יוסי, אני לא רוצה להיות בוטה, אבל תאלץ לסלוח לי - כמי שנהג במספיק רכבים, כולל כמה כאלה שלהם הספק כפול + מהפונטו HGT, אתה פשוט טועה.
זה שהפונטו מטפסת גבוה יותר, נשמעת יותר קרבית - לא הופך אותה למהירה יותר.
ל-1.4TSI (עם הטורבו בלבד. גרסאות 122 או 125) יש מומנט גבוה משמעותית, עם רצועת כוח פי אלף יותר זמינה, ובפועל אומנם היא לא מטפסת גבוה או נשמעת כ"כ קרבית, אבל היא זריזה מהפונטו - ולא יעזור לך מה שתגיד. זה עובדתי. נ-ק-ו-ד-ה.
ה-1.2TSI מרגיש זמין הרבה יותר מה-1.8 שלכם. וגם זה, לצערך, עובדתי. הוא לא אוהב לבלות למעלה כלל (8 שסת'), אך יש לו לא מעט כוח זמין למטה / אמצע, והוא בהחלט ישאיר אתכם מאחור בכל הקשור להאצות ביניים. בזמן שאתה תצטרך להוריד הילוך או שניים ולמשוך למעלה כדי שהמנוע "ידבר", אני - לצורך העניין - צריך להיות אי שם בין 1550 ל-2700 סל"ד, ואין לי שום צורך להוריד הילוך, רק להשאר באיזור שיא מומנט / Full Boost.
יתכן ובקו ישר יהיה לכם יתרון, אני מעולם לא ניסיתי או בדקתי. מצד שני - קו ישר זה לטמבלים. לא מרגש ולא מרטיט. בוא נדבר על סיבובים, שם מתחיל הפאן ושם מאמתים כישורי נהיגה נכונים.
חפשו אותי בנס הרים, או בכבישי הצפון.
ואם תתמצאו מספיק, יתכן ותמצאו אותי עוקץ אתכם ברינג