נושא: איבוד כח
צפה בהודעה יחידה
ישן 28-11-10, 22:49   #11
davidka
Senior Member

האווטאר של davidka

הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
עמית ערב טוב!

שעון שנכנס לבוכנה... נראה לי שאתה מתכוון למד קומפרסיה, לא?

כיוון הצתה כיום בעידן הרכבים הממוחשבים הוא כמעט ולא ניתן לשינוי. יש חיישן על גלגל התנופה והוא מסמל את הראשון - דהיינו את צילינדר מס' 1. מכאן והלאה, המחשב עושה הכול. בכל רכב, יש נקודת מוצא של X מעלות קידום ביחס לנקודה מתה עליונה. זה קידום הבסיס.
על קידום הבסיס, יש להוסיף (המחשב מוסיף כיום) עוד Y מעלות קידום נוספות עם עליית הסל"ד.
לקידום יש לימיט ובשלב מסויים המחשב מפסיק לתת קידום.

ולמה בכלל צריך את הקידום?
בגלל העובדה שגזים נשרפים ומתפשטים במהירות אחידה ובשל כך, ככל שהמנוע מסתובב מהר יותר, אם נפוצץ את התערובת תמיד באותו מיקום של הבוכנה, היא כבר תספיק לרדת לפני שהפיצוץ יהיה אפקטיבי. לכן מפוצצים את התערובת X מעלות לפני הנקודה המקורית של הבוכנה.

במפלגים הישנים הייתה יחידת ואקום שמשכה פלטה עם פלטינות עליה, ובנוסף היו משקולות שעשו את אותו תפקיד.
הוואקום נועד לתת קידום מיידי ממצב של סרק, המשקולות נפתחו צנטריפוגלית עם עליית הסל"ד ומשכו את הפלטה ועליה הפלטינות (המפלג עבד ממש כמו קאמשאפט קטן, על הציר הייתה לו פיקה שהייתה סוגרת ופותחת את הפלטינות באינטרוולים קבועים) ד"א, הרעיון שמאחורי מנגנון המפלג הישן הוא זה שלפיו תוכנן ויצא לאור תזמון השסתומים המשתנה (VVTI)

בתור נער יצא לי לעמוד שעות ולראות את אבא שלי משפץ את המפלגים. אנשים היו נכנסים אליו עם "עגלה" ויוצאים בחרקה שהם בעצמם היו נבהלים.. עד כדי כך זה משמעותי..

נערך לאחרונה על ידי davidka : 28-11-10 ב 23:17.
davidka מנותק   הגב עם ציטוט