|
הרובוט והנזילות
טוב, אז בעצת הפורום י(carsforum)ירדתי מקניית גרנדה פונטו שעברה תאונה כנראה רצינית מאחור ובשבוע שעבר התחדשתי באחת שנת 2008 עם 42000 ק"מ.
לאחר החלפה באחד ממגרשי אוטודיל תמורת הרכב של אישתי ועוד כמה עשרות אלפים.. ולפני שלקחתי את הרכב, הבחנתי בזילת שמן מהצד השמאלי למטה קרב לגלגל. היות ואנני מבין במכונאות והאבחנה היחידה שיכולתי לעשות היא שמדובר בשמן שאינו שמן מנוע - סוכם כי הנזילה תתוקן ואח"כ אקבל את הרכב.
לאחר שהרכב נלקח למוסך מדרכה (וזו מחמאה גדולה) המכונאי איבחן נזילה מהמשאבה של ההגה כוח ( לגרנדה פונטו - הגה חשמלי !!!!) לאחר תיקון הנזילה, הגיר סירב להיכנס לרוורס ולפעמים גם לראשון וכו.. היות והיה ערב חג הוחלט שביום ראשון הרכב יגיע למסוך מורשה. לפני שאני כותב מה שאני חושב על המוסך (במידה וזה לא יסתיים ויטופל כהלכה אכתוב גם אכתוב) - הרכב הגיע בנסיעה למוסך הכוככב בצ'ק פוסט. המנהל הטכני איבחן את הבעיה מייד והיה ישר ואמר לי שלא ניתן לתקן את הנזילה מהחיישן של הגיר אלא יש צורך בהחלפת הגיר, או ליתר דיוק אם נחליף - אתה תחזור עוד חודש עם נזילה דומה.
לאחר שאוטודיל החליטו כי אין להם ברירה אישרו את החלפת הרובוט (בחלופי/משופץ/מפורק) או אלוים יודע מהיכן הגיע, הייתי שמח היות והבעיה תתוקן על חשבון המוכר כמו שסוכם.
לאחר יומיים במוסך, יום חופש שלי מהעבודה , סיפור של נסיעות ארוכות והחלפות רכבים לקחתי את הרכב ואמרתי לאישתי - תתחדשי! כמובן שלמחרת כבר ראיתי שלולית קטנה בדיוק מתחת לאוטו מקום ובליטוף קטן של המגן של הרובוט, נשארתי עם שמן על היד, או במילים אחרות - לא נעשה דבר או שהחלק המותקן גרוע מהמקורי.
בדקות אלא הרכב במוסך שוב, אני לא בעבודה כמובן, אישתי בקומבינה עם הרכבת ואותי באים לאסוף. בקיצור כאב ראש מטורף.
מה אתם בעלי הנסיון יכולים לומר לי? יש אפשרות להשיג רובוט שכזה ?
מישהוא בארץ משפץ את הרובוט? החיישן אולי..
תודה מראש
|