימדיה לרכב.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

4 חודשים עם האונו !

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פונטו בשלג של צפת

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הגלריה של הפונטו החדשה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פונטו SX 2001 ידנית

שם:  
צפיות: 
גודל:   

חזרתי למועדון- והפעם עם פונטו: גלריה מתעדכנת

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 18-04-09, 00:13   #1
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
התקנת קומפוננט בספייס - מחפש קצת הסבר

הרמקולים המקוריים של הרכב כנראה עשו את שלהם לאחר 8 שנים. כבר חודש שהם לא מפסיקים להשמיע רעשים מוזרים, כמובן בעיקר בתחום התדרים הנמוכים.
חשתי על שידרוג קטן למערכת סאונד ברכב, לא משהו בעלות מפוצצת, אלא CD סביר (עד ל-500 שקלים) וזוג קומפוננט סביר לקידמת הרכב (גם כן, טווח של עד 500 שקלים).

עכשיו השאלות
קודם כל, עד כמה פשוט להחליף את הרמקולים בדלתות? מספיק להוציא את ה"גריל", או שמה צריך לפרק חלק נרחב יותר מהדלת?
בנושא הטוויטרים, האם הם ניתנים להחלפה בטוויטרים שמגיעים עם רוב הקומפוננטים? כיצד החלק שמכסה אותם מתפרק?
שמתי לב שכמעט כל הסטים של קומפוננט בטווח שציינתי מגיעים עם "קרוסאובר פסיבי". את האמת, למרות שאני מתעסק במוזיקה אלקטרונית שנים, אני מתעסק איתה רק בתוכנות מחשב ואין לי שמץ ב"חומרה". אממ, קצת מתפדח לשאול אבל מה זה בכלל? והיכן שמים את זה בהתקנה (זה נשאר ליד הרמקול בדלת?)?

חשבתי על רמקולים ללכת על הבאים:
http://www.chiko.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=951
ומערכת:
http://www.autos-sound.net/Product.asp?ProID=99

שוב, לא מחפש משהו מטורף (גם ככה בשכונה שלי לצערי יש נטייה לפרוץ לרכב אם בטעות שכחת את הפאנל, קרה לי פעמיים עם האונו...), וגם לא מעוניין להוסיף מגבר/סאב.
ישן 18-04-09, 01:09   #2
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
בחירות טובות במחירים הרלוונטיים.

הקומפוננטים נחשבים לטובים ובמחיר של 400 ש"ח לדעתי הם הבחירה הטובה ביותר שיש היום בשוק.
התקנה תדרוש פירוק של חיפוי הדלת + הגריל + הפלסטיק שבמשולשי המראות.
הקרוס הפסיבי משמש לחלוקה של התדרים בין האלמנטים. היות ובכל צד יש לך שני אלמנטים (טוויטר+מידוופר) צריך שיהיה משהו שידע לשלוח לכל אחד מהאלמנטים את הצלילים שהוא יודע לנגן הכי טוב, כאן נכנס הקרוס. שני האלמנטים מתחברים אליו במקומות הייעודיים ומהקרוס יוצאים שני חוטים אל המגבר.
בד"כ מומלץ שלא להתקין את הקרוס בדלת עקב בעיות רטיבות אך בספייס ישנו מקום מעולה למיקום הקרוס בדלת, בתוך משענת היד, שם הוא גם מוגן ממים ע"י יריעת ניילון כלשהי.
אם יש לך שתי ידיים ימניות וקצת כלים, אפשר בשעתיים עבודה להתקין הכל (ועוד יש סיכוי שיהיה לך זמן לקפה)

רדיו דיסק, סביר לחלוטין ולדעתי למטרה שלך הוא אחלה.

אשמח לסייע אם יש עוד שאלות.

עריכה:
1. אם אתה רוצה לשמוע את הפולס אתה מוזמן.
2. אני אישית מעדיף את הטמפו, קצת יותר חמימים. (ההבדל הוא במידוופר בלבד) המחיר קצת יותר גבוה ולא בטוח שזה רלוונטי עבורך בכלל.

נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 18-04-09 ב 03:56.
raanan_t מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-04-09, 01:17   #3
עידןSX
Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס sx
ערב טוב ושבת שלום
על פי מה שידוע לי (יש לי SX 2001 ככה שאני לא מאמין שזה שונה) מספיק שאתה מוציא את הרשת ואתה רואה את הרמקול, כמובן שהוא מוברג, לגבי הרמקולים ישנם רמקולים שלא נכנסים בדלת יש לשים לב לדברים האלה (הרמקולים שמצאת יכנסו בדלת), הטוויטרים אצלי "התברגו" למקום של הטוויטר כיוון שזה גדול מדי בשביל החור הקטנצ'יק ולכן זה בולט חיצוני (לא משמעותי), לגבי ההרכבה זה שטויות הכל מתואר ורשום בחוברת שאתה מקבל עם הרמקולים
העצה שלי לגבי הרמקולים היא לא ללכת על הרמקול הזה, הוא יחסית חזק ולכן הוא צריך מגבר אחרת אתה תשמע נעים ועדין בווליום נמוך אולם שתגביר הוא יצרח (כן כן אפילו רמקול כזה) בגלל שאין לו מגבר, שלפי מה שנראה אתה לא תביא לכן קח זאת לשיקולך
המערכת סבירה וטובה פיוניר חברה מוכרת ברדיו דיסקים אבל שוב אם בסוף אתה תתכוון להביא מגבר זה יהווה בעיה כיוון שישנה יציאה אחת של RCA למגבר וזה קצת בעייתי

לגבי הקרוסאוברים אצלי הם אכן נמצאים ליד הרמקול, בדלת, ולגבי המשמעות שלהם גם איני יודע ולכן עדיף לחכות לתגובה של מישהו שמבין יותר טוב בתחום
עידןSX מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-04-09, 04:05   #4
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
עידן, הרמקול חזק זה נכון אבל הוא גם מאוד נציל ומנסיון של רבים הוא נשמע לא רע גם בלי הגברה.
מנסיון שלי, ברכב של אימי מותקנים וופרים של מורל דוטק על HU זהה לזה שפותח השרשור מתכנן לרכוש יחד עם טווטרים (לא זוכר איזה). הדוטק יותר חזקים מהפולס\טמפו והם נשמעים בסדר גמור יחסית לרמקול לא מוגבר.
היתרון של רכישת פולס הוא אפשרות שדרוג עתידית, רמקול איכותי יותר (הן מבחינת איכות חומרים והן מבחינת צליל) מהרבה רמקולים שתמצא ש"מיועדים" להיות מותקנים ללא הגברה.
בנוסף, עידן, בדוק היטב היכן מותקנים הקרוסים שלך, ע"פ התאור הם יושבים נמוך בחלל הדלת ולשם מגיעים מים בעת גשמים וכדומה.
ישן 18-04-09, 04:48   #5
dodihob
מנהל

האווטאר של dodihob

הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
אני אישית שהתקנתי מערכת גם היה לי בראש לקנות את הפולס, אך מכיוון שאני לא מתכוון לשדרג את המערכת ברכב למגבר + סאב, החלטתי ללכת על זוג קומפוננט של jbl 45 rms.
אני מאוד מרוצה מהתוצאה יחד עם זוג morel tempo 6x9 מאחורה נוצר אפקט מאוד יפה, גם המתקין החמיא לי על השילוב.
גם אופציה בשבילך לחשוב עליה.
ואגב אצלי אכן הצליחו להתקין את הטויטרים במקומם היעודי בדלתות, יש פלסטיקה בפנים אשר יוצאת החוצה ומגבילה את גודל הטוויטר, חותכים את זה עם קאטר ומדביקים עם דבק חם. חיצונית לא רואים ולא בולט כלום.
בהצלחה
ערן

נערך לאחרונה על ידי dodihob : 18-04-09 ב 04:51.
dodihob מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-04-09, 12:25   #6
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
תודה רבה לכם
אהבתי את הקרוסאובר, בהחלט יעיל להפריד את התדרים.
ידיים ימניות וסבלנות יש (אחרי הפירוק של הקונסולה המרכזית הארורה, נראה לי שלפרק דיפוני דלתות זה טיול בפארק )

האם לדעתכם עדיף לבטל את הרמקולים האחוריים לאחר השינוי? (הייתי בכיף משקיע גם בהחלפה שלהם, אבל זה כבר חורג מהתקציב :P)
המטרה שלי היא לשמוע נקי, לווא דווקא בעוצמה גבוהה שגם שכני לכביש/מדרכה ישמעו.

בקשר לJBL, מה העלות שלהם?
באם היא זולה משמעותית, זו גם אופציה שתשקל, שכן תכלס התקציב פה מהווה פקטור יותר משמעותי (לצערי).
ישן 18-04-09, 13:55   #7
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

הגלגלים שלי: APESS
אני אישית לא אוהב רמקולים מאחורה בכלל. זה הורם לי את כל חווית השמיעה. במה קדמית איכותית + סאב וופר איכותי (שממש לא חייב להיות ענק) בתא המטען לדעתי זהו השילוב המושלם.

המקולים האחוריים אצלי (המקוריים) מחוברים אך ורק מפני שעבור אלו היושבים מאחור, שמיעת הצלילים של הסאב וופר אינה נעימה בכלל.

הכללים לכתיבת הודעות בפורום. נא לקרוא.
Caveman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-04-09, 14:37   #8
עידןSX
Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס sx
לא קרו לי שום בעיות בחורף, אבל אני אבדוק את העניין
לגבי הרמקולים גם אני הייתיי ממליץ על ה-JBL שכן הם יותר חלשים אך איכותיים מספיק, מה גם שהם ינוצלו מספיק מהמערכת
עידןSX מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-04-09, 15:03   #9
dodihob
מנהל

האווטאר של dodihob

הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
ה-jbl עלו לי כמו הפולס, שוב לקחתי אותם כי אין לי רצון להשתדרג למגבר והם ינוצלו יותר על ידי ה-hu. במחיר הזה ללא מגבר לא נראה לי שאפשר לבנות במה קידמית איכותית, התקציב איננו גבוה.
במערכת ללא מגבר לדעתי זוג 6x9 מאחורה זה חובה, רמקול יותר עוצמתי שיורד גם לתדרים יותר נמוכים מהקידמיים, ומה שעשיתי זה שמתי דגש על הקידמיים דרך ה-hu, מה שנותן אפקט שהצליל עוטף אותך. לבן אדם שלא אודיופיל או למישהו שלא מחפש להשקיע יותר מידי זאת מערכת מצויינת.
אגב רוב החברים התפלאו שאין לי איזה סאב מאחורה מההתרשמות הראשונית מהמערכת.

נערך לאחרונה על ידי dodihob : 18-04-09 ב 15:08.
dodihob מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-04-09, 21:56   #10
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

אם ככה אז אני חושב שאשאר עם הפולס. אין לדעת מה יוליד יום, ואולי בשלב מאוחר יותר כן אוסיף מגבר לרכב (רק בתנאי שאעבור דירה )

יש לי כבר רמקולים 6X9 של פיוניר מאחור (לצערי...מכוער) - האמת, שהצליל שהם מפיקים פחות טוב מהצליל שהרמקולים המקוריים של הרכב מפיקים, בכל מקרה ברוב המקרים מבלבד ימי חמישי/שישי בערב אני נוסע לבד/עם עוד אחד ברכב, ככה שאותי הרבה יותר מעניין הסאונד בקדמת הרכב.

אחפש עכשיו פשוט את המחיר הזול ביותר למורל בקרבת מגורי, והם יהיו ההשתדרגות הראשונה, ואז בהתאם לתקציב מקווה גם להוסיף את הHU ביחד, אם לא, מקסימום עוד חודש-חודשיים.

תודה לכל מי שעזר

חוקי פרסום הודעות