מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > מועדון פיאט ישראל - גרסה קודמת > פורום הגראז'
עקוב אחרינו ב-RSS

פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד..

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ה-Evo החדשה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

אחרי שעה וחצי של ניקיון חיצוני לבראבוו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

4 חודשים עם האונו !

שם:  
צפיות: 
גודל:   

4 חודשים עם האונו !

שם:  
צפיות: 
גודל:   

קצת מסלול בימי מסלול

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

כלי נושא הצג מצבים
ישן 05-08-07, 04:35   #11
Guest

צטט:
במקור פורסם על ידי moshe123
יש בפורום אחר על רכבים שונים שהוזכר פה בעבר דיאגנוזות מדויקות
לפרמטרים השונים נדמה לי carsforum.co.il

ממה שזכור לי - נראה לי שהתערובת עשירה מידי

מתי עשית טיפול לאוטו - יכול להיות פילטר אויר סתום?

ציטוט מפורום אחר
"למבדה 1.026 זה תקין, קצת יותר מידי "אוויר" במערכת, אבל בהחלט תקין, רק שלא יעבור את ה 1.03 .

CO בסרק 0.54 ובסל"ד גבוה 0.59 באמת לא תקין.

האם ניקו את בית המצערת? האם בדקו פילטר אוויר נקי לחלוטין?

לגבי החלפת חלקים, ראשית יש לבדוק את חיישן הלמבדה עם סקופ מעבדה (לא מספיק DATA_LIST של סורק תקלות)
בנוסף, יש לבדוק נתוני חיישן טמפ' מנוע שלא מראה מנוע פחות חם ממה שהוא באמת ואז מעשיר את התערובת. בכלל, לעבור על כל הנתונים.

אבל קודם סע עם האוטו ותקרע אותו קצת (אני בספק אם זה יעזור), אבל בהחלט יתכן וניקוי שיבצע החומר יגרום לשריפה יותר יעילה של הדלק בתאי השריפה ,ואז יתכן שנתוני ה CO יתמתנו.

לפני ביצוע תיקון נוסף, גש לטסט שוב, אבל לפני זה ובדרך לטסט דאג לחימום טוב של המנוע, לא לכבות מנוע בזמן המתנה לטסט, ולפני הבדיקה לחמם שוב את המנוע (שזה בעצם גם והכי חשוב, את הממיר)
כפי שדניאל רשם כאן בעבר העלה בעדינות את הטורים (סיבובי מנוע) ל3000-4000 סלד ולמשך כמה דקות ארוכות, ואז להמתין 1/2 דקה לפני שמבצעים בדיקה , ויאאלללה ,בדיקה נוספת.

אם לא עוזר, אז ורק אז, יש לבצע הליכי בדיקה, ואותם רק לפי הספר, ולא בשיטת ה"מנחשים"
חבל להחליף סתם חלקים.

סביר שחיישן חמצן אם הוא מקורי, כבר עצלן (ואז לא מבצע את פעולתו כראוי), וגם הממיר לא בטוח שבמיטבו בלשון המעטה, דרך אגב, כמה קמ' גמע האוטו עד היום?

אבל שוב, עדיין לא להחליף כלום, יש לגשת לטסט בשיטה הרשומה להלן.
סע בינתיים 200 קמ' לפחות ו"חזק" כפי שתואר לעיל. (בקצרה--משיכת הילוכים לטורים גבוהים הרבה פעמים כל יום, לפחות הילוך ראשון ושני.)
"
קראתי את כל העצות באותו הפורום וחלק אומרים לשים תוסף דלק חלק להחליף ממיר חלק לחמם את האוטו לפני הבדיקה ועוד כמה עצות.

צטט:
במקור פורסם על ידי ארילו
מתי החלפת לאחרונה פילטר דלק ופילטר אוויר?
יכול להיות שהמערכת שלך סוחבת אוויר מאיפשהו, ובגלל זה הלמבדה שלך כביכול תקין, למרות שבפועל לא נכנס מספיק אוויר.

כמובן חיישן למבדה / חיישן חום מנוע, צריך לבדוק את הנתונים שהם משדרים.
אם כל זה לא יעזור, אז תחליף ממיר. זה בטוח יעביר אותך טסט. (אגב, ממיר אוניברסלי עלה לפני שנה כ-1300 ש"ח)

(האונו שלי נכשלה בבדיקת זיהום בסל"ד גבוה בשנה שעברה, ופילטר אוויר חדש פתר את הבעיה).
האוטו עבר טיפול לפני חודש וחצי (פלאגים, שמן ,פילטר דלק ולפילטר אוויר)

ישן 06-08-07, 20:01   #12
Guest

ביררתי בכמה מוסכים ואמרו לי שהלך הממיר .
אני מכיר מקום שיחליף לי את הממיר בעלות של 550 שקל כולל עבודה , אז כנראה שאני יחליף.
עכשיו השאלה היא מה הסימטומים של ממיר שהלך??
האם רעש שדומה שרעש שיש כאשר יש חור באגזוז יכול להיות, כי האוטו שלי עושה רעש מוזר יחסית לאונואים אחרים, בעמידה האוטו גם רועד קצת.

עריכה:
היום ניגשתי פעמיים לטסט בפעם הראשונה ניגשתי אחרי שביום חמישי שעבר שמתי K44 ונסעתי איתו עד היום.
ובשני הלכתי למוסך עשו לי ניקוי בחלק העליון של ההזרקות (יצא מלא ליכלוך מהאגזוז)
והתוצאות בפעם השני היו יותר גרועות , אם כי בפעם הראשונה הCO בסרק היה 0.40 שזה תקין.

ישן 07-08-07, 01:23   #13
Guest

השאלה היא מה המטרה שלך. אם המטרה שלך היא רכב תקין לחלוטין, אז תטפל בבעיה (וכנראה שלרעש שאתה שומע יש קשר לעניין). אם אתה רק רוצה לעבור טסט - אז תעשה קיצור דרך כלשהו.

אני מאמין שהרכב צריך להיות תקין כל הזמן, ואם זה אומר לברר מה הרעש שאתה שומע, וגם להחליף ממיר - תעשה את שניהם.

ישן 07-08-07, 03:08   #14
Guest

צטט:
במקור פורסם על ידי ארילו
השאלה היא מה המטרה שלך. אם המטרה שלך היא רכב תקין לחלוטין, אז תטפל בבעיה (וכנראה שלרעש שאתה שומע יש קשר לעניין). אם אתה רק רוצה לעבור טסט - אז תעשה קיצור דרך כלשהו.

אני מאמין שהרכב צריך להיות תקין כל הזמן, ואם זה אומר לברר מה הרעש שאתה שומע, וגם להחליף ממיר - תעשה את שניהם.
תשמע זה לא הקטע שאני לא רוצה להחליף את הממיר ולעבור טסט תקין לחלוטין (כבר החלפתי משולשים ופנס כפי שהתבקשתי) פשוט אין לי כרגע כסף לכל ההוצאות האלה והתוקף של הרשיון שלי כבר פג. מבחינתי ברגע שיהיה לי כסף אני מתקן את זה אבל לבנתיים אני כולה רוצה לסוע , כמו שנסעתי שלושה חודשים מאז שקניתי את האוטו , תאמין לי שעוד חודש חודשיים עד שאני יסתדר על כסף זה לא יהיה כזה משמעותי מבחינת זיהום האוויר ,זה לא שיוצא לי עשן מאחורה כמו מכונית עם מנוע של דיזל

ישן 08-08-07, 16:27   #15
Guest

צטט:
במקור פורסם על ידי ארילו

החלפתי ממיר קטליטי ב550 שקל. האוטו נשמע הרבה יותר טוב ונוסע יותר טוב . ובקשר לממיר שהוחלף נתתי מבט בתוכו ולא ראיתי כלום , יכול להיות שפשוט מה שהיה אמור לסנן את הגזים פשוט לא היה ובגלל זה הכישלון?? (וגם הרעש, כי הבנתי בעצם שהממיר הוא גם מעין משתיק קול)

ישן 08-08-07, 20:56   #16
Guest

צטט:
במקור פורסם על ידי topy9100
צטט:
במקור פורסם על ידי Seido
לחבר שלי היתה בעיה דומה עם סיאט יביזה.
סמתי לו 5 ליטר דס''ל (דלק סילון - דלק מטוסים) בתוך 30 ליטר בנזין שלו.
עבר טסט כמו גדול

אני מקווה שבטווח הארוך לא הרסת לו את המנוע...
אבי גם מכונאי מוטוסים, עסה את זה עשרות פעמים ולא ערס לאף אחד ת'המנוע.
כמובן עם כל תדלוק תוסיף דס''ל לאוטו המנוע יערס, אבל פעם בשנה לא יגורם שום נזק.

חוקי פרסום הודעות