|
דווקא יש אינדקציה לדעת מה מצבו של הוריאטור וזה קורה בכמה שלבים.
1.בהתחלה יש רעש חלש מאוד בהתנעה.
2.לאחר מכן הרעש בהתנעה נהייה חזק מאוד ויש תחושה של רעש כמו מנוע דיזל.
3.הרעש מופיע כל הזמן גם שהמנוע עובד בייחוד שהמנוע קר זה נשמע כמו רעש של שסתומים דופקים.
4.השלב האחרון הסופני כבר זה בערך אחרי 100000 ק"מ על אותו הוריאטור מה שקורה זה שבתחום פעולת הוריאטור בערך מ 2500 סל"ד עד 3500 סל"ד יש כמו תחושה של קלאצ מחליק דהיינו אתה מרגיש כאילו שהטורים עולים אבל הרכב לא סוחב שהסל"ד עובר את ה 3500 הבעיה נעלמת.
אפשר לבדוק את זה בצורה פשוטה על ידי ניתוק התקע של הסולונאויד שמפעיל בעצם את הוריאטור ואז תראה שאין לך את ההחלקות האלה שציינתי מקודם.השלב הסופני הזה כבר מפריע בחיי יום יום כבר לא מדובר על רעש בלבד אלא על ירידה בביצועי הרכב ופה כבר אין מנוס אלא להחליף את הוריאטור.
היה גם מקרה של HGT שנסע כ 130000 ק"מ על אותו וריאטור והוא פשוט התפרק וגרם לנזק רציני כי פשוט הקמשפט נתפס וגרם לנזק למנוע אבל זה די נדיר המצב הזה בדרך כלל הרוב מחליפים אני מקווה בכל אופן את הוריאטור הרבה לפני המצב הזה.
אני בכל מקרה מתייחס לוריאטור כחלק מטיפול שיגרתי ואני מחליף אותו כל טימיינג שני זאת אומרת אני מחליף טימינג כל 40000 ק"מ אז כל פעם שנייה ב 80000 ק"מ אני מחליף וריאטור גם ביחד עם הטימיינג חשוב לשלב בינהם כי אז חוסכים את מחיר העבודה הכפולה. אני כבר ברכב שלי אחרי 3 החלפות והכל פיקס.
מקווה שהארתי קצת את עינייך לעניין הוריאטור המפורסם של ה HGT.
|