צפה בהודעה יחידה
ישן 21-08-11, 20:09   #3
Mozes
Member

הגלגלים שלי: פונטו איבו 2010
לדעתי (שאינה מקצועית כלל, אני חובבן מצוי) השיפוץ ראש מנוע היה נדרש.
כאשר נסעתי והמנוע התחמם, הרדיאטור (או יותר נכון המיכל עיבוי) התחיל להשפריץ מים בטירוף.
משיחה שלי עם בעל הרכב הקודם, הוא ציין שהוא רגיל לזה שהמנוע מתחמם עד ל3/4 ואז מתחיל לרדת.
אני בחיים לא הייתי נותן למצב כזה לקרות והייתי מתקן את זה ישר, אבל הוא לא עשה את זה אז סביר להניח (שוב, במוחי הקט וההגיון הפשוט שלו) שהנזק לראש מנוע כבר נעשה.

את הוונטה בדקו, ראיתי ראש מפורק, ובנוסף אני זוכר איך המנוע נראה לפני התיקון, והיום הוא נראה חדש. תמיד ישנה האפשרות שהוא פשוט ניקה את הבלוק, אז אני לא חושב שזה מה שהוא עשה משתי סיבות עיקריות:
1. הוא נראה חדש מידי. אני לא יודע להגיד אם שטיפת מנוע יכולה להביא מנוע לכזאת רמה של ניקיון.
2. מדובר במוסך שמטפל במשפחתי בערך 20 שנה. יש קשר בינו ובינינו מעבר למוסכניק ובעל רכב. לא סביר להניח שהוא יעשה עליי תרגיל.

חשוב לי לציין 2 דברים.

1. אחרי הראש מנוע, האוטו המשיך להתחמם והגיע עד הקו האדום, כאשר קצת לפני זה כבר עצרתי בצד וכיביתי את המנוע. באוטו הזה אין קו אדום רחב מידי כמו קו אדום במד סל"ד. זה פשוט 5 קווים, תחתון, רבע, חצי, שלושה רבעים ועליון, כאשר העליון אדום. ברגע שראיתי שהמחוג מתחיל להתקרב יתר על המידה לקו האדום, עצרתי בצד וכיביתי מנוע. אחרי הניקוי רדיאטור, המנוע המשיך להתחמם, ואפילו הגיע עד קו השלושה רבעים ואפילו טיפה'לה מעבר לו, אבל שם הוא נעצר ומשם רק יורד. בכל מקרה הוא לא יורד מתחת לחצי.

2. אינני מקצוען. אני חובבן רכב, הידע שלי נרחב יחסית לאזרח הממוצע אך הרבה מתחת לכל מכונאי/מוסכניק. אני מבין מושגים ואינני זר לעולם הרכב. אך שוב, אינני מקצוען ואין לי כל הכשרה.

אני דיי עצבני על כל הסיפור אבל לעשות דברים בלחץ ובעצבים לא יובילו אותי לאף מקום.
על כן אני פה בפורום מבקש עזרה.

והכי חשוב - תודה לכל מי שיענה, ובפרט לדוד שכבר התחיל לעזור.

נערך לאחרונה על ידי Mozes : 21-08-11 ב 20:12.
Mozes מנותק   הגב עם ציטוט