צפה בהודעה יחידה
ישן 15-01-07, 17:50   #1
Guest

תקלה בתיבת הילוכים רציפה.

היי לכולם, להזכירכם, יש לי פונטו ספייס שנת 2003, ELX 80, תיבה רציפה. היום כשחזרתי הביתה מהצבא אמי קיבלה את פניי בידיעה שיש איזו נורה שמהבהבת בלוח השעונים והיא לא יודעת מה זה. חיש מהר ירדתי לבדוק מהי הנורה וראיתי שהנורה היא לא אחרת מאשר תקלה במערכת ההילוכים. בספר רכב רשום שאם הנורה קבועה יש מחסור בשמן ואם הנורה מהבהבת אז יש תקלה בתיבת ההילוכים, יש לפנות למוסך במהרה.
התחלתי לשחק עם הידית הילוכים כלומר, הכנסתי ל D ובחזרה ל P, חשבתי שאולי זה יעבור אך ללא הועיל. אמרתי אולי אני אעשה סיבוב עם האוטו אראה אם אני מרגיש משהו שונה באוטו ולאחר מכן אני אתניע ואכבה את המנוע אולי המחשב יאפס את עצמו והכל ייסתדר אך לא הרגשתי שום שינוי בהתנהגות של התיבה. חזרתי מהסיבוב, אך הנורה עדיין הבהבה. בלי להתייאש, שיחקתי שוב עם הידית הילוכים והפעם העברתי להילוך נמוך (L) ולפתע נעלמה הנורה והפסיקה להבהב והכל חזר להיות כשורה.
יש לציין, שלפני כשנה קרה לי בדיוק אותו הדבר אך בפעם ההיא הנורה לא הבהבה אלא רק נדלקה ולאחר שכיביתי את האוטו והתנעתי אותו מחדש הבעיה אז נפתרה. דבר נוסף שיש לציין הוא שעד עכשיו, תמיד הייתי נוהג כשכפתור הECONOMY עובד ובימים האחרונים ביטלתי את המצב הזה ואני נוסע על המצב הרגיל של התיבה.
אחרי שחפרתי לכם כל כך הרבה בשכל, יש לי שאלות.
מה יכולה להיות הבעיה? אם יש כזאת בכלל ומה אתם מציעים לי לעשות?.
האם זה שהפסקתי לנסוע עם הECONOMY ועברתי לנסוע עם המצב הרגיל של התיבה יכול להשפיע באיזו שהיא צורה על הבעיה?

בתודה מראש, ליאור.