מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

my nice spice *מתעדכן*

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פיאט פונטו ספייס 2001 SX

שם:  
צפיות: 
גודל:   

התחדשתי באונו 1400...

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הגלריה של הפונטו החדשה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט שלי 2001

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 15-05-10, 15:35   #21
ארילו
Administrator
מנהלמנהל

האווטאר של ארילו

הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
בצע את הבדיקה שרשמתי (בזמן פקק, העלה את הסל"ד ל-3000 והחזק אותו שם, ותראה אם הטמפ' יורדת) ותחזור עם תוצאות
ישן 15-05-10, 22:13   #22
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
טוב, קודם כל לפותח השרשור המון תודה לך שהסכמת לטרוח ולהעלות את התמונה כפי שביקשתי.

השערה שלי מבלי להיכנס לבדיקות - ויודגש לעניות דעתי:

השערה 1:

ריכבך ככל הנראה אצלך או בהיסטוריית הידיים הקודמות הוחלף לו טמבון קידמי.

הטמבון הקידמי אינו מקורי לדגם של רכבך, ברכבך צריך להיות פתחי איוורור לרדיאטור כמעט לכל אורך הטמבון, ואצלך יש פתחי איוורור שהם קצרים מידי, ככל הנראה זה הגורם לו התחמם בעמידה, שכן אין פתחים מספיק גדולים ליניקה של האוויר על ידי המאוורר. למשל תראה את אורך הרדיאטור שלך שהוא מפנס לפנס, ומאידך את אורך פיתחי האיוורור.

פתרון - החלפת הטמבון / ביצוע חורי איוורור על ידי מקדח כוס / להשאיר זאת כך ולחיות עם זה.

אגב זו בעייה מאוד נפוצה והיא מפני שפחחים מביאים את הטמבונים האלה כמעט לכל הדגמים כי הם זולים יותר / יותר נגישים בפירוקיות.

השערה 2:
רדיאטור / משאבת מים כפי שארילו מציין. עם זאת לצערי זה לא ישלול את השערתי הראשונה,

ובטח אתה גם שם לב שהוונטה כמעט תמיד פועלת. וכמעט ולא נחה.
ישן 15-05-10, 22:24   #23
chesh
Senior Member

האווטאר של chesh

הגלגלים שלי: פונטו 96
תודה על התגובה סער
כן, הוחלפה כנף + טמבון קמדי ביד הראשונה.
האם זהו לא הטמבון המקורי של Punto S? המזגן מקורי 4 מהירויות.
בהיסטורית הטיפולים רשום שעלות הטמבון מפירוק 100 ש"ח ממוסך מורשה. יכול להיות דבר כזה?
אם כן אז ארכוש כזה חלופי

רדיאטור נוקה לפני חצי שנה, והוונטה לא עובדת באופן קבוע
chesh מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-05-10, 22:41   #24
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

לא כתבתי שהוונטה שלך עובדת קבוע, כתבתי שהוונטה שלך אם תשיב לב, עובדת המון זמן, מעבר למה שהיא באמת צריכה לעבוד.

זאת אומרת שבטמבון המקורי היא תעבוד 2 דקות, ולעומת הטמבון שעכשיו אצלך הוא הרבה יותר זמן עד קבוע.

ראה התמונות: תמונה של רכבך, ותמונה של הטמבון המקורי. סימנתי באדום את המקורי, ובכחול את שלך.

המחיר שכתבת הגיוני כמחיר עלות, עם זאת לצערי גם במוסך המורשה שהיית כנראה שלא מבינים איך באמת צריך להיראות טמבון, ושיש סיבה לכך שלכל דגם יש טמבון ייחודי משלו.
סמלונים שצורפו

שם:  015cqz.jpg
צפיות: 1454
גודל:  117.4 KB  לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  abt2m3eej5pyszdqlu2a.jpg
צפיות: 2392
גודל:  122.3 KB  
ישן 16-05-10, 10:54   #25
ארילו
Administrator
מנהלמנהל

האווטאר של ארילו

הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
סער, למרות שאתה צודק (הטמבון שלו הוא של פונטו שבאה בלי מזגן מקורי), זה לא ישפיע בעיקר בזמן נסיעה?
ישן 16-05-10, 14:18   #26
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

זה ישפיע גם במצב נסיעה וגם במצב עמידה ואני אסביר:

במצב נסיעה מבחינה אווירודינמית צלעות הרדיאטור מקבלות אוויר רק במרכזן, והיות ומדובר בצלעות שמופרדות בינהן, משמע הצלעות שבצדדים אינן מתקררות היות ואוויר לא עובר דרכן, עכשיו מה שקורה הוא שהיוניט של המאוורר אם זכרוני אינו בוגד בי יושב בצד של הרדיאטור בתחתית, קצת מעל הפתח יציאה של המים התחתון של הרדיאטור, ולכן הוא בדרך כלל מקבל חיווי (ובצדק) שהמים ברדיאטור עדיין חמים, היות והמקום שהוא מודד את הטמפ' אינו מקבל את האוויר להתקרר (היות והוא נמצא לא מול הפתחים), ולכן הוונטה בדרך כלל תעבוד גם בנסיעה.

עם זאת, אף על פי שכך המצב, הוא הרבה יותר טוב ממצב עמידה, ומדוע, מפני שמצב עמידה הוונטה עובדת (טענתך ארילו היקר שלי היא נכונה), אך עם זאת אוויר חם נאגר והצלעות שאינן חשופות לוונטה וגם אינן חשופות לפתחי איוורור עדיין חמות.

אני מנסה להסביר במילים וזה לא פשוט, הכוונה היא שכמו למשל אוויר חם שהוא עולה (כאמור אוויר חם עולה, ואוויר קר יורד), הוא נאגר בחללי הטמבון, היות ואין לו סירקולציה של אוויר. ולכן החום שנמדד הוא גבוה, והוונטה תעבוד לאורך זמן, משום שהמדד שמפעיל את הוונטה הוא דווקא מודד את הצד ברדיאטור שהוא בדיוק לפני הפתח יציאה, לכן ניתן לומר שהאוויר החם כלוא בצלעות הצדדיות (אפשר לומר באחוזים שמדובר על 25% צד ימין ו 25% צד שמאל, זאת אומרת שהוונטה תקרר רק 50% שזה את הצלעות המרכזיות בלבד. וגם זה לא קירור מועיל, משום שהיא מכניסה לא רק את האוויר מבחוץ אלא גם אוויר החם הכלוא מהצדדים שהצלעות מפיצות.

בדרך כלל, מי שיש לו טמבון כזה, יצטרך בעתיד לשים וונטה נוספת למעבה של המזגן, היות והמעבה יתחמם משום שהוא מקבל רק 25% קירור (וונטה קטנה ופתח הקירור הוא קטן מאוד ביחס לגודל המעבה), ובמקרה ומדובר במזגן מקורי שיש וונטה אחת שם, אז בכלל הוא יתחמם ואז הלחץ יעלה במערכת הגז, מה שיגרום לקירור לא אפקטיבי ומדחס שנשחק לחינם כי הוא עובד בחום גבוה ובדחיסה בלחץ גבוה מהצריך.

וונטה (גדולה ככל שתיהיה) לא יכולה ואין בכוחה ואין זה ייעודה להחליף פתחי איוורור חיצוניים, וזאת משום שהוונטה צריכה לינוק אוויר חיצוני, ולזרוק אותו פנימה כאשר היא מקררת את צלעות הקירור.

משאין מפתחי איוורור מספיקים, החום כלוא, ועל כן הוונטה תזרים אוויר שחלקו קריר חיצוני וחלקו מהחום שכלוא. כאן נכנסים פאקטורים נוספים שזה מיקום היוניט שמודדת את החום ונותנת טריגר לוונטה, ויתרה מכך אופן האחוזים שצלעות הקירור מתקררות.

הרדיאטור אורכו הוא מהפנס הימני ועד לפנס השמאלי, ויותר מכך הוא גם יותר נמוך מהצלעות התחתיות. ולכן רובו לא מתקרר כלל ולא חשוף לאוויר חיצוני כלל הן בוונטה והן שלא דרך הוונטה.
יתרה מכך בטמבונים האלה יש מעין מגן תחתון למנוע ולרכיבים התחתונים של הרכב, אם תתכופפו מתחת לטמבון הזה, תראו שיש חלק לא מבוטל של פלסטיק שמגיע כמעט עד אגן השמן באופן אוטם לחלוטין, דבר זה מקשה עוד יותר, היות ואין גם אוויר שיכול להיכנס מתחת לטמבון לרדיאטור, אלא הרדיאטור אטום לגמרי לאוויר חיצוני, מלבד הפתחים שמוקצים לו שכאמור אינם מספיקים.
זה הלב של מערכת הקירור, מערכת הקירור זה הלב של המנוע. ולכן יש לטפל בעיניין.
כמובן בל נשכח שכל החלק של הלוחית זיהוי אטום גם כן, ולכן גם מרכז הרדיאטור שעליו הוונטה יקבל איוורור חלקי.
מרגע שמחליפים את הטמבון לטמבון המקורי המותאם לדגם הרכב עם/בלי מערכת מיזוג, אז אפשר להרגיש בהבדלים הניכרים, ואז אפשר לרדת לעומקן של דברים אם והיה ובהחלט ספיקה של משאבת מים אינה תקינה מספיק וכו'. אך אלה דברים שחייבים להיבדק לאחר שהחלפנו את הטמבון, שכן כיצד נבדוק את גורם ב' וג', אם גורם א' טרם הוחלף.
אשמח לקבל הארות

נערך לאחרונה על ידי saar : 16-05-10 ב 14:41.
saar מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-05-10, 14:53   #27
chesh
Senior Member

האווטאר של chesh

הגלגלים שלי: פונטו 96
וואו בכל הפירוקיות חליפי עולה בסביבות ה 300-400 שקל לא כולל הרכבה בכלל
מה זה אומר חליפי חדש?

אם יש פה מישהו שמכיר פירוקיה זולה באזור המרכז בבקשה תפנו אותי, ניסיתי כמעט בכל אחד מהפירוקיות באתר musach
הלוואי והייתי יכול איך שהוא לעשות Trade In על אותו טמבון, הוא ממש במצב חדש
chesh מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-05-10, 15:33   #28
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

לעיניין ההחלפה, שאל את הפירוקייה שתגיע אליה.

לגבי הטמבון עצמו, אל תסגור בטלפון אלא גש ישירות למקום, שכן הם בעצמם לא יודעים ועלולים לתת לך / או לדבר איתך טלפונית על אותו סוג טמבון כמו שיש לך.

טמבון חליפי חדש - אני מתאר לעצמי לעניות דעתי, שמדובר בטמבון בפירוקייה שעבדו עליו ושיפצו אותו שיהיה צבוע ויפה.

ואם אני טועה, אז קרוב לוודאי שחליפי חדש זה תוצרת החברות הסיניות (למרות שאני לא מאמין שחברה סינית תייצר טמבון לנוכח עלותן הזולה) כולה מדובר על חתיכת פלסטיק, שכנראה היא אכן חדשה וללא שימוש קודם. אך אינה מקורית.

יש פירוקיה מצויינת בכפר שנקרא עזריה, הוא באזור רמלה (תיהיה רגועה מדובר על כפר של יהודים יראי שמיים), הפירוקייה הזו מאוד מסודרת להפליא, ומאוד נקייה. ויש שם תמיד כמעט הכל.

איך שאתה נכנס למושב עזרייה, פנה שמאלה איזה מאה מטר לאחר הכניסה וזה שם, אם תסתבך תשאל.

הפירוקיה היא משהו ענקי חבל על הזמן, לא כולם יודעים עליה, רק הכבדים.
ישן 16-06-11, 03:34   #29
avi45658
Junior Member

הגלגלים שלי: פיאט פונטו 1.3
הלך לך ראש מנוע בטוח קודם כול תיבדוק תניע את הרכב ותסיר את הפקק של כד המים אם יוצא מים מהכד אז הלך לך ראש
avi45658 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-06-11, 07:53   #30
davidmzr
Senior Member

האווטאר של davidmzr

הגלגלים שלי: פונטו
אבי אם לא שמת לב, עברה מעל שנה מאז שנפתח השרשור.
דוד.
תגובה

חוקי פרסום הודעות