צפה בהודעה יחידה
ישן 29-08-11, 02:00   #1
זאביק
Junior Member

הגלגלים שלי: מולטיפלה בנזין 1.6
מיואש: נורת מחשב נדלקת וטורים "משתגעים" ולא מוצא פיתרון

שלום לכולם,

יש לי בעיה קשה (מצטער מראש על האורך):
לפני כעשרה חודשים קנינו מולטיפלה בנזין 2003. כבר כמה חודשים שמדי פעם נדלקת נורת המחשב (הצהובה/כתומה). תחילה ביקשתי במוסך שבו טופל הרכב בשנים האחרונות (מוסך הגוש בגוש עציון) שיבדקו זאת. אמרו לי שמדובר בחיישן לחץ אויר (או משהו כזה) ושאין טעם להחליף אותו משיקולי עלות, ושאין בעיה שאמשיך לנסוע ככה.

המשכתי לנסוע ככה, כשהנורה נדלקת מידי יום-יומיים ונכבית גם לאחר יום-יומיים. אלא שאז המשיכו הצרות - נהיו לי בעיות בטורים: לפעמים במצב קלאץ'/ניוטרל הטורים היו מתחילים לעלות (בעיקר במהירות של 80 קמ"ש ומעלה) וזה היה חוזר למטה רק אם הייתי בולם אותם בעזרת הילוך / כיבוי הרכב. עם הזמן התחילו גם רעידות במנוע (או לא יודע איך לכנות את זה) - במהלך נסיעה, כל כמה זמן הייתה מעין קפיצה כזאת במנוע ואז ממשיך לנסוע.

חזרתי למוסך הגוש, שם ניקו את מנוע צעדים (זה בית המיצערת?), שלדבריהם היה מאוד מלוכלך והחליפו קויל הצתה-גלאור (ככה כתוב בחשבונית). לקחנו את הרכב, אבל התקלות חזרו תוך יום.
החזרנו אליהם שוב. הפעם הם עברו על כל מערכת החשמל והחליפו חיישן קרנק. גם זה נתן לנו תקווה ליומיים עד שחזרה שוב התקלה.

לאחר שהתקלה התגברה עם "רעידות" תכופות שוחחתי שוב עם המוסך, וכשהתברר שגם בעבר היו בעיות מחשב, עברתי על היסטוריית הטיפולים של הרכב (אותה הוצאתי מהם בעת רכישתו) וגיליתי שלמעשה מזה שלוש שנים הם מנסים להתמודד עם בעיית מחשב, לאחר מכן כוהל הצתה, בהמשך שוב כוהל הצתה (פעמיים נוספות), בהמשך תלונות נוספות (כל פעם טיפול אחר): שהרכב לא סוחב, ניקוי מע' החשמל, הרכב מקרטע, שיפוץ מחשב מנוע, שוב קרטוע, כיוון טיימינג.

בקיצור, ביום רביעי בלילה חזרתי עם המשפחה לכיוון הבית, כשבדרך מתגברות ה"רעידות" עד שהמנוע "בלם" את עצמו וממש לא סחב. הצלחתי להמשיך עוד קצת עד למקום שאפשר להחנות את הרכב ולמחרת הזמנתי גרר למוסך "אוטו גת" בקרית גת, כדי לנסות את מזלי במקום שמתמחה בפיאט. שם החליפו כוהל הצתה (הם טענו שבמוסך הגוש שמו לי חלק סיני ושזה לא טוב), ולאחר בדיקות נוספות הם הגיעו למסקנה שצריך להחליף את המיצערת, ושניקויה (ע"י מוסך הגוש) לא הועיל. הבעיה היא שמיצערת חדשה עולה, לדבריהם, 7,000-8,000 ש"ח, והם חיפשו חלופית באזור המרכז ולא מצאו. היום (יום שני) הם אמורים לחפש במקום האחרון מבחינתם - ברהט, ואם לא ימצאו אין להם פיתרון.

מישהו יכול להציל אותי ולהאיר לי משהו שאולי יציל את המצב? אני כבר לא יודע מה לעשות - לא הגיוני להוציא עכשיו סכום מטורף על מיצערת חדשה (וגם אין לי אפשרות כספית כזו כרגע).

אודה מאוד למי שיסייע!

בברכה,
זאב
זאביק מנותק