![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Guest
|
טיפול 10000 לפיאט אונו
ערב טוב אנשים.
לפני כ9 חודשים קניתי לי את האונו שלי, 1400 הזרקה, 75000 קילומטר. היום אני עם 84900 קילומטר, אני צריך לעשות טיפול 10000. למעשה אני כבר החלפתי פילטר דלק, פלאגים, ורפידות של הברקסים, למעשה (אני רק חושב!!!) צריך להחליף פילטר אוויר ואת השמן במנוע... הפילטר אוויר לא בעיה להחליף אך השמן במנוע אין לי מושג איך אני עושה זאת.... אם תוכלו לפרט לי ולעזור לי בעיניין של ההחלפת שמן במנוע ואם אני צריך להחליף עוד משהו זה יעזור לי מאוד... תודה אלי
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
להחליף שמן ? יהיה עלייך לייצב את הרכב שלך במישור ותרד למתחת מנוע ויש פקק ריקון שבאגן שמן התחתון ושים קערה או משו כדי שלא ישפך ויתלכלך ברצפה. תפרק את פקק והוצא בעדינות עד שישפך שמן לקערה במלואם עד טיפה אחרונה.
ואז בהזדמנות הזאת, אתה צריך גם לפרק את פילטר שמן ולהחליף פילטר שמן חדש. ומחזיר את הפקק במקומו וממלא את השמן מנוע בפקק מילוי לפי המקסימום הסרגל במדידת שמן מנוע. (יש במקרים שאפשר לשפר בניקוי הצטברות בעזרת נוזל לשטיפת שמן מנוע וכבר אין לי ת'כוח להסביר כבר) |
|
|
#3 |
|
Guest
|
איך אני מפרק ומגיע לפילטר שמן, ואיך קוראים לנוזל לשטיפת שמן במנוע?
אלי |
|
|
#4 |
|
Guest
|
אממ
הפילטר שמן ב90% מהמכוניות יושב בקידמת המנוע מאוד קשה להגיע אליו בלי ליפט בגלל שהוא די עמוק למטה. הוא משתחרר בהברגה אבל תצטרך צבט מעוקלת כדי לתפוס אותו כמו שצריך כשאתה משחרר.
לנוזל שאתה מחפש קוראים פלאש לא יודע לגביו אני לא חושב שהוא כזה יעיל אבל אם אתה רוצה תשתמש. אחרי שאתה מרוקן את השמן תסגור את הבורג שבאגן למטה תמלא נוזל ניקוי במקום שמן תן למנוע 10 דקות עבודה ואז שוב תשפוך הכל החוצה מהבורג באגן שוב תסגור אותו ואז תמלא שמן. בקשר להחלפת שמן תהיה חייב קודם כל כמו שאמר ווין דיזל שהאוטו יהיה במישור תרים צד אחד עם ג'ק ושים במקומו בק שיחזיק אותו דבר צד בשני . לדעתי זה סתם המון עבודה ובזבוז של כסף. כי על הרכיבים שתשלם (שמן, מים, פילטרים וכו...) כבר ייצא לך כמו לעשות טיפול במוסך. אני כל הזמן רואה שלטים של טיפולים לרכב ב250-300 שקל. אז תחשוב על זה... וככה תהיה לך גם אחריות לתקופה קצרה על העבודה. |
|
|
#5 |
|
Guest
|
בוא נגיד ככה, שמן אני יכול להשיג בחינם, פילטר זה גג 50 - 70 שקל.
למעשה אני יוצא עם 70 שקל גג עם הטיפול... אלי |
|
|
#6 |
|
Guest
|
פילטר זה 30 ש"ח.
כדי לפתוח את פקק הריקון אתה זקוק למפתח אלן 12 מ"מ, ובשביל הפילטר שמן הכי טוב להשתמש במפתח ייעודי. |
|
|
#7 |
|
Guest
|
אלי יקר !
אני הייתי מקדיש קצת יותר מפלטר שמן לטיפול .. מה לגבי פילטר אוויר , דלק , פלאש מנוע , לבדוק פלאגים ? יתכן ותזדקק לעוד דברים .. עמית |
|
|
#8 |
|
Guest
|
טוב הטיפול בוצע בהצלחה ! כולי אושרר! בובה חדשה
אלי |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד