צפה בהודעה יחידה
ישן 23-09-11, 16:57   #9
chenrp
Senior Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס
צטט:
במקור פורסם על ידי dodihob צפה בהודעה
יש לי טסט ב-17.10, האם כדאי להתחיל להשתמש במתאנול עכשיו? בשביל להוריד את רמת הזיהום לטסט, או שעדיף אחרי הטסט, במידה ויצוצו תקלות אלו או אחרות?
כמו כן, אומרים שזה יכול לגרום לסתימה בפילטר דלק, ומכיוון שבספייס אין אחד כזה, יכול להיות השפעות רעות אחרות?
ואילו אמצעי זהירות צריך לקחת בהתנהלות עם החומר הנ"ל, הבנתי שהוא לא הכי בריא .
וכמובן, אם מישהו יודע היכן קונים באיזור המרכז?
תודה ושבת שלום!
ערן

לפני הטסט עצמו (ממש יום לפני) אם תוסיף מתנול, הפליטה של הגזים לא יהיו רק CO אלא גם מים, ולכן הזיהום ירד משמעותית.
זה יכול לגרום לסתימה בפילטר דלק כי המיכל דלק של כולנו, מלוכלך והמתנול ממיס את הלכלוך. הוא לא רק ממיס ליכלוך אלא גם סופח מים!
הכי פשוט זה להחליף פילטר דלק.
בפונטו ספייס יש פילטר דלק מובנה יחדיו עם המשאבה ולא ניתן להחליפו. הוא מתכתי!
לכן יש להשתמש במתנול בהדרגתיות כפי שנהוג עם תוספי דלק אחרים. כלומר 3% מקסימום בכל תדלוק. כך המיכל יתנקה בסופו של דבר.
למשל:
אתה ממלא 40 ליטר בתדלוק מלא, אז 3% מזה יוצא 1.2 ליטר מתנול.
או על חצי מיכל (20 ליטר נניח) יש למלא 600 מיליליטר שזה בערך חצי ליטר.

תוספי דלק לוקחים מקדם ביטחון כי יש בהם עוד ממסיר נוספים(למשל K44), ולכן הם נותנים לך פחית של 330 מיליליטר על חצי מיכל. כך יוצא שגם ברכב עם מיכל קטן מאוד, אחוז המהילה יהיה מקסימום 3%.

השפעות רעות לא שמעתי ולא ראיתי ולא נתקלתי. בנוסף גם בניסיון שבוצע בטכניון לא נתקלו בבעיות אמינות לאורך שנים ולמכונית אחת בלבד (מתוך מאות!) נסתם פילטר דלק שאפשר להחליף ב50 שח בלבד.

בנוסף שמעתי על בחור ששם מתנול במהילה של 15% ללא הכנה מוקדמת ולא בהדרגתיות והיה קשה לו להתניע! (דיי ברור שזה מה שיקרה!)

אמצעי זהירות בדיוק אותו דבר כמו דלק אבל יש לזכור כי מתנול דולק, לא רואים להבה!
כלומר הוא יכול לבעור ולא תדע!

אצלי הוא בתוך מיכל פלסטיק מקורי של 18L .
הוא לא שורף בעור או משהו כזה אבל יש להמנע מזה כמובן!

ואסור לבלוע אותו!

פרט לצפון, אינני יודע היכן ניתן לקנותו.

אציין עוד פרט נוסף:
הרבה מכרים שלי משתמשים במתנול. כולם טוענים כי המנוע הרבה יותר חזק ושקט.
לכולם הזרקת דלק.
הרכבים:
פונטו ספייס, דייהטסו אפלאוז, אופל אסטרה, פולצווגן פאסאט, פורד פוקוס,יונדאי גטס, טויוטה קורולה ועוד!

צטט:
במקור פורסם על ידי ליאור23 צפה בהודעה
שמע חן, עד לא מזמן עבדתי במקום שבו אתנול ומתנאול לא היו זרים, אני אשמח שתגיד לי באיזה אזור בלה לה לנד קנית 18 ליטר ב81 שקל

דודיהוב,
דור כימיקלים מכיר? תפדל'

אני קניתי ב "חן כימיכלים". לא בלהלהלנד אלא בקריות כפי שציינתי!

קצת אמון חבר... בסוף תשאר סקפטי מכאן ומכאן כמו שאומרים...

נערך לאחרונה על ידי chenrp : 23-09-11 ב 17:00.
chenrp מנותק   הגב עם ציטוט