קודם כל, אני רוצה להודות לכולם על התגובות, מאוד מעריך את הרצון של כולם לעזור בסוגיה.
באמת תודה רבה לכולכם
קראתי את מה שנכתב ואתייחס לדברים:
לגבי תיקון עצמי, זהו אתגר ויכולה להיות חוויה ובטח דבר משתלם כלכלית. אבל אתם יודעים, הצרה עם האוטו היא לא היחידה, יש עוד בעיות בחיים ומחויבויות כך שאין לי אפשרות להקדיש עכשיו זמן ממושך לעשות תואר במכונאות ולנסות ולפתור את הבעייה בעצמי.
בעניין רכישת המנוע באופן פרטי, אני מבין יותר ויותר שגם זה עלול להיות בעייתי ודורש לוגיסטיקה רבה, לך תדע אם מביאים לך את הדבר הנכון ובאיזה מצב זה נמצא, לך תרדוף אחר כך אם יש בעייה למרות שכולם מבטיחים לך שהכל בסדר ואם יש בעייה יש אחריות. תודה על האזהרה גם במקרה הזה מהפירוקייה שצויינה.
אין ספק שתיקון במוסך פיאט הוא הדבר המתבקש מבחינה טכנית ולוגית. אבל זהו סכום משמעותי לכל הדעות מה עוד שאין לי ערבון שהסכום לא יטפס עוד. אני מאוד מחובר רגשית לאוטו, זו הייתה המכונית הראשונה שלי, שירתה אותי מאוד נאמנה, אף פעם לא תקעה אותי, נתנה לי שקט נפשי כל השנה וראתה מוסך רק פעם בשנה בטיפולים. אני מאוד אוהב אותה, אבל אני לא רוצה לפעול מהרגש, הסיפור הזה עשה לי ממש רע וכשזה מתווסף לעוד בעיות בחיים האישיים, זה דורש ממני לקבל החלטה מהראש, שתיתן לי הכח הרבה שקט.
דוד, כתבת לי ככה:
" ראיתי בהודעות שלך שאתה מרוצה ממוסך שמשון, צור איתו קשר.
אני לא הייתי הולך מיד על החלפת מנוע.
בולשיט מה שאמר לך מוסך פיאט,"ושם אובחן שהמנוע נתפס ואין אפשרות לתקן/לשפץ אלא להחליף מנוע". תמיד ניתן לתקן/לשפץ.
העניין הוא שכשכתבתי "מוסך פיאט", התכוונתי למוסך שמשון ביהוד. כל האבחנה והצעות לדרכי טיפול הן של חיים. הלכתי למקום הכי מומלץ של הפורום מכל הבחינות, גם מקצועית וגם מבחינת אמינות. וזה מה שנאמר לי...
בכל אופן, הפורום תמיד היה בשבילי מספר 1 ונעזרתי כאן הרבה, למדתי המון מההודעות בחיפושים.
וגם הפעם פניתי לכאן כדי שתעזרו לי לקבל החלטה.
לאור המצב, אני מתחיל להגיע למסקנה שהפתרון הכי טוב בשבילי הוא מכירת האוטו למישהו שירצה לעשות את העבודה, להחליף את המנוע ולהנות מהאוטו או לעשות קופה במכירה שלו. הרווחצ של מישהו אחר לא צריך להיות השיקול שלי אלא מה אני מרוויח (שקט) וכמה שפחות אני מפסיד (כלכלית).
אז אנסה לבדוק כמה אני יכול לקבל עבורו, אחד מאלה שרצה למכור מנוע צריך לתת לי הצעה, נראה מה הוא מציע. קשה לי מאוד עם זה, כפי שכתבתי האוטו ממש אחרי טיפול, החלפת רצועות טיימינג וכו', מאז שהוא אצלי (3 שנים) עבר כל הטיפולים במוסך שמשון ולא חסכתי בזה. אבל כנראה שהגיע הזמן להגיד לו שלום ותודה.
תודה רבה לכולכם, אני אדבר שוב עם חיים כדי לראות מה הוא אומר או שמחדש לי משהו ואעדכן אתכם בנוגע להתפתחויות.
שיהיה לכולכם שבוע נפלא.