צפה בהודעה יחידה
ישן 23-03-11, 20:45   #37
vRS
צלם מערכת

הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
יוסי, אתה טועה ומטעה יש לך עוד כמה דברים להבין, ידידי. אבל בוא לא נתווכח על זה, אתה כנראה שוכח מהיכן באתי ובמה עסקתי ביום יום.

אם ניקח - תאורטית - ב.מ.וו 335I, אתה טוען שאתה תיקח אותה "למעלה" כדי לנצל אותה?
ברור לך שאתה טועה ובגדול, כן?
רצועת הכוח של מנועי הטורבו בשיא האפקטיביות שלה כשהם סובבים בסל"ד נמוך עד בינוני. בסל"ד גבוה הטורבו דועך, מאבד מכוחו ואתה בעצם "מושך" על ריק. לצורך העניין.
אותו הדבר במנועי ה-TSI וה-Multiair, שאינם שונים ממנועי ה-T של כל יצרן אחר. רצועת הכוח בא לידי ביטוי בסל"ד נמוך עד בינוני, כאשר הטיפוס למעלה אך ורק מוריד מיעילות הטורבו ומכוחו.

מנועי הטורבו בנזין המודרניים מאוד דומים באופי למנועי טורבודיזל עדכניים. המון המון מומנט זמין בסל"ד נמוך עד בינוני, ואח"כ מתחילה דעיכה. כל המטרה היא למנוע טיפוס אל על והגברת צריכת דלק ובלאי על המנוע. רצועת הכוח מתחילה מאוד מוקדם ונגמרת - יחסית - מאוד מוקדם. אין שום צורך ל"טפס", "למשוך" או "לקרוע" את המנוע, זה פשוט מיותר, הכוח הולך ודועך למעלה. זה מורגש מאוד.

נהיגה נכונה גם תלויה בהתחשבות ברצועת הכוח.
אתה בעצם טוען שנהיגה ספורטיבית היא נהיגה על המנתק, וזה רחוק מהמציאות. לא חסר מנועים שפשוט נגמרים שם, בעיקר מנועי הטורבו. נהיגה ספורטיבית חכמה היא - בין היתר - נהיגה ששומרת אותך בתוך רצועת הכוח, כך תמיד יהיה לך כוח זמין.
הקליאו "ספורט" היא דוגמה טובה מאוד למנוע אטמוספרי חובב סל"ד גבוה. קח איביזה קופרה (למשל) ותראה שאתה תמצא עצמך מעביר הילוכים סביב 5500 סל"ד, כי מעבר לזה המנוע חוטף דעיכה משמעותית. זה גם מאוד מוחשי ב-1.8TSI (לאון, למשל) - לא חסר כוח ומומנט עד שמגיעים למעלה והמנוע פשוט חוטף התקף אסטמה קשה.
כל מקרה לגופו - אטמוספרי לחוד. טורבו לחוד. גם טורבודיזל.

כשנהגתי ברינג עם סוויפט ספורט - אין ספק שהיה צורך אינסופי לשבת אי שם על המנתק כדי לקבל תזוזה ואפקטיביות. זה המנוע וכך רצועת הכוח שלו.
מנגד - נהיגה בב.מ.וו 320D באחד מכבישי הנהיגה המפורסמים ביותר באירופה (אי שם באוסטריה, על האלפים) בוצעה על סל"ד נמוך עד בינוני כי לא היה צורך לנסות ולטפס מעלה, הרי הורגשה שם ירידת כוח משמעותית. בטווח רצועת הכוח - המנוע פשוט דחף, דחף ודחף, בלי הרגשת מחנק.

ותאלצו לסלוח לי על המגילה. חשוב שתבין שכל מנוע (יותר נכון: סוג מנוע) הוא מקרה לגופו.
באטמוספרי צריך לטפס המון למעלה כדי לקבל תזוזה מסויימת, בעוד שבמנועי טורבו הכוח זמין מוקדם משמעותית. למעשה, הוא מתחיל אי שם בסל"ד אפסי, ושם אתה ב-Under Power מוחלט, אם תרצה ואם לא.

במבלביי, בשורה תחתונה: גם ה-HGT לא מדהימה מבחינת התנהגות. ותעשו לי טובה...
ההיגוי באיביזה ירגיש לך עולם אחר (למרות שגם הוא בסה"כ לא מדהים), ההתנהגות של האיביזה תרגיש לך בוגרת יותר (ואני לא מאמין שאני אומר את זה...),
ובכלליות - אין כאן נפילה. אם יחסר לך כוח, פשוט תצ'פצ'פ (ותקבל ה-ר-ב-ה יותר כוח). האיביזה איכותית יותר, בטוחה יותר, מאובזרת משמעותית והרבה מרווחת, נעימה וחסכונית.

אם תרצה סיבוב על פביה TSI, אתה מוזמן. שלי ידנית, והיא מזמן סיימה את ההרצה שלה...
עם צבירת הק"מ - כרגע 11,000 ק"מ - אוכל להעיד על תגובות משופרות, שריקת טורבו נוכחת וצריכת דלק מצויינת.

נערך לאחרונה על ידי vRS : 23-03-11 ב 20:48.
vRS מנותק   הגב עם ציטוט