צפה בהודעה יחידה
ישן 15-05-11, 13:22   #2
0r3n
Member

האווטאר של 0r3n

הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס 2001 sx60 דגם מנוע A4000
בדקתי את הנושא ובנוגע לרכיב שבתמונה שדוד צרף (שאמור להסתובב אם המזגן דלוק), הוא לא הסתובב כאשר הפעלתי את הרכב.
רק כאשר העברתי את חוגת המזגן ל- 1 ולחצתי על לחצן ההפעלה של המזגן, הרכיב החל להסתובב.
כאשר כיביתי את המזגן - הפסיק להסתובב הרכיב.

בדקתי גם לאחר נסיעה של כרבע שעה את 2 הצינורות הקרובים לקיר האש (שאחד אמור להיות חם והשני קר, במידה והמדחס עובד) והם היו במצב פושר.

כך שההנחה שלי שהמזגן עובד בזמן נסיעה התגלה כשגויה.

מה שכן, היה חסר מעט אוויר בצמיגים (4 PSI בכל אחד בערך), מילאתי וניכר שינוי קל מאוד בסחיבת הרכב.
בנוסף, הרכב מאבד מים, למרות שלא איתרתי איזו נזילה. בערך 3-5 כוסות בשבוע (נסיעה של כ- 70-100 ק"מ). אני יודע שזה לא הכי נכון לעשות אבל אני ממלא מי ברז רגילים בכל פעם.

התייעצתי עם חבר שאמר שיכול מאוד להיות שהמים שאני מאבד פשוט חודרים לשמן, או למנוע.

מה דעתכם?

נ.ב. קצת הסטוריה שאולי תעזור באבחון:
הרכב עבר התחממות בינואר 2008 (נסעתי ללא נוזל קירור בכלל), הלך ראש מנוע, טופל. לאחר מכן איבדתי בכל חודש כליטר שמן, כנראה עשו עבודה גרועה. גם על הבלוק תמיד ראיתי שמן.
במרץ 2010 שוב הלך ראש מנוע, הפעם טופל במוסך אחר שככל הנראה עשו עבודה נהדרת מאחר ועד כה (טפו טפו טפו) אין על הבלוק אפילו טיפה אחת של שמן, והרכב לא מאבד שמן כבעבר.

נערך לאחרונה על ידי 0r3n : 18-05-11 ב 12:44. סיבה: תיקנתי תאריכים של טיפולי ראש (תחילת 2008 במקום 2007, תחילת 2010 במקום 2009)
0r3n מנותק   הגב עם ציטוט