צפה בהודעה יחידה
ישן 24-03-11, 00:01   #39
vRS
צלם מערכת

הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
ליאור, הפונטו שלך משודרגת מבחינת מתלים. אתה לא יכול להשוות אותה אל GTI MK4 סטנדרטית.
נעזוב את העובדה שה-GTI ב-MK4 היא לא יותר מרמת גימור בכירה, אין בה כל קשר לדינמיות.

איביזה היא אחת הסופר מיני'ז הפחות אהודות עלי, בלי כל קשר לקונצרן ממנו היא מגיעה, וזה רחוק מלהיות חדש.
הייתה לי איביזה 6L (דור קודם. 1.6 "ספורט") והיא נרכשה אך ורק מהסיבה שלא יהיו אופציות ידניות אחרות, בטח שלא אופציות מאובזרות ומעוצבות שכאלה.

לא מזמן יצא לי להתנייד מעל שבועיים באיביזה דור נוכחי, וזה אחרי לא מעט נהיגות על 1.6 "ספורט", אלא שהפעם זו הייתה 1.6 בגרסת הבסיס ועם DSG7.
כמוך, גם אני חושב שהאיביזה הזו פשוט מכוערת, לא משנה באיזה גרסה מדובר. היא גם רחוקה מלהיות מבריקה או מושלמת - מנגד, גם הפונטו, והיא עוד פחות טובה מהאיביזה.

אין הרבה אופציות חדשות בשוק. ההפך, אתה רחוק מזה שנות אור.
מספר הסופר מיני'ז החדשות שנמכרות עם גיר ידני - והן באמת אופציות ראויות - שואף לאפס.

הפונטו Evo והג'אז אופציות סבירות, אין בהן שומדבר מיוחד. האחת זולה לתחזוקה והשנייה יקרה לתחזוקה. שתיהן אינן מאובזרות במיוחד וברמות מחיר המדוברות - הן מצויידות בדרעק של מנועים.

נשארת רק עם האופציות לבית VAG, ושם העדיפות היא לפביה - היא פשוט עדיפה על האיביזה בכל אספקט, ועדיפה על הפונטו והג'אז באלפי מונים. לא חסר מבחני סופר מיני'ז מאירופה אשר יעידו על כך, ועל בחירתם בפביה על פני השאר, כולל על פני הפולו (עם כי בנקודות ספורות יחסית).
היתרון של האיביזה הוא במראה ובאיבזור משופר קלות במידה מסויימת (גג פנורמי עלוב עם וילון מחורר וחלונות כהים מקוריים). האיביזה לא באמת מתנהגת יותר טוב, היא גם לא איכותית יותר, או זריזה יותר.
זה הפך עניין של מוניטין שכזה, זה הכל.

פותח הת'רד מעדיף את האיביזה מבחינת מראה - וסבבה, זה עניין של טעם, ואין מה להגיד כנגד כך. זאת החלטה שלו.
חשוב להבין שלא משנה עד כמה היא "סבירה", היא עדיפה על פני פונטו HGT מזדקנת, אשר ימי הזוהר שלה תמו מזמן. אבל מזמן. עם כל הכבוד...