![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
מגב אחורי לא עובד
שלום
יש לי פונטו דור 1 ואתמול המגב האחורי הפסיק לעבוד, צריך עזרה בבקשה... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto XTZ
|
Welcome to the club!!!!
יש לנו 2 פונטואים דור1 שנת 2000 60 STILE ובשניהם המגב האחורי לא עובד ואין לי מושג מה לעשות עם זה. השלמתי כבר עם העובדה שזה לא עובד. ביררתי בפיאט והם רצו כ-900 שקל על מנוע חדש, אמרתי תודה והלכתי. גם ב2 הפונטואים שלנו אין חימום כי בשניהם הרדיאטור חימום מנותק ואין לנו כוונה לתקן. אשמח אם יש פה מישהו שיוכל לתת קצת מידע איך אפשר לתקן את המגב, יש לציין שהמשאבה של המים עובדת ויש מים בחלון האחורי. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
איזה קטע גם אצלי אין חימום כי גם אצלי זה מנותק, כנראה מחלת שנת 2000
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
את עניין החימום אני יודע איך לפתור, אבל זה עולה מעל 1000 שקל אז אני מוותר.
הבעיה היא המגב האחורי שיכול מ-א-ו-ד לעזור בחורף ובקיץ שהוא יעבוד, איך אפשר לפתור את הבעיה הזאת? האם רק מנוע חדש? או שיש עוד דרך יותר זולה לתקן את זה? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מגב אחורי לא פועל
לא תמיד הבעייה נובעת ממנוע מג אח' פגום שאמינותו ואורך חייו גבוהים.
יש מקרים שבהם חתיכת ניילון, בד, סמרטוט וכו' מכסים את המגעים החשמליים שבדופן האחורית בצד שמאל ומבודדים אותם מהמגעים הנגדיים שבדלת תא המטען. צריך להרים את דלת תא המטען ולבדוק. תקלה נפוצה נוספת, הנה שמגעי דלת המטען (שנלחצים) אינם בדיוק מול מהמגעים הקבועים שבדופן האחורי ואז לא מתבצע מגע חשמלי טוב. במקרה כזה יש לבצע כוון של דלת תא המטען (רצוי אצל פחח רכב). אני אישית, הייתי תמיד בודק ע"י נורת בקורת שמגיעים חל זרמי ההפעלה למנוע המגב האחורי בדופן האחרוית ואם כן מחזיק חוטי חשמל מגשרים בין המגעים בדופן אל דלת המטען (כהמגב האח' במצב פעולה) וכך רואה ובודק את מנוע המגב עצמו. בברכה - רפי לין
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
שלום לכולם, לגבי תקלת חימום זה יותר מחלת "כיס" מאשר מחלת שנת 2000
![]() לגבי מגב, צריך לבדוק איפה התקלה, במנוע או במתג. למצא את החוטים שדרכם המנוע מגב מקבל מתח ולנסות להזין אותו ישירות ממקור מתח, או לבדוק עם נורת ביקורת שמגיע חשמל למגעים במנוע. אצלי גם המגב אחורי לא תקין (בראבה), בדקתי עם נורת ביקורת ולא הגיע מתח, קיצרתי לצורך בדיקה את חוט (+) של חימום חלון אחורי עם חוט (+) של המנוע מגב לצורך בדיקה, הפעלתי את הכפתור חימום והמנוע התחיל לעבוד (אצלי המגעים של החימום חלון ושל מנוע מגב יושבים אחד ליד השני בדלת הבגאז') ואז עשיתי עוד בדיקה, ניתקתי את התקע שמתחברת למתג (הידית להפעלת מגב אחורי) ונתתי משם (+) ממקור מתח לחוט (+) של המנוע מגב שנמצא בתקע, וזה בשביל לבדוק שכל התווך בין התקע ועד המנוע תקין, וזה אכן היה תקין. פשוט מתג הפעלת מגב אחורי תקול. מקווה שתבינו את הבלאגן שרשמתי פה , ובהצלחה בבדיקות!
נערך לאחרונה על ידי Lexxxa : 06-04-10 ב 23:30. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו sole-80
|
האמת שגם אצלי הייתה המחלה הזאת ברכב שנת 2000 אבל תיקנתי וזה שווה כל אגורה (אגב, ממש לא 1000 שקל, יותר בכיוון של 550 כולל רדיאטור חדש).
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
הסתדר מעצמו לבד, מחלת הפונטו
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
נו יופי, העיקר שהסתדר מעצמו (חטף שפעת כנראה) אני שמח בשבילך, אצלי זה כנראה זאת היתה מחלה סופנית מה שקרה למנוע של המגב וזה גמר אותו).
shahar_noy - אשמח אם תגיד איפה תיקנת את זה במחיר שאמרת (לא כולל הרדיאטור ) ואם אתה יודע מה היתה הבעיה אתה מוזמן להגיד.
|
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||