![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
פינטו מתחממת עד הסוף ועוד..
היי לכולם,
קודם כל אפתח ואציין שהפורום פה הוא מדהים ובאמת שלקחתי ויישמתי לא מעט מהתשובות של המומחים כאן על הפונטו שלי. עכשיו לבעייתי המתמשכת: ברשותי פיאט פונטו ספייס 2001 elx ידנית. לפני כחודש החלה להופיע בעיית גמגומים של האוטו הוא הפסיק לסחוב ונאלצתי לנסוע עם הילוך שני כדי שהוא יאיץ. חיש מהר הגעתי למוסך ושם אחרי בדיקה מעמיקה האוטו לא הניע והתבררה בעייה במשאבת דלק. על הדרך גם הוחלפה רצועת טיימינג והתושבת והתברר לבסוף על פי המוסכניק שהאוטו מגמגם עדיין עקב בעייה בניצוץ שלא מגיע לאיזה שהוא פלג במנוע (קרא לזה כוהל או משהו כזה). כעבור יומיים התקשרו ולקחתי את האוטו מהמוסך ומאז החלה בעייה אחרת שהאוטו מתחמם במצב עמידה ויגיע ל3/4 חום והכוונה עובדת על מקסימום מהירות. שאני מתחיל נסיעה המצב חוזר לקדמותו ומתייצב על החצי. היום האוטו השתגע יותר ובכלל החום הגיע עד הסוף נדלקה המנורה האדומה ישר כיביתי את האוטו ונתתי לו לנוח אבל זה חזר על עצמו ועכשיו האוטו נח בחניה עד המוסך. יש לציין כי המד חום מזנק מאפס לחצי בשנייה אחת אחרי 5 דקות של עבודת מנוע. סליחה על החפירה ואשמח מאוד מאוד לשמוע את מומחי הפורום מה עליי לעשות. תודה רבה וחג שמח ברק |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
תקווה שלא נגרם נזק במובן של ראש מנוע.
האם הרכב מאבד מים ? בדקת בכלל שיש ? אישית הייתי מעלה את האוטו על גרר ונוסע למוסך. אני ממליץ לך על המוסך המורשה של פיאט בגבעת שאול. הם לא יקרנים ולא חופרים. מקווה שזה לא המוסך שכבר טיפלת בו. אולי משאבת המים תקולה, רדיאטור סתום. בכל מקרה, אם לא נגרם כבר נזק אז נזק בטוח ייגרם והמחיר יהיה כואב. אז רצוי גרר במקרה כזה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
תיפתח את פקק מילוי השמן אם הוא לבן הלך ראש
תיראה אם חסר מים ואין אדות לנזילה מתחת לרכב אם אין מים סביר להניח שזה ברח לתוך הבוכנות או לשמן(לבן"טחינה"בשמן) תנסה להניע ותיראה מה יוצא בלחיצה על הגז אם יוצא מים הלך ראש שורה תחתונה הרכב יצתרך פסיכיאטר אם התשובה היא כן על אחד או יותר מהשאלות |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
אז ככה הפקק של השמן נראה רגיל לחלוטין ולא חסר שמן והוא נקי. המים מלאים עד הסוף ואין נזילה בשום מקום שנראה לעין. האוטו מניע ונוסע סבבה אבל לקח לו דקה וחצי לזנק מאפס לחצי במד חום ובמצב עמידה בחניה הוא מתחמם עד 3/4.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
תניע את הרכב ותן לו כמה שניות לעבוד ואז תיתן גז חזק ותעזוב אם יוצא הרבה מים מהאזגוז ובתוספת עשן (לא תמיד בא בליוי עשן) אז הלך הראש
עוד אפשגרות זה חישן חום מנוע אם הראש תקין בפונטו הזו המאורר עובד ע"י פקודה מהמחשב אבל הבבירות נמוכה בגלל מה שתיארת הרכב מתחמם מהר גם אחרי שנח לילה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
נישמע כטרמוסטט תפוס. זאת במידה שהטיימינג שעשו לך עומד במקום.
אין מצב שהקוייל, רצועת טיימינג, וגם משאבת הדלק. הלכו בתקלה שביגללה נכנסת למוסך. אז תבין לבד את השאר... דוד.
![]() |
#7 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
OFFTOPIC
OFFTOPIC בהתחלה ראיתי שיש לך בעיית התחממות ב- פינטו ישר חשבתי שהמצב רע: http://www.youtube.com/watch?v=dT0J0rcJTLo (ולמי שלא מכיר - מהסרט "סודי ביותר", top secret) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
כתבת, "כעבור יומיים התקשרו ולקחתי את האוטו מהמוסך, ומאז החלה בעייה אחרת שהאוטו מתחמם במצב עמידה ומגיע ל3/4 "
אם לא הבנת את שכתבתי "אז תבין לבד את השאר..." אז אסביר בקצרה. נראה שהמוסך התרשל ולא עשה נסיעת מבחן לאחר התיקון. ובנוסף החליף חלקים שלא היו נחוצים. מוזר, המוסך ירושלמי ?. רק שלא יתבעו אותי על לשון הרע. ![]() דוד.
![]() |
#10 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: ניסאן קשקאי, סניק
|
צטט:
האם שמת לב כאשר המנוע מתחמם האם הוא פועל? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פונטו מתחממת אבל לא עד הסוף | ali9919 | פונטו - טכני | 11 | 20-06-12 14:57 |
מילוי טנק דלק ממש עד הסוף - טוב או לא טוב? | assafy | פונטו - טכני | 19 | 03-07-11 12:27 |
רדיאטור חימום [הסוף] | eidan26 | פונטו - טכני | 7 | 14-01-10 22:55 |
סרטון HGT במסלול ועוד תמונות ועוד סרטונים ותמונות משבת בדרום | פיליפ | תמונות וסרטונים של חברי המועדון | 9 | 26-02-09 20:41 |
כפתור מזגן לא מסתובב עד הסוף | oz1 | פונטו - טכני | 0 | 23-06-08 17:21 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד